Reformierakonna rikkad juba nutavad

Arto Aas. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Reformierakond on pikemat aega külvanud paanikat valitsuse tänase maksupoliitika suhtes. Neil on muidugi õigus, sest Keskerakond ei toeta rikaste vähemmaksustamist. Nüüd on võetud veelgi uuem juhtlause – Arto Aas Delfis: „Keskerakonna valimisvõit vallandaks tõelise maksupõrgu”. Aga ka see on tõde, sest võidu puhul muudetakse maksud lõplikult astmelisteks!

Samas tõdeb Arto Aas, et „maksudel on oluline roll nii riigieelarve täitmisel kui ka inimeste ja ettevõtete käitumise muutmisel”. Jällegi õige, sest vaestelt pole midagi võtta, rikkad aga muudkui rikastuvad vaesemate arvelt.

Milleks siis selline kunstlikult tekitatud paanika? Vastus on väga lihtne. Reformierakond on aru saanud, et esimeheks toodud Kaja Kallas pole senini suutnud rahva usaldust erakonna suhtes mitte sammugi tõsta. Kõikjal meenutatakse nende 17-aastast saamatut valitsemist, kus pandi alus suurele aktsiiside tõusule ja majanduse vindumisele. Keskerakond on vaid kahe aasta jooksul teinud palju maksumuudatusi ning soodustusi vaesema ja keskmise sissetulekuga inimestele, ja see ongi Reformierakonna vastupropaganda peapõhjus.

USA mõttekoda Tax Foundation avaldas uue Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) riikide maksude konkurentsivõime indeksi, mida juhib viiendat aastat järjest Eesti!

Mõttekoda toob Eesti puhul esile ettevõtete 20-protsendise tulumaksu, mis rakendub üksnes kasumi väljavõtmisel. Eraisikud ei pea jällegi dividendilt eraldi tulumaksu tasuma. Positiivseks peab mõttekoda ka seda, et Eestis pole klassikalist kinnisvaramaksu, vaid selle asemel on maamaks, mis kinnisvara väärtusest ei sõltu. Viimasena tuuakse esile Eesti territoriaalne maksusüsteem, mille kohaselt ettevõtete välismaal teenitud tulu pole kodumaal eraldi maksustatud.

Eesti järel on teisele kohale kerkinud Läti ja kolmas on Uus-Meremaa. Läti tõus on tingitud sellest, et riik võttis kasutusele Eesti ettevõtete tulumaksusüsteemi. See on Keskerakonna juhtimisel tehtud vaid kahe aasta jooksul.

Reformierakond Kaja Kallase juhtimisel eksitab valijaid lubadusega  kehtestada „lihtne ja õiglane maksusüsteem“ ning lõpetada praeguse valitsuse põhjustatud „maksukaos“. Ja siis tuleb lausa häbematu avaldus: kõigile kehtigu 500-eurone tulumaksuvaba miinimum ja sealt edasi astmeteta tulumaks!

Ongi selge, mida soovib Reformierakond. Keskmise ja kõrgema palga saajad olgu eelistatud ning vaesemad neid ei huvita.

Keskerakonna poliitika on kindlalt sellise arusaama vastu ja kaitseb õiglase maksusüsteemiga kõiki elanikkonna gruppe. Paistab, et Kaja Kallas pole lugenud USA mõttekoja Tax Foundation positiivset aruannet uuest meil kehtivast maksusüsteemist.

Kesknädal

 

24 kommentaari
  1. Just 5 aastat ago
    Reply

    sain Kalda Kajalt järjekordse kirja, et läheksin valima ning hääletaksin tema kui ÕIGE tibi poolt.

    • mäletad? 5 aastat ago

      Tuleb tuttav ette: 2007-2015, rahapesu, Reformierakonna võim

  2. nuttu jätkub kauemaks 5 aastat ago
    Reply

    Rikkurid halavad, et nemad kaotaksid mõned rutsid!
    Kaabakad olnud teised kogu aeg!

  3. Nüüd lausa röögivad 5 aastat ago
    Reply

    Mati Alaver näitas, kes on reformierakond!
    Veel rumalam on uskuda Krissu loba.
    Aga sellised nad on.
    Kas veel keegi neid valib?

  4. Valitsuspätid 5 aastat ago
    Reply

    Omaaegse Reformierakonna siseministri Ain Seppiku ning tema poegade Sulevi ja Siimu firmad on kandnud miljoneid dollareid varifirmadele, millel on seosed mitme kurikuulsa rahapesuskeemiga.
    Nüüd ajab nutma küll, vä?

    • pullimehed 5 aastat ago

      Nalja teete. Egas Sepikud toidupoest sepikut ja õlut ei varastanud, et kohtunikud neid kinni paneksid. Nii hull see asi nüüd ka ei ole.

    • tegelt on nii 5 aastat ago

      Kõik see on alles jäämäe veepealne osa , seda kõikke ei saaks siin toimuda kui sellele kõigele ei oleks riiklik katus. See kõik on vaid tühine osa sellest mis 30 aasta jooksul siin rahva silme alt eemal toimunud on.
      Rahvast toidetakse juba 30 aastat vene ohu ja hirmuga , selle varjus aga eliit ja pätikari elab mõnusat elu ja ka selle samuse venelasega mõnusalt äri ajades.

  5. Seppiku elust 5 aastat ago
    Reply

    27. detsembrist 1984 oli AIN SEPPIK Eesti NSV Ülemkohtu liige.
    1985. aastal mõistis ta Eesti NSV Ülemkohtu kohtunikuna kolmeks aastaks vangi kolm 16–19aastast noorukit. Noorukitele pandi süüks eriti küünilisi ja jõhkraid huligaansusi: majaseintele nõukogudevastaste loosungite sodimist, Tallinnas Harjumäel «Linda» kuju täisjoonistamist ja Balti jaama naabruses asunud 1924. aasta kommunistlikust 1. detsembri riigipöördekatsest osavõtnute ausamba süütamist. Alaealised Peeter Bötker ja Toomas Ild said karistuseks kolm, Kaido Siider kaks aastat vabadusekaotust üldrežiimiga kasvatusliku töö koloonias, Toivo Paabo aga kaks aastat vabadusekaotust tingimisi.”
    Säendne mees siis. 2013. aasta juunis astus Ain Seppik koos Toomas Varekiga Reformierakonda.

  6. kohutav keemia 5 aastat ago
    Reply

    Kas teis ei tekita masendust viimase “uudised” meie spordi vallas?
    Kõik need Alaverid, Veerpalud ka Kikud, vanad Tartu linna ansiplased-keemikud? Kas ikka leidub neid, kes tahavad Kristiina Smigunni upitada Riigikokku Reformierakonna ridades?!

    • Koerale koera saatus 5 aastat ago

      Alaver oli reformierakonna truu kutsikas, täitis Savitommi suuniseid ja nüüd kui maja põleb visati erakonnast välja. Rahvas näete nüüd reformierakonna tõelist palet.Kõik lootused on Kiku peale, kõik pühapäeval valima ausat oravat!

  7. see ongi Reformierakond 5 aastat ago
    Reply

    Kas on veel mingi kahtlus selle organi suhtes?
    Kes teda valivad?
    Samasugused saamahimurad!

    • kui õlu odav oli 5 aastat ago

      Saku õlletehas oli ka seal kättpidi sees. Kahju et dire otsad andis, oleks saanud ühe tunnistaja juurde. Kõigile oli teada sobi nii töö tegemistes kui spordi toetamises. Musta raha pesemine käis läbi suusakoondise. See värk on palju rohkem mäda kui Te arvata oskate. piimakombinaadid ja valitsus koos arstide ja ülikoolidega mängisid kaasa medalite saagas. Bernatskid olid veel väiksed tegelinskid. Mäng käis suurelt ja nüüd laguneb kaardimaja täiega.
      Kahju nendest kellel tõepoolest eeldused on ja nüüd siis duo Alaver-Veerpalu soperdamiste tõttu igasugune motivatsioon kaob. Kui ma veel peaks midagi kuulma meie “olüpmpiasangarist”, kelle “hea nimi” nagunii nagu seesamune pilpa peal seisis, hakkan öökima. Nagu ka selle jutu peale, et kõik ju teevad …

  8. Ammu teada 5 aastat ago
    Reply

    Spordiarst Bernatski tunnistas 2013. aasta lõpus, et varustas aastatel 1995-2007 sportlasi ja treenereid dopinguainetega. Bernatski kirjeldas muu hulgas, kuidas Mati Alaver tellis dopinguaineid tippsuusatajatele Andrus Veerpalule ja Jaak Maele. Bernatski mainis oma ülestunnistustes ka teisi sportlasi, nagu Raul Olle, Margus Kübar, Harry Lemberg, Donald-Aik Sild, Aleksander Tammert, Priit Soosaar ja Roland Lessing.

    • arstid petavad kõiki ja kõikjal 5 aastat ago

      Eks teised kasutavad ILMSELT ka. Suurtel riikidel on OMAD LABORID, omad SPETSID, meiesugused pidid kasutama mingit kõigile teadaolevat Schmidti ja seda ole hea jälgida. See aga ei õigusta – ALAVER ON PÄTT ja seda juba vanast nõuka ajast, ka ILMSELT. Pätt panna tagasi maksma KÜIK SAADUD RAHAD, nii need toetuste kui ka auhindade rahad. Kahju on tehtud korvamatu – pole meil neid veerpalude-mäede smigunnide medaleid – olid ju siis juba need kõrged punase vereliblede värgid ja “alpi majakesed” ja “iseärasused”. Ja siis Alaver tegutses ja advokaadike Pilveke väänas paragrahve, Veerpalu veeretas eesti rahva ees pisaraid – kui jäle tüüp! Ja kogu aeg uuesti – tainapea ja pätt!
      Ning alpimajakesed on samuti kunstlikud vahendid tulemuste saavutamiseks, ja need pole keelatud. Sisuliselt ei mingit erilist vahet nende ja veredopingute vahel. Ning kui pole keelatud, on kasutajad öiged mehed. Silmakirjalik värk. Andrus Veerpalu rappimine oli ka vastik. Jälle üks näidisprotsess. Norra suusatajad on kasutanud mitmeid medikamente ja on vörreldud astmaatikutega.

  9. Nublu tasemel erakond 5 aastat ago
    Reply

    Kaja Kallas teatas avalikus debatis, et tema armastab Nublut!
    See näitab tema vaimset taset tänases ühiskonnas.
    Oleks veel, et Metsiktöll?
    Aga ei. NUBLU.

  10. Alaver oli NSVL koolitusega 5 aastat ago
    Reply

    Iseseisvunud Eestis keskendus Alaver meessuusatajate juhendamisele. Ametivennad jälgisid tema tegevust huviga ja nii mõnigi olukord jäi neile pehmelt väljendudes arusaamatuks, et mitte öelda kahtlaseks.
    Veerpalu oli kohe Alaveri lemmikõpilane, kelle abistamisega nägi juhendaja hirmsalt vaeva. Kahtlus, et töökas tandem susserdab, tekkis juba 1994. aasta Lillehammeri olümpial. Ühtäkki selgus, et Veerpalul on katarr ehk äge hingamisteede põletik, mis ei luba 4 x 10 km teatesõidus osaleda. Haiguste eest pole keegi kaitstud, aga kohapeal märgati, et tõbine sportlane läheb sööklasse paljapäi! Viis päeva hiljem oli ta 50 km sõidu stardis ja lõpetas etteaste igati korraliku 26. kohaga.

    • Asi koorub lahti 5 aastat ago

      1990. aastate teisel poolel kiikas soravalt saksa ja soome keelt rääkiv Alaver laia maailma. Tema heaks sõbraks sai Kari-Pekka Kyrö, kes läks ajalukku just Lahti 2001 dopingustoori peaarhitektina.
      Pärast MMi oli Kyrö suusaringkondades persona non grata. Kuid suvel 2001 külastas ta Alaveri. Millest nad täpsemalt rääkisid ja miks Eesti tipptreener kohtus ametivennaga, kellest teised kolleegid nagu pidalitõbisest eemale hoidsid – seda tahaks küll teada.
      Alaveril oli ikka uskumatult tõhus metoodika, et Veerpalu puhtalt nii vägevalt suusatas! Kui eestlased kuulsid Mühleggi positiivsest dopinguproovist, olevat Alaver küsinud: mis ainega ta vahele jäi?
      See dopinguteema on vindunud peaaegu 20 aastat nagu märg puuhalg tules. Norra, Rootsi, Soome, Austria, Saksamaa ja mitme teise riigi meedias on ilmunud artiklid, milles on Veerpalu ning ka Jaak Maed seostatud veredopingu kasutamisega.

    • veel eelmises riigis 5 aastat ago

      Veerpalu oli kohe Alaveri lemmikõpilane, kelle abistamisega nägi juhendaja hirmsalt vaeva. Kahtlus, et töökas tandem susserdab, tekkis juba 1994. aasta Lillehammeri olümpial.

  11. kui rahvas ongi loll 5 aastat ago
    Reply

    Kui valitakse jälle tagasi reform, siis oleme lõplikult Vene fõderaatsia tasemel.
    Eks nüüd vaatame, kui loll on meie rahvas.
    Tee siit lahkuda on veel vaba!

  12. Aivar 5 aastat ago
    Reply

    Ühele pasatöllile: Seppik oli ikka pasaerakonna tegelane, Saviprillikivi suur sõber ja aatekaaslane.
    nagu näha, on Ühtse venemaa eesti filiaali serafimid homse päeva ees paanikas. Ja eks põhjust ole ka,sest
    SITT VÕIMULT MINEMA!

    • Reformierakond- vanglasse! 5 aastat ago

      Sitt oled sina ise ja sinu Reformierakond. Reformierakond võimult minema!

  13. Tea 5 aastat ago
    Reply

    Pole K.Kallas hullem kui teised reformistid. Nad ju lubavad ka lastetoetuse kasvu. Taevas tule appi miks siis vaesus aina kasvas ja mingit toetust polnud ja kust see nüüd äkki tuleb, Kas häbi pole lubada pensionikasvu. Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal ei tõusnud see kordagi ja kas tõesti on mõni kergeusklik usub, et nüüd nad tõstavad Reformierakondlased saavad hääli laimates teisi, vassides. Nad mõjutavad nii inimesi ja peavoolumeedia aitab neid. Rikkad inimesed on ära hirmutatud, et peavad kõrgemaid makse maksma vaeste kasuks. Reformistlikku valitsust küll enam ei tahaks. Isegi majandus seiskus ja elatustaseme nad viisid viimaste hulka.Aga kõige ebameeldivam on, et mõned reformistid teenivad sellega raha, et urgitsevad teiste eludes ja laimavad ning otsivad süüdistusi. Aga reformistid ei jää kunagi imelikul kombel süüdi.

  14. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    Noh, minu ennustus läks täppi: Re võidab tänu e hääletuste manipulatsioonidele. See ei ole loogiline et nad saavad järjekindlalt alati pisut rohkem hääli kui ennustavad küsitlustulemused ja Ke saab alati pisut vähem kui ennustatakse. Ei ole loogiline et RE saab 35 % e-häältest ammugi ei ole usutavalt seletatav nende 40% e häältest. Kuna Ratas täiesti lapsikult hakkas tunnustama e-valimisi selle asemel et need kaotada siis ai ta serveri kontrollijatelt lohutuseks 15000 häält lisaks aga RE-le pandi igaks juhuks 30000 juurde, eksole. Ja asi oligi tehtud. Kristina Kallase Eesti 200 oli ka itimeeste gambiit et nõrgestada sotse . Tegelikult niiditõmbaja Alamäe mängis kokku Refiga jaongi olukord, et vasaktsentristid jäid vähemusse. Ükspuha mis kombinatsioon annab koalitsiooni moodustamise parempopulistidele.
    Ainuke viis seda välistada oleks sostidel ja Ke -l asi selles mõttes ära blokkida, et kumbki ei nõustuks koaleeruma Re ga. Las võtavad EKRE ja Isamaa kampa ja teevad endal margi täis. Ja kui ei võta siis ei saa valitsust moodustadagi ja tulevad erakorralised. See oleks parim.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.