Keskpäevaks oli hääletamas käinud 46,8 protsenti valijaskonnast

Valimisjaoskond Viljandis Sakala keskuses. ELMO RIIG/SCANPIX

Riigikogu valimistel oli pühapäeval kella 12 seisuga käinud hääletamas 46,8 protsenti valijaskonnast.

Kõige kõrgem ehk 52,6 on seni olnud osalusprotsent Harjumaal, kõige passiivsem on aga Ida-Virumaa 30,2 protsendiga. 2015. aasta riigikogu valimistel oli keskpäevaks hääletanud 42,4 protsenti valijatest.

Kõik jaoskonnad on pühapäeval avatud kella 20-ni. Hääletada saab valimispäeval vaid oma elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või  juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse tõttu on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt kella 14-ks.

BNS

6 kommentaari
 1. Kui 2 aastat ago
  Reply

  idasitikad on nii laisad valimaskäijad, siis jääb keskbande mitmest tuhandest häälest ja mitmest kohast ilma.

 2. Tulemus 2 aastat ago
  Reply

  Prassai Jurka!

 3. Joel 2 aastat ago
  Reply

  Vara veel juubeldada, Vastik on mõelda kui tuleb jälle reformistlik valitsus kes viis meie elatustaseme viimaste hulka. Sellised mõttetud peaministrid nagu olid Ansip ja rõivas on meie rahvale palju halba teinud.Kui palju vaeseid tekkis nende valitsemise ajal, kordagi ei tõstetud pensiomńe ega abirahasid.Nende suur tromp on peavoolumeedia kus ainult valetatakse ja vassitakse, Ja inimesed usuvad. Ega nad muidu ei valiks neid kes tulevad võimule nii labaselt käitudes.

  • Loomulikult 2 aastat ago

   on tulemus sitt, kuid ega paremat siit reeturite seast välja saagi haisutada. Ainus rõõm on, et see vastik Эстония99 jääb välja. See kremli käpp oleks keskbande ja pededega palju sitta kokku keeranud. Kõige tõenäosem liit on senise seisu juures tuntud Re+Is+So. Täiesti piisav häälte arv, et rahvast nöökida.

 4. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Mina käisin õhtul valimas ja loomulikult valisin keskerakonda sest mind ei saa mõjutada reformikate valed. Eks suur trump on reformierakonnale meie kõige suurema kurikaela viibimine seal. Isamaa kaotas kohe hääli kui see isik sealt lahkus polnud enam laimajat ja tublidele inimestele süüdistuste külgekleepijatsee on ju tuntud E.N.Kross. Reformierakonnal on veel teisigi valede ja süüdistuste väljamõtlejaid. Nad saavad selle eest palka ka. Jubedad inimesed, neid ei huvita inimeste hea elu huvitab vaid oma rahakoti paksus.

 5. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Eesti rahvas on oma sõna öelnud, pask on minema pühitud

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.