Hilja provokatsioonideks, mister Kross!

Erik-Niiles Kross

Valimiste eel on Eestisse sõitnud mitmeid tegelasi maailma eri jagudest, et siin kibedal valimiskampaania ajal ise pildile jääda ja võimalusel midagi korda saata. Eelmise nädala sõbrapäeval pidasid ühes Tallinna vanalinna baaris nõu Ameerikast kohale tulnud praegune Reformierakonna kandidaat Riigikogu valimistel Ida-Virumaal Eerik-Niiles Kross ning Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili.

Otsekui „juhuslikult“ oli nende kohtumisele sattunud ajakirjanik, kellele Kross andis teada, et muuseas arutati sedagi, kuidas „Eesti ja Gruusia venemeelsete jõudude käest tagasi võtta“. Täpsustavale küsimusele, kuidas seda teha kavatsetakse, tuli vastuseks, et ikka valimiste ja efektiivsete kampaaniatega.

Ega kahe riigi ekspoliitiku kohtumises polekski midagi erilist, kui tulemuseks poleks mõnd järjekordset provokatsiooni, milleks mõlemad on veel vägagi võimelised, ning koos olles seda enam. Krossi kuulsaim valimiste-eelne temp jääb 2013. aastasse, kui ta kohalike valimiste eel lennutas drooni Tallinna Televisiooni selle stuudio akna taha, kus parasjagu esines Edgar Savisaar.

Saakašvili viimased provokatsioonid on värskemad. Alles paari aasta eest murdis ta telekaamerate saatel läbi Poola piiripunkti Ukrainasse, kuhu tal sisenemine oli keelatud. Saakašvili on tagaselja süüdi mõistetud kodumaal Gruusias ning on põlu all Ukrainas, kus ta jõudis avalike provokatsioonidega lõplikult välja vihastada sealsed riigijuhid.

Kuidas Eestis nn. venemeelsete jõudude vastu valimiskampaania viimastel päevadel võidelda kavatsetakse, polegi samas enam nii oluline. Niisama kui see, keda siis siin venemeelseks peetakse. Kui tulebki mingi provokatsioon, toimub see igal juhul liiga hilja ega lange viljakale pinnale. Küllap valijad on aru saanud, et sellelaadsed provokatsioonid on lihtsalt ajast ja arust ning nn Vene kaardiga seekordsetel valimistel kaugele ei sõua.

Kn

7 kommentaari
  1. Lugesin 5 aastat ago
    Reply

    seda mustvalget lugu ja katsusin ennastki kuskile nende ümber seada – ei õnnestunud. Olen nii puutinlastest keskbandiitide kuiga läänebandiitide võimutsemise vastu. Seega kõrvalt kaedes: las penid kaklevad, et veri lendab. Kont jääb iseseisvuslastele. Välja sellest totrast Euroliidust ja mitte üle 5%-lisi kaubandustehinguid Venemaaga!

  2. Mis 5 aastat ago
    Reply

    siin siis erilist on? Vanad pätid said kokku ja meenutasid mineviku sahkerdamisi ja praegust head elu. Ei maksa pättide peale kade olla, ka neil võivad omad rõõmupäevad olla.

  3. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Enne valimisi ronib see mees reformi tagatoast välja, kus ta mõnede teistega koostas valesüüdistusi parimate inimeste vastu ja kukub räuskama. See mees pole keegi muu kui meie kõige suurem kurikael, korruptsioonimeister kes on mehkeldanud riigirahadega, sõbrustanud riigireeturitega nagu Angotti, Simm ja veel mõni. Tema sõber leedulane kes on praegu vangis tunnistas kohtus, et laeva Baltic Sea, kui ma ei eksi nime suhtes, ärandamise tellija oli Kross, aga hiljem võttis süüdistuse tagasi kuna leedulase perakonda ähvardati Krossi pärast. Nad tegutsesid koos Eestis ja leedulane oli Krossi juures sage külaline. Aga tõestusi pole. See mees pääseb alati karistuseta, aga ta on hädaohtlik inimene. Kui ta lahkus IRL-ist siis praegune Isamaa saab vähe hääli kuna räuskaja ja inimeste meelte mürgitaja laimu ja valedega varjus reformi tahatuppa kus on ohutu tegutseda ja oma alatusi täide viia.

  4. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    E.N.Kross on palju halba teinud. Kurb on mõelda et meie kirjanikel on selline poeg. Ta on kõige alatum inimesne keda tean, aga väga osav, kaval ja mitte rumal. Kui paju halba on ta teinud E.Savisaarele ei suuda siin üles lugeda. savisaare vihkajana on ta kindlasti üks valestsenaariumide autor või vähemalt juhendaja. Endise luurekoordinaatorina on tal kõik nipid selged ja reformierakondlaste heakskiidul ta tegutsebki. Ta on ennegi Gruusia siseasjadesse sekkunud aga edutult ja koos M.Laariga. Nemad käisid nõu andmas. Naeru koht. Paras paar Shakashviliga, kes hiljem oli tagaotsitav nagu ka Kross oli. Aga Kross on veel alatum ja kavalam.

  5. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Parandan vea–Savisaar peab olema suure algustähega.

  6. Epp 5 aastat ago
    Reply

    Kross on õudust tekitav inimene.

    • Õudukas 5 aastat ago

      on veelgi õudsem.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.