Indrek Saar valmistub Jevgeni Ossinovskilt skalpi võtma?

Indrek Saar

„Kompetentset järelkasvu meil praegu ei ole,“ andis juba juulis 2012 noorsotside kohta hinnangu Indrek Saar. Praegune kultuuriminister pidas siis sotsiaaldemokraatliku partei peasekretäri ehk tegevjuhi ametit. Ka erakonna staarid said Saare käest kõvasti vatti. Näiteks teatas ta Tartust pärit kaassots Heljo Pikhofi kohta: „Ta võib olla küll väga tubli jooksmas seal Tartus oma sihtrühmades, aga ma ei hinda väga kõrgelt tema võimet mõjuda eksperdina sotsiaalvaldkonnas, kuigi ta on selles teemas väga pikalt sees olnud.“

Indrek Saar sai Eesti Ekspressis ise sugeda. Kõige sõnakam oli tookordne ettevõtlusminister Urve Palo, kes kostitas Saart muu hulgas väljendiga: „Kui ma Indrekut üldse erakonna esimehena ette kujutan, siis sobiks ta pigem EKRE juhiks. Sotsidest valijad on keskmisest haritumad ja intelligentsemad, juht peab vastama nende ootustele.“

See oli viga. Saare mõjukus erakonna sees näib olevat suur. Palo lahkus nii ministrikohalt kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridadest.

Viimasel ajal on Saar pidanud vastama põhiliselt kolmele küsimusele: Mis juhtus Laine Randjärvega, et temast ei saanud Eesti Kontserdi juhti, kuigi valiti sellele kohale? Kas ja kuidas Hortus Musicus ning selle juht Andres Mustonen kantisid riigi raha isiklikuks tarbeks? Mis juhtus teatriga NO99, et see päevapealt uksed kinni pani?

Saar kultuuriministrina suutis oskuslikult iga kord tule enda pealt maha suunata ja kired maha jahutada.

Valitsuse pressikonverentsil päriti aru Saare ambitsioonidest sotside juhiks saada.

Saar vastas seekord diplomaatiliselt, et kõik hoiavad siiski erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski selja taha. “Praegu teevad kõik erakonnad maksimumi, et saada valimistel hea tulemus. Enne valimisi pole (meil) küll plaanis erakonnajuhti vahetada. Me anname endast parima, et saavutaksime hea tulemuse,” vastas kultuuriminister.

Halva tulemuse puhul ähvardab Indrek Saar jällegi muudatustega erakonnas. Vahetult enne eurovalimisi. Kui SDE valimistulemus jääb ootustele alla, on enne eurovalimisi õhus võimalus, et erakond saab uue esimehe. Saare pikaaegne unistus saaks täidetud ning poleks vaja enam kuiva trenni teha.

8 kommentaari
 1. Käib 3 aastat ago
  Reply

  pidev Ženka alt pinna uuristamine. Lubas ju Ženka 15 kohta, rööviti 10. Loomulikult on ahnurid nüüd verised, et nii vähe said. Kuigi Kajake on juba valmis pededele kätt ulatama. Kuid iva ikka selles, et Ženka asemel tahab Kaja voodisse ronida Indrek ise. Vaevalt ta enam purkisittujate kultuuriarendamisega lepib, vaja oleks magusamat palakest.
  Põhimõttelist erinevust vaadete puudumises Kajaga ma ei näegi. Mõlemad on tiblad, pooldavad eestluse hukkamist ja mutukate sissetoomist. Ainult rahva nöökimises ja sotsialsmiehitamises ollakse keskbandest laisemad ja see võimaldabki kergeid vastastikusi järeleandmisi teha. Pedekatele on vaja ju võimu nagu rollotajatelegi. Ka on mõlemad oma orjameelsuses iseseisvuse vaenlased ja on ka valmis loobuma 4,7%-st Eesti aladest, lisaks veel ligi 200 ruutkilti veealasid ära kinkima. Siin on ainus pidur isamaaretturid, kes kardavad oma näo kaodata. Kuid kedagi pole ka asemele võtta sest konservandid on veelgi vastalisemad ja kui jutuks tuleks samuti reetmismeelsed keskbandiidid, siis puudub juba mõte kaasata pedekaid.

 2. Eks 3 aastat ago
  Reply

  riigikogu selleks mõeldud olegi, et näha inimeste pahupoolt. Valige mõni oma kena sõber sinna ja saate peagi näha ja tunda, milline siga ta on. Sigu seejuures solvamata.

 3. kas keegi teab 3 aastat ago
  Reply

  mis neil kahel vahet on? Minu arust on sotsid komistanud juba liiga kaua ühe suurema reha otsa, sättides ennast nii oravatega punti kui ka kekserakonnaga. Ühisosa peaks neil olema oluliselt suurem Keskerakonnaga, aga võim on nii magus ja ilmselt näeme neid ka järgmises koalitsioonis. Jutt sellest, et nemad seisavad ka nõrgemate eest, tegelikult ei päde, sest Oss on kusagil öelnud vilksamisi et nende jaoks ei ole probleem kui see lisa 100 euri ka sinna pumbatakse kus seda juba niigi on. Mäletan veel kaks aastat tagasi ütlust, et parem oleks võinud 1% tulumaksu tõsta ja jätkata selle nn lihtsa tulumaksu(loe:venemaa maksusüsteemiga) paketiga edasi. Need sõnad on mul meeles ja mina ei ole neid välja ise mõelnud. Ent kõik ei ole kuld mis hiilgab, kuigi Oss on väga hea debateerija ja intelligentne inimene. Aga see tegelik pale on siiski peidus kesta all ja ta ei lase sellel väga välja paista. Sotsidel pole enam ka inimressurssi, kõik kes lahkusid SDE-st, nende kohad jäid nüüdsetel valimistel Riigikogus täitmata + veel Vakra ja Nestor ja see Tarand, kes teile rohkem kahju kui kasu tõi. E200 teie hääli ei võtnud, need te loovutasite ise. E200 oleks pidanud võtma RE hääli, aga lauspropaganda hirmutas inimesed ära ja sinna see läkski. Aga mis mees on Indrek Saar, sellest pole veel aru saanud, meeldivad ka talle kohevate sabadega loomad rohkem…? Ja veel, Oss näitas juba sellega, et ta lahkus Valitsusest poole pealt oma tegeliku pale välja ja ka Seeder ei käitunud siin kõige ausamalt. Mnjah, raske on tänasel päeval läbirääkimisi pidada kõigiga eranditult. Peamine et kiirustades vigu ei tehtaks, teie selja taga käib kõva lammutamine. Alguses Jõhvi, nüüd juba Narva linnapea umbusaldamine ees ootamas, mis läheb tõenäoliselt ka läbi. Teie endised erakonnakaaslased hakkavad teile nuga selga lööma ja arvan et seda olukorda on varmad teie konkurendid enda kasuks ära kasutama.

 4. Eve 3 aastat ago
  Reply

  Saar ei kõlba küül sotside esimeheks ehkki ta seda kohta himustab.

 5. Enn 3 aastat ago
  Reply

  Ossinovski on tubli mees. Looda et ta ei lähe koalitsiooni reformierakondlastega. Jube on ju koos töötada inimestega kes töötulemuste asemel laimavad ja valetavad.

 6. Jane 3 aastat ago
  Reply

  Ei tea kas Saar on õppinud skalpe võtma reformierakondlastelt või. Ei oska mõned poliitikud viisakalt käituda ja töötada eesmärgiga tõsta kogu meie rahva elatustaset mille reformistlik valitsus viis viimaste hulka. Jube mida tehakse võimule saamise nimel. Sotsid on käitunud siiani soliidselt, aga Saar võiks minna Reformierakonda seal ollakse spetsid skalpide võtmise osas.. Eks reformikad on selgeks saanud, et kuna nad eriti tööd ei viitsi teha siis aitavad valed. laim, teiste mahategemine ja asi neil ka skalpo pole maha võtta. Saar näeb et rahulikult käitudes hääli saab vähe. lärmajatel on rohkem. Erandiks on Keskerakond kes saab hääli töö eest ja ei laima teiste erakondade poliitikuid. Seekord saadi vähem hääli kui arvati. Küll reformistid teavad miks see nii oli.E.Savisaare suur häältesaak hirmutas neid ja nad tegid kõik mis võimalik, et temast lahti saada kuni selle ajani kui sai selgeks et ta enam poliitikasse ei naase. Ja nüüd nad võivad rõõmustada sest hääli jäi vähemaks keskerakondlastele ja pealegi paljud ei tulnudki hääletama tundes oma lemmikule E.Savisaarele tehtud ülekohut ja mitta ainult vastaste poolt vaid ka omade poolt. Ega Savisaart keegi ei julgenud ka kaitsta sest siis sattus ise laimu ja süüdistuste ohvriks. Reformi tagatoas käib vilgas tüü et teelt kõrvaldada neid kes segavad võimule saamist.Mitte üheski erakonnas pole nii alatut inimest kui on Kross ka mitte EKRE-es. Aga on veel teisigi seal kes mõtlevad välja valesüüdistusi ja rikuvad inimeste tervist, segavad nende tööd. Seadusekäsi sinna ei ulatu.

 7. Janej 3 aastat ago
  Reply

  Parandan vea–peab olema töö.

 8. Indrek 3 aastat ago
  Reply

  seisab praegu tõsise valiku ees: kas kasutada skalbivõtuks hästi teravat tomahooki või hästi nüri kööginuga. Viimane pidavat nimelt tegema rohkem valu. Senise põhjal kalduvat Indrek just selle teise valiku poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.