Keskerakondlased küsivad ministri hinnangut Einar Vallbaumi käitumisel

Foto: Maarius Suviste / LEPM/SCANPIX

Keskerakonna Tapa osakond pöördus palvega majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni poole, et saada hinnang otsusele tasuta ühistranspordi mitterakendamise kohta Lääne-Virumaal, kirjutab Virumaa Teataja. 

Pöördumises mainitakse muu hulgas ära, et Viru-Nigula vallavanem ise kasutab kuus 635-eurost autokompensatsiooni, leides samas, et 0-eurone sõidupilet maakonna bussiliinidel on ebavajalik.

Esimese plaanina lootis keskerakondlasest Tapa vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov teha vastava pöördumise omavalitsuse volikogu nimel, kuid otsuse eelnõu jäigi vaid eelnõuks, sest Tapa volikogu hapras võimukoalitsioonis tuli hääletamisel üks pooltkäsi puudu – üks koalitsioonipoliitik ei saanud istungil viibida.

“Minu jaoks oli volikogu istungil vastu hääletamine puhas poliitika, millega üritati kaitsta oma isamaalasest parteikaaslast Einar Vallbaumi ebamugavate asjade eest,” ütles Butšenkov. “Volikogus on lahing kaotatud, kuid uurin võimalusi, kuidas edasi talitada,” rääkis ta pärast ebaõnnestunud hääletust.

Seega on päring ministrile plaan B. “Selgus, et Einar Vallbaum (Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) esimees) esitas Põhja-Eesti ühistranspordikeskusele VIROL-i juhatuse nimel otsuse mitte toetada tasuta ühistranspordi kehtestamist Lääne-Virumaal, eirates sellega organisatsiooni põhikirja,” seisab Kadri Simsonile saadetud kirjas.

Ministri käest küsitakse, kas antud otsust saab veel üle vaadata juhul, kui VIROL-i juhatus muudab oma arvamust. “Kadri Simsoni lähenemine tasuta ühistranspordi teemale oli väga asjakohane ja demokraatlik, riigi institutsioonid on oma otsuste tegemisel võtnud arvesse ka vabaühenduste ja kogukondade arvamusi,” mainis Maksim Butšenkov.

“Kahjuks on üks rahvast esindav organisatsioon antud usaldust kuritarvitanud. Tekitab nördimust, et Einar Vallbaum VIROL-i esimehena kasutas organisatsiooni enda poliitika teostamiseks. Tema saab tänu oma ametitele ning maksumaksjatele kasutada kuni 635-eurost auto kasutamise hüvitist kuus, samas keelab tavainimesel hoida kokku 50–60 eurot tööle sõitmisel,” lisas Maksim Butšenkov.

BNS

4 kommentaari
 1. Küll 3 aastat ago
  Reply

  see Einar on ikka paha inimene, ei taha sotsialismi lõhestatud Virumaale! Siberisse tuleks sellised küüditada! Ja omal kulul. Või isegi jalgsi piletiga. Kõik sotsialismivastased tuleb teerulli alla ajada!

 2. tõnn 3 aastat ago
  Reply

  miks siis lääne-virumaal tohib sotsialismi vähem olla, kui ida-virumaal?

  • Sest 3 aastat ago

   Lääne-Virumaal on vankasid vähem kui idapool.

 3. Vaagija 3 aastat ago
  Reply

  Sõbralik soovitus lääne-virumaalastele: peagi saabuvatel valimistel hoidke kokku ja tehke valimiskasi juures õiglane valik! Nii saab õiglus võidu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.