Tallinlaste ühistranspordi kasutamine kasvas aastaga kümnendiku võrra

Foto: Joakim Klementi / Scanpix

Turu-uuringute AS-i läbi viidud uuringust selgub, et võrreldes eelmise aastaga on tallinlaste ühistranspordi kasutamine kasvanud 10 protsendi võrra.

Samuti selgus uuringust, et ühistranspordi korraldusega Tallinnas on rahul 83 protsenti linnaelanikest ning rahulolematuid on 6,3 protsenti.

Trammiliiklusega on rahul 88 protsenti kasutajatest, bussidega 81 protsenti ning trollidega 59 protsenti.

“Kuigi ka trammiliiklust on kavas edasi arendada hankides uusi tramme ja planeerides uusi liine, tuleb panustada ka busside ja trollibusside arengusse. Näiteks trollide puhul on tänane madalam rahulolu arusaadav sest sõidukipark on vanem, kuid koostöös Eesti Energiaga loodame juba lähiaastatel tuua Tallinna tänavatele elektribussid, mis peaks ka selles osas rahulolu parandama,” ütles Tallinna linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš.

Tema sõnul ostab ettevõte tänavu 100 uut keskkonnasõbralikku gaasibussi ja investeerib üle miljoni euro pesulaseadmetesse, et parandada busside pesemisvõimekust nii seest- kui ka väljastpoolt.

Turu-uuringute AS on Tallinna Linnatranspordi tellimusel uurinud ühistranspordi kasutajate hoiakuid alates 1999. aastast. Käesoleval kümnendil on rahulolu Tallinna ühistranspordiga pidevalt tõusnud. Kui 2010. aastal hinnati üldist rahulolu ühistranspordiga 3,6 palliga, siis 2015. aastal jõudis esimest korda üle nelja palli ning tänavu on uuringutest seni kõrgeim hinnang 4,15 palli.

Küsitlus viidi läbi mullu 31. oktoobrist kuni 18. novembrini valimiga 500 Tallinna elanikku.

BNS

3 kommentaari
  1. Ma 6 aastat ago
    Reply

    ei saa aru, milleks siis pileteid elektrooniliselt märgitakse, kui pärast tuleb rahva raske raha eest eraldi mõndsada juhusõitjat küsitleda? Äkki on need sõidukaardidki puhas pettus?

    • Mets 6 aastat ago

      Aru parandamiseks on raviasutusi piisavalt. Kasuta julgelt vastavaid teenuseid!

    • Kas 6 aastat ago

      seevald on samuti TASUTA?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.