Keskerakond otsustab reedel kõneluste alustamise Reformierakonnaga

Jüri Ratas ja Kaja Kallas Kuku raadios, saatejuht Hindrek Riikoja. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Keskerakond otsustab reedel, kas alustab Reformierakonnaga koalitsioonikõnelusi, vahendab Postimehe uudisteportaal.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles kolmapäeva õhtul pärast kohtumist Reformierakonna juhi Kaja Kallasega, et Keskerakond võtab kaks päeva aega mõtlemiseks ja otsustab reedel, kas alustab Reformierakonnaga koalitsioonikõnelusi.

Küsimusele, kuidas kõnelused läksid, vastas Reformierakonna esimees Kaja Kallas, et hästi. Ta kordas ka pärast kohtumist Ratasega, et ta ei tagane lubadusest tõsta tulumaksuvaba miinimum kõigile 500 euroni.

Kallas ütles ajakirjanikele, et Reformierakond saaks koos Keskerakonnaga pakkuda stabiilsemat valitsust. “Rääkisime sellest, kas meil võiks olla kokkuleppekohti,” sõnas Kallas. “Praegu me rääkisime rohkem üldisemalt, kuivõrd Jüri Ratas läheb juhatusse küsima mandaati meie kutsele, mis me täna esitasime. Tal olid lihtsalt mõningad täpsustused, mõned küsimused selles osas, kui kindel see tahe on.”

Kallase sõnul jättis Reformierakond sotsiaaldemokraadid ja Isamaa kõnelustelt kõrvale mitmel põhjusel. “Ma tooks välja kaks suurt põhjust. Üks on see, et me esindame kahekesi kõige suuremat valijaskonda, täiendame teineteist. Ja teiseks on see, et kahekesi me saaksime pakkuda stabiilsemat valitsust Eesti riigile, et lahendada Eesti jaoks olulisi küsimusi.”

“Maksuplaanile oleme me saanud valijatelt väga suure mandaadi, see on see positsioon, millest me lähtume,” ütles Kallas. “See on küsimus, millest me ei saa taganeda.”

Nii Ratas kui Kallas kinnitasid, et ei mängi topeltmängu.

Riigikogu valimised võitnud Reformierakond otsustas alustada Keskerakonnaga kõnelusi võimuliidu moodustamiseks.

3 kommentaari
  1. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    KE koalitsioon IRL-i ja SDE ga tehtud maksusüsteem sai RE süsteemist veelgi suurema mandaadi: 230 000 poolthäält versus 162 000? RE on erakond kes TEGELIKULT arvutada ei oska. Kui vaadata mis on Euroopas ja mida soovitab OECD siis seal naerdaks RE primitiivne ja ühiskonnavaenulik süsteem hoopis välja. Selliste enesekindlate lollikestega (või küüniliste valemängijate -vassijatega)koaleeruda ja neile järgi anda? Ok. Kõik võib minna kaubaks siis peaks KE nõudma ka 200 eurost erakorralist pinsitõusu(mida pakkus ka RE?
    Huvitav kuidas RE kavatseb 500 eurose tulumaksuvaba miinimumi tekitet eelarveaugu KOV-idele hüvitada. Või soovitakse see sujuvalt ka KOV-ide kraesse veeretada?

  2. Ega 5 aastat ago
    Reply

    see abielu Kajaga surmvajalik olegi. Tagataskus on ju liit Mardi ja Heliriga. Jurka peab siis leppima pedestajate ja piirilepingu pooldajate mahasurumisega, kuid majanduses saab oma tahtmise läbi viia. Ning viimane kaalub pedestamissoovi ja reetmissoovi üles. Kajaga aga peab Jurka tagasi astuma just majanduse valdkonnas, kuid saaks kergemalt rahvast pedestada ja maa- ja veealasid reeta.

  3. Miks 5 aastat ago
    Reply

    keegi ei aruta sellist käkki, et lastakse Kajal moodustada vähemusvalitsus, kas üksi või Assinovski pedekatega. Kuid siis koostöös Mardi ja heliriga vähemuse kavad läbi kukutada ning omad enamusega läbi suruda. Nii valitseks tegelikult vähemus Jurka+Mart+Helir.
    Kujutate siis ette, kuidas Kaja ja Ženka või tema asemik hambaid kiristavad ega saa oma lubadustest sittagi ellu viia.
    Muidugi tuleb tadaa öelda ministrikohtadele, kuid asja sisu oleks selle lahja vormi ohverdamist väärt.
    Seega: laske Kajal valitsus moodustada, kuid valitsema hakkate kolmikliidus ise!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.