Mart Helme: alustame läbirääkimisi rasketest teemadest

Mart Helme Foto/allikas AP Photo/Tanel Meos

EKRE esimees Mart Helme ütles esmaspäeval pärast erakonna juhatuse koosolekut, et läbirääkimisi Keskerakonna ja Isamaaga alustatakse keerulistest teemadest, kirjutab Postimees.

Helme ütles, et ilmselt esmaspäeval lepib ta Ratase ja Seederiga kokku, kuidas edasi minnakse ja tõenäoliselt teisipäeval tehakse teatavaks, millal ja mis vormis algavad läbirääkimised.

“Meil on terve hulk teemasid. Me oleme ühel kohtumisel ka arutanud, et kõik paneksid oma niisugused nii-öelda rasked teemad kohe laua peale. Me alustamegi läbirääkimisi rasketest teemadest, me ei alusta mitte kergetest teemadest, et justkui algul läheb ludinal ja siis jookseb kõik kokku, tõustakse laua tagant püsti ja minnakse minema. Me alustame keerulistest teemadest,” kinnitas ta.

Keerulised teemad EKRE jaoks on Helme sõnul rahvaalgatus, kooseluseadus, piirivalve taastamine, Rail Baltic. Helme sõnul tahab EKRE kindlasti koalitsioonileppesse panna rahvaalgatuse, piirivalve taastamise ja immigratsiooni kontrolli alla võtmise teema.

“Me ei räägi mitte ainult kuskilt Lähis-Idast ja Aafrikast tulevatest inimestest, vaid räägime ka Venemaalt ja Ukrainast tulevatest inimestest. Tööjõu korralikust registreerimisest, kõikvõimalike sisserände kvoodi erandite tühistamisest. See on suur pakett, see pakett tuleb kõik lauale ja selle üle hakatakse kauplema, aga kuidas see lõpuks vormistub, seda ma ei oska öelda. Need on niisugused asjad, mida me kindlalt tahame lauale panna ja kirjutada koalitsioonilepingusse,” rääkis ta.

BNS

5 kommentaari
  1. Võib 5 aastat ago
    Reply

    olla 99% kindel, et Mart astub paljudest põhimõtetest tagasi, peaasi et saaks aga valitsusse rahva rahakotimanu. Mart mitte ei mainigi keskbande koostöölepingut meie okupandi Puutini bandega. Seda nagu polekski olemas. Mart on ise rukkis ja tema ei mäleta midagi.

  2. kusjuures 5 aastat ago
    Reply

    on üheks võimalikuks pingete mahavõtmise kohaks rahvahääletused. Kui nad selle koalitsioonileppesse sisse suudavad panna, siis võivad nad päris kindlasti ka Valitsuse moodustamiseni jõuda. Lihtsalt olulised ja maailmavaatelised asjad lastakse otsustada rahval, mis on kindlasti kõige demokraatlikum viis üldse asju lahedada. Ja veel üllatas mind, et EKRE oli eelnevalt teinud oma erakonnas küsitluse kumba suurega soovitakse koalitsiooni minna ja see tulemus mind ei üllatanud üldse. Seesama 65% KE ja 35%RE on igati loogiline ja paistis ka välja kõikvõimalikest kommentaariumitest. Juba vaikselt hakkab tekkima lootus et oravad jäetakse pika ninaga. Ma tahaks näha kuidas nad hakkavad oma 20 tuhade (neist 13 tuhat e-häält) saanud erakonnajuhti maha võtma. See saab olema eriti koomiline, aga arvata võib et seal erakonnas läheb madinaks kui see kolmik suudab kokkuleppele jõuda.

  3. Joe 5 aastat ago
    Reply

    Vaevalt et Venemaalt keegi tahab tulla meie vaenulikku riiki. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi ka ukrainlased on seal au sees vastupiduselt Ukrainas valitsevale terrorile. Ukraina on võtnud peateemaks omale Venemaa vastu igasuguste alatute väljamõtlemiste seeria tegemise ja oma riigis vaesus kasvab hullemini kui meil reformistide valitsemise ajal. Aga milles on süüdi rahvas–selle peaks ka EKRE endale selgeks tegema et rahvas pole süüdi ja lõpetama vihavaenu õhutamise.

  4. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Kõige vajalikum teema on meie inimeste inimväärne elu, alampalkade, pensionide ja abirahade suurendamine, arstiabi saamise võimaldamine kohapeal mille reformierakondlased ära nullisid, vihavaenu lõpetamine ja kõigisse meie maal elavatesse inimestesse hea suhtumine.

  5. Aivar 5 aastat ago
    Reply

    Tere Joe. tere Ott. Tere Jane. tere Eve.
    Kuule, debiil, sa oled oma prussakasitaga kõik nii ära tüüdanud, et okse tuleb peale. Teil seal kremlis võib muidugi oma pruuni keelega tore olla, sest inimlikke kõrvalkaldeid normaalsusest on ikka esinenud, kuid vaevalt Eestis sitase perse lakkumine normaalne oleks.
    Aga mida siis sellest “kolitsoonist” arvata? Midagi. On ju EKREt peetud kremli sünnitiseks ja pasaparteiga oleks nad paras paar. “issamaa” aga on tavaline prostituut, kel tähtis ainult see, et raha tasku voolaks! Nad lööks mesti ka süfiliitik lenini ja pätt Staliniga, peaasi et võimu juures olla ja suure kulbiga valitsuse supikatlas looberdada

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.