EKRE propagandamatk Raplamaal

Paar nädalat tagasi käisid EKRE inimesed Varbola külas. Kaks kohalikku funktsionääri, järelkärude-kaupmees Rene Kokk ja EKRE raadiomees Siim Pohlak; kaasas ka jurist Paul Puustusmaa. Õhtut modereeris EKRE oma mikrofonihääl, kes  teises ametis on ka kohaliku rahvamaja juhataja.

Raskeid kahureid külasse ei toodud. Oli ju ette teada, et Raplamaa piirkonnas on valitsusparteil, Keskerakonnal tugev toetus.

Kuulajaskond oli väike. Kohalikud pensionärid asusid kohe arutama omakülaasju. Lisaks võeti ka kuuldused valimisjaoskondade kusagil toimuvatest sulgemistest. Millegipärast hakkasid elu näinud prouad heietama eelmise riigi aegsetest valimistest ja lilledest, viinereist jne.

Moderaator kutsus ühisele arutelule. Siim Pohlak rääkis üldsõnaliselt EKRE erakonna tahtest pensione mitmesaja euro võrra tõsta, katkestada planeeritud Rail Balticu raudtee ehitus, valitsema tuua uusi ja just tundmatuid nägusid.

Kui küsiti 200 kriminaalkaristatu väljaheitmisest, toodi vastunäitena mitme tänase tipp-poliitiku kainestusmajas viibimine ja samuti alkoholijoobes roolisolek. Ühesõnaga, meie patud on väikesed, vaat, mis ikka teised teevad!

Kohaliku vallavolikogu liige küsis selgelt: „Miks teie erakond nii halvustavate sõnadega esineb?“ Vastuseks oli, et reljeefseid väljendeid on võimendanud ajakirjandus! Nemad justkui nii halvasti ei rääkivat.

Küsiti: mismoodi EKRE toimib piirileppelt allkirja tagasi nõudes Petserimaa ja Jaanilinna aladega? Nüüd hakkas juriidilisi oskusi rõhutav Puustusmaa rääkima konstitutsiooni preambulist ja vajadusest korraldada referendum. Tema eritermineid täis olev sõnavara vaevalt et lihtsa kuulajani jõudis.

Kuna täpsustav küsimus oli ikkagi Petserimaa ja Jaanilinna inimeste saatusest ning nende tulevikust EKRE arusaamist mööda, siis katkestas moderaator selle teema arutamise, põhjendades, et esinejail on vähe aega ja teised tahavad ka küsida.

Jätkus kiidulaul EKRE suundadele riigijuhtimises, teiste erakondade puudusi esile tuues.

Majanduse teemadel ei peatutud rohkem kui seda, et vaja Soomest rahvas koju tuua ja luua Eestis töötingimused. Üldine jutt, ammu läbikäiatud, ja ei mingeid konkreetseid lahendeid.

Kuna suurem osa kuulajaist olid vanemad naised, siis sõjaväeteema ja suured rahalaenud jäeti kõrvale. Seda lihtsalt ei küsitud ka. Kuulajad pidid aru saama, et kui nemad hääletavad EKRE poolt, suudavad ekrelased palju ära teha, ja kui nad saavad lisakohti Riigikogus, ollakse ka arvestatavad koalitsioonipartnerid. Siin muidugi käis kuulajaist läbi vaikne sumin, ja Rene Kokk tegi selge avalduse:
„Meie oleme tulevikupartei; nendel valimistel meid küll kampa ei võeta, aga järgmistel enam ilma meieta ei saa.”

Asi selge. Jutt lühike ja arusaadav.

Lembe Hendla

10 kommentaari
  1. kärumees on sõdalane 5 aastat ago
    Reply

    Kui te vaid teaks, kui kõva sõjamees on see kärumees!
    Käis laevasi pommitamas ja teenis võeraid vägesi.
    Ta on saama pääle vällas.

  2. ei ekre 5 aastat ago
    Reply

    Ekre pole kunagist võimu tahtnud. Pole vastutust tahtnud.
    Niimoodi on ju riigikogus mõnus palka võtta.
    Rahva lollitamine on suur kunst.
    Nemad seda oskavad.

  3. Küll 5 aastat ago
    Reply

    need kuradi konservandid on pahad inimesed! Tahavad, et ka Venemaa järgiks riikidevahelist õigust ja pätid pandaks kinni ning kohtud enam poleks kurjategijate kaitsjad ja muud halba. Igavesed tõprad, kes tahavad elu korda seada. Loodame kõik, et loll ja arg rahvas pooldab endist virelemist ja petmist ning hääletavad pedede, isamaareeturite ja puutinlaste poolt.

  4. on selgelt öeldud 5 aastat ago
    Reply

    Meie ei taha võimu!
    Meie tahame parlamendi palka ja ilusat elu enesele.
    Kas kõik said aru?
    Oi, piss tuli püksi!

  5. Valija on lollitatud 5 aastat ago
    Reply

    Valijad on ekre poolt lolliks tehtud. Solki loopis ka reffipättide kamp.
    Häbematuse tipp oli peaministri telefoni kottimine.
    Eks viha on suur, sest enam ei saa nad E-valimisi mõjutada.

    • rahvad olid targemad 5 aastat ago

      Nemad solkisid Ratase telefoni!

  6. kui ka saavad hääli 5 aastat ago
    Reply

    Igatahes president pärast neid sõimamisi, no kuulge…
    Ka see tädi oskab viha pidada.

  7. Tom 5 aastat ago
    Reply

    Valimised läbi ja ikka ekre hambus,rahunege maha või mis teil viga on?

    • Kolmas eesti! 5 aastat ago

      Selle asemel,et ekret tümitada vaadake peeglisse ja mõelge.

    • EKRE 5 aastat ago

      on ju kont reeturite hambus. Muidu läheks neegrite sissevedu ja mošeede ehitamine täie valuga aga see EKRE segab vahele ja avalikustab kliki teod ja kavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.