Politsei on saanud valimispäeval seoses hääletusega ligi 10 teadet

Tallinn, 27.02.2019 Riigikogu valimised Tallinna arestimajas. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel on korrakaitsjad saanud valimispäeval seoses hääletusega pea kümme pöördumist, mida politsei kõiki ka kontrollib ja rikkumiste korral sekkub. 

PPA vanemkomissari Marko Ildi sõnu on valimispäev seni möödunud politsei jaoks üsna rahulikult. “Meie poole on teadetega pöördutud seni ligi kümnel korral. Näiteks antud teada, et valimisjaoskonnas puudub korrektne silt, on ainult suunda näitav nool. Oleme sellised tähelepanekud edastanud valimiskomisjonile,” ütles Ild BNS-ile.

Paaril korral on teada antud kahtlusest, et keegi rikub valimisreklaami keeldu. “Näiteks tajuvad inimesed sõidukil või haagisel olevat kujutist valimisreklaamina või on erakonna voldikud jäetud lauale kaubanduskeskuses, kus toimub ka hääletamine. Samuti on meile teada antud valimisreklaamist sotsiaalmeedias. Kontrollime ja hindame kõiki selliseid teateid ning vajadusel ka sekkume,” rääkis Ild.

Selleks, et saaksime kõikidele valimistega seotud kutsetele kiiresti reageerida, teeb pühapäeval tööd tavapärasest rohkem politseinikke, samuti arvestavad patrullid valimistega ka oma marsruute valides. “Loodame, et tänane oluline päev möödub rahulikult ja suuremate vahejuhtumiteta,” lisas Ild.

BNS

3 kommentaari
 1. On 2 aastat ago
  Reply

  juba 18 aastat kestnud 21. sajand ja meie käime ikka jaoskonnas. Nõmeduse tipp!

 2. Jane 2 aastat ago
  Reply

  Mina käisin hääletamas kolmandal märtsil, seega valimispäeval ja leian, et nii on õige. mina hääletan töötulemuste järgi ja kuna ma näen töötulemusi vaid keskerakonnal, siis hääletan ka keskerakondlase poolt. Sotsid meeldivad mulle ka. Ääretult ebameeldivalt käitusid reformierakondlased . nende lubadused olid naeruväärsed selle tõttu, et nad pole kunagi neid täitnud. nad saavad hääli nende poolt kes usuvad nende valesid ja ärapanemisi. peavoolumeedia ajakirjanikud aitavad neil laimu levitada.

 3. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Ük s mees ütles mulle, et üks põhjus miks ta valib reformi on selles nagu tahaks keskerakond ära kaotada ainukese eesti kooli Virumaal. Seda valet ta luges ajalehest. Tegelikult tahavad reformierakondlased vene koolid ära kaotada. Kergeusklikud inimesed usuvadki neid valesid mida nad loevad peavoolumeedia ajalehtedest. reformierakond saab hääli kergeusklikelt inimestelt kes nende laimu ja valet usuvad, meie vene rahvusest inimeste vihkajatelt–arvan, et need on ise alaväärtuslikud ja rikastelt, kes kardavad mõne euro kaotamist vaeste abistamiseks. Kui reformierakond saab võimu siis läheb paljude inimeste elu palju halvemaks, majanduselu, mis nüüd hakkas elavnema seiskub jälle, mingit lootust pole saada arstiabi kohapeal, pensionid ja abirahad ei tõuse ning vaesuse kasv võtab hoo sisse nagu nende pika valitsemisajal on olnud kogu aeg.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.