Jüri Ratas: Keskerakond ehitab õiglast riiki ja parimat tulevikku kõigile!

Jüri Ratas

Jüri Ratas, Keskerakonna esimees, peaminister

Riigikogu valimiste eel ilmub kõikvõimalikke arvamusuuringuid ja ennustusi, nii et enam ei jõua järgegi pidada. Mõnes küsitluses juhib Keskerakond, teistes Reformierakond, ning me mõlemad loodame tugeva lõpuspurdiga oma toetajaid mobiliseerida. Olukord on pingeline ning üheselt on selge, et valimiste võitja selgub alles 3. märtsi hilisõhtul. Seni tuleb meil kõigil pingutada, et Keskerakonna toetust hoida ja kasvatada.

Meie erakond on juhtinud Eesti riiki veidi üle kahe aasta ning see on olnud Keskerakonna ajaloo pikim valitsusperiood. Loomulikult seisab palju tööd alles ees, kuid meil on juba ette näidata mitmeid märgilisi saavutusi. Viisime läbi Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise, eraldasime vajalikku lisaraha tervishoiule, tõstsime põllumajandustoetusi ja käivitasime tasuta ühistranspordi. Tegime ära vajaliku maksureformi, millest võitis enamik Eesti ühiskonnast. Täpsemalt kasvas või jäi samaks 86% tulusaajate sissetulek. Seejuures saavad keskmist ja madalamat tulu teenivad inimesed nüüd iga kuu kuni 64 eurot rohkem kätte.

Keskerakond on nii opositsioonis kui ka koalitsioonis alati seisnud selle eest, et Eesti majanduslik edu ei jääks vaid paberile, vaid jõuaks iga inimeseni. Seetõttu soovime järgmise nelja aasta jooksul tõsta lastetoetusi, laiendada tasuta ühistransporti, edasi minna vajalike palgatõusudega ning teoks teha erakorralise pensionitõusu. Meil tuleb pöörata rohkem tähelepanu kõigile neile, kes on varasematel aastatel kõrvale jäetud, ning otsustavalt vähendada nii majanduslikku ja sotsiaalset kui ka regionaalset ebavõrdsust.

Vajame veenvat valimisvõitu

Meie riik ja kõik Eestimaa inimesed väärivad parimat tulevikku! Tulevikku, kus igaühel on võimalik end teostada ning tunda ennast hoitud ja hinnatud ühiskonnaliikmena. Tulevikku, kus on rohkem hoolivust, märkamist ja üksteise toetamist ning vähem vaenu ja vihkamist. Keskerakond soovib ja suudab just sellist tulevikku pakkuda.

Vajame 3. märtsil veenvat valimisvõitu, sest ainult nii tagame, et just meie moodustame järgmise valitsuse ning saame jätkata tööd õiglase, sidusa ja tugeva ühiskonna ehitamisel. Paraku teame lähiajaloost, et meie vastu on korduvalt koalitsioone kokku pandud nii enne kui ka pärast valimisi. Seetõttu ei saa meid rahuldada napp, paariprotsendine võit. Meie eesmärk on saavutada kolmandik parlamendikohtadest ning seeläbi ka tugev positsioon uue valitsusliidu loomiseks ja oma maailmavaateliste eesmärkide elluviimiseks.

Riigikogu valimisteni on jäänud vaid kümmekond päeva ning e-valimised algavad juba homme. See tähendab, et peame iga päev ja iga tund kutsuma aktiivselt kõiki Keskerakonna toetajaid valima. Meil tuleb selgitada oma seisukohti tänavatel, poodide ees ja inimeste uste taga. Samuti peame kaitsma oma lubadusi ajakirjanduses ning olema kõige aktiivsemad sotsiaalmeedia kanalites. Ainult nii jõuame võimalikult paljude Eestimaa inimesteni. Nii kõigi nendeni, kes juba täna meid toetavad, kui ka paljude valijateni, kes alles kõhklevad.

Pingutame üheskoos

Meil kõigil on lähedasi, sõpru, töökaaslasi ja tuttavaid, kellele saame Keskerakonna tegusid ja tulevikuplaane selgitada. Valimisi ei võideta pelgalt küsitluste reitingunumbritega, vaid inimeste muresid kuulates ning neile lahendusi pakkudes. Keskerakonnal on kõige tugevam valimisplatvorm ning teotahteline meeskond, kes viib Eesti elu edasi. Meie oleme ainuke jõud, kes suudab ära hoida parempöörde ning ehitada solidaarset ja õiglast riiki.

Veel enne Riigikogu valimisi tähistame üheskoos meie armsa Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva. Tänu tublidele Eestimaa inimestele ja ettevõtjatele oleme olnud edukad nii riigi kui ka rahvana. Kahjuks on aga siiani meie seas liiga palju neid, kes kannatavad puudust ja kelle elu on teenimatult raske. Peame üheskoos pingutama, et iga järgmine aasta saaksime öelda, et meie riik on senisest õiglasem ning meie inimesed tunnevad end hoitud ja väärtuslikena.

Tähistame 24. veebruaril väärikalt Eesti Vabariigi 101. aastapäeva ning kingime 3. märtsil kogu Eestile parima tuleviku!

9 kommentaari
  1. Mitu 5 aastat ago
    Reply

    korda seda läilat mittekohustavat jura juba edastatakse? Kus on kindel kava, millal mida tehakse, kes vastutab ja kuidas? Miks Kesknädal mitte ühtki taolist kavapunkti pole avaldanud ega avalda? Või polegi neil luuludel katet? Et 4 aasta pärast hakata sama jura ajama?

    • mis teie arvasite? 5 aastat ago

      Et midagi muutub? Nalikoht.
      Helistavd kodudesse ja paluvad hääletada nende poolt.
      Ei hääleta.
      Oleme südamega ekre poolt.

    • Vaagija 5 aastat ago

      To Mitu. Tee siis silmad lahti ja vaata – vahe on selles, et Keskerakond lubab reaalselt realiseeritavaid lubadusi – mis teoksil, mis valmis, mis reaalselt põhjendatud ja realiseeritav, näiteks pensionide erakorraline tõus 2020. aastal. Mitte nii, nagu reffide – pension kahekordseks!? Mitte nii, nagu EKRE – pension nelja aastaga kahekordseks?! Ebareaalne ja ebausutav lubadus ju!

  2. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Nii see on aga kahjuks mitte kõik ei saa sellest aru ning usuvad reformikate valesid, laimu, ärapanemisi. Suur osa selles on ka peavoolumeedial. Keskerakondlaste lubadused on suurepärased ja kindel see, et nad ka täidetakse. Eelmiste valitsuste ajal vaesus aina kasvas ja nende lubadusi ei saa uskuda. Küllap nad teavad seda ja mõjutavad inimesi teisiti ning äärmiselt alatult. Vahepeal olid korruptsioonisüüdistused, ainult kõige suuremad korruptsioonimeistrid reformierkonna ridades olid süüdistustest vabad. Nüüd kutsutakse sotse ja keskerakondlasi vestlema kus ajakirjanikud käituvad alatult. labaselt ja väljakutsuvalt, et ausaid ja tublisid poliitikuid vahele võtta muidugi on see reformistide tellimus ja ega keegi ei julgegi vastu hakata, sest siis kaotab töökoha või satub ise löögi alla. Ja see kõik toimub demokraatlikus vabariigis.

  3. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased ja sotsid käituvad enne valimisi soliidselt, viisakalt ja arukalt. Poliitikud peavadki sellised olema. Reformierakonna poliitikud on näide sellest millised ei peaks poliitikud olema. See on õudust äratav mida nad teevad, et võimule saada.

  4. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Armsad, lugupeetavad, viisakad ja hoolivad keskerakondlased ja sotsid nagu te oletegi, ärge minge vestlema ajakirjanikega kes muidugi reformierakondlaste tellimusel tahavad teid vahele võtta. Muidugi pole teil mingit süüd aga nad käituvad nii labaselt ja väljakutsuvalt, et võivad teid närvi ajada. Inimeste tervise rikkumine ongi üks paljudest alatutest võtetest, mida kasutavad reformikad oma valimiseelses võitluses.

    • Ärge 5 aastat ago

      minge vestlema selliste ajakirjanikega, kes on teist targemad ja oskavad teile ette heita tegemata tegusid ja rahvavaenulikke tegusid. Ainult siis saate te taas rahvast edukalt petta. VÄLTIGE TARKU INIMESI!

  5. meelis 5 aastat ago
    Reply

    KESKERAKOND

  6. jah 5 aastat ago
    Reply

    Masendav.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.