Keskerakond rebis end taas liidriks

Parteide reitingutabeli juhtpositsiooni vallutas möödunud nädala lõpu seisuga taas Keskerakond, möödudes tihedas rebimises Reformierakonnast, selgus BNS-i ja Postimehe tellitud ning Kantar Emori läbiviidud uuringust.

Kui veel jaanuari lõpus oli Keskerakond 24,4 protsendiga teisel kohal, siis 7. veebruari seisuga oli nende toetusprotsent tõusnud 26,5-ni ja liidrikoht oligi käes. Reformierakonna toetusprotsent oli aga samal ajal langenud 26,3-lt 24,5-ni ja partei langes teiseks.

Möödunud nädala lõpu seisuga on jätkuvalt kindalt kolmas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja seda 18,9 protsendiga. Sealjuures said nad eelmise küsitlusperioodiga võrreldes juurde 0,7 toetusprotsenti.

Kerges tõusus on ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa, jõudes vastavalt 11,5 ja 8,6 protsendi peale. Veel jaanuari lõpus oli nende toetus vastavalt 9,7 ja 7,5 protsenti.

Valimiskünnise ületaks veel Eesti 200, mille toetus oli möödunud nädala lõpu seisuga 6,4 protsenti. Samas on see jaanuari lõpuga võrreldes veidi kukkunud, sest siis oli toetusprotsent 7,2.

Rohelised 2,2-protsendilise toetusega riigikokku ei pääseks, nagu ka Vabaerakond, mille toetus ulatub vaid 0,7 protsendini.

Kantan Emor küsitles 4.-7. veebruaril veebiintervjuudega kokku 1136 valimisealist kodanikku vanuses 18-84-aastat.

BNS

5 kommentaari
 1. Kõik 3 aastat ago
  Reply

  läheb nagu Moskvas ja Jeruusalemmas kavandatud – Kaja ja Jurka kargavad ühte voodisse.

 2. oh... 3 aastat ago
  Reply

  …saamegi tagasi “rahvaste sõbralikku perre!” Milline rõemus päev saab olema kui Keskerakond, sotsid ja Eesti-200 valitsuse moodustavad. Kummardus maani kõigi eestlaste ees, kes aitasid oma väärtuslike häältega Kremli pruuti ehtida ja troonile tõsta. Rahvuslased olge vait ja kui vait ei jää, küll teile koha leiame, nüüd ju meil ruumi laialt käes. Nutke oma nutud kodus teki all, seal peategi harjuma olema, sest mujal teie mandunud “surnud keelt” vaja siin “täielises” Eesti Vabariigis ei ole. Eks Toom saa kindlasti välisministriks, et kiiremini Eesti “õigele” teele juhtida. Kõlvart paneb hariduse paika, kus vene tundlikule kõrvale vastikut aborigeenide keelt pole tarvis kõlada lasta. Olime lollid kui lauajalad, kui nuttes “Koitu” laulsime või “Peatage Lasnamäe!”, või seisime lootus hinges “Balti ketis” , juba siis oli kuberner vaikselt paika pandud ja ootas oma aega, kaardid lõi segamini rumalalt läbiviidud “Putž”, aga nüid kui “OMAD” pukis saame asjad lõplikult paika. Kõik ponnistused pole olnud asjatud. Ja kui “SUURE PUHASTUSE” ajal ka mõned “sõbrad” veskihammasrataste vahele jäävad, no see on lihtsalt loomulik kadu ja laastud ikka lendavad kui metsa raiutakse. Niisiis veelkord tänan südamest sotside, keskide ja gruz200 eestlastest valijaid. Super tublid olete. Kõik need Eved,Eled, Otid ja Maalid ja Janed. Olgu tervitatud::::!

 3. Ott 3 aastat ago
  Reply

  Keskerakond ongi parim erakond, ainuke erakond kus tehakse tööd kõigi inimeste heaks. on inimesi, kes lihtsalt ei tea seda, kuna peavoolumeedia ei kajasta nende tegemisi vaid otsivad vigu täites reformierakonna ettekirjutusi. Reformierakond saab hääli mõjutades inimesi valede, laimu ja vihavaenu õhutamise teel. Kui nad ka nüüd midagi lubavad siis ju neid uskuda ei saa, sest Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas kuni olime elatustaseme poolest üks viimastes, tekkisid suured järjekorrad arstide vastuvõtule, kaotati ära võimalus saada ravi kohapeal, pensionid ja abirahad on meil imeväikesed, samuti palgad. Ja selles on süüdi reformistid, Eelmiste valitsuste ajal räägiti, et tuhanded lapsed on näljas jne. Vigu, mida tehti oli palju. Kuidas küll inimesed annavad hääli selle erakonna poliitikutele on arusaamatu. Muidugi on need kergeusklikud, kes usuvad nende laimu ja valesid, ehk ka rikkurid kes kardavad et vaesed saavad nende arvelt mõne euro rohkem, alaväärsuse all kannatavad inimesed kes püüavad end kergitada halvustades teisi eriti venelasi. Muidugi on parim erakond Keskerakond, kuid koostööpartnereid napib neil. Keskerakonna poolt hääletavad inimesed, kes tahavad näha riiki, kus kõigil on inimväärne elu.

 4. tead Ott 3 aastat ago
  Reply

  Sulane vehkis ka heinamaal “TÖÖD” teha paljas vars peos—–tööl peab olema tulemus, vahutava suumulguga aetav jutt ei toida kedagi. . Mine kuula maainimesi, kes ütlevad, et nii rasket elu maal pole varem olnud—–hooldamata teed, arstiabi kümnete kilomeetrite kaugusel ,naised sünnitavad sõna otseses mõttes põllul, poed, postkontorid vanainimesel kättesaamatus kauguses. “Tasuta” transport viib—kui viib ja tee on sõidetav—hommikul poodi. Ostab inimene siis oma ostud ära ja kössitab siis tundide kaupa pingil tagasisaamist oodates. Nn. “abi” kagu piirkondadele on kordades väiksem näiteks Viimisist. Inimee ,kes oma suure suu pärani ajab ja sealt ümmargust, mittemidagi ütlevat teksti väljutab ei ole küll mingi tegija. Õudne, et seda pläma veel keegi usub.

 5. Nii 3 aastat ago
  Reply

  Kõik on õige, mida Ott kirjutab. Need on faktid, mida kõik teavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.