Kihlveokontori analüütikud: EKREIKE koalitsioon saab teoks

Kuvatõmmis portaali kodulehelt.

Betsafe’i ennustusportaali analüütikute hinnangul leiavad Keskerakond, Isamaa ja EKRE koalitsioonikõnelustel suure tõenäosusega ühise keele ning moodustavad koos uue valitsuse. Riigikogu valimised võitnud Reformierakond jäetakse sootuks valitsusest välja.

Baltimaade suurima ennustusportaali Betsafe analüütiku Ivan Špoli sõnul on Eesti poliitmaastik olnud valimiste järgselt tulvil erinevatest pöördkäikudest, mis saavad koalitsioonikõneluste käigus ilmselt ka järje, sest portaali hinnangul moodustavad 53% tõenäosusega uue valitsuse Keskerakonna, EKRE ja Isamaa.

„Võimaliku koalitsiooni osas on läbirääkimised alanud ning meie hinnangul suudetakse veel mõni nädal tagasi võimatuna näiv kolmikliidu valitsus ka moodustada. Igatahes on täna selge, et koalitsiooni kokkupanek pole enam Reformierakonna kätes ning valimisvõidust hoolimata tuleb neil 55% tõenäosusega  jääda opositsiooni,“ ütles Špol.

Portaal on välja pannud ennustused ka teiste võimalike koalitsioonide kohta. Näiteks Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja Isamaa moodustavad Betsafe’i hinnangul valitsuse ligikaudu 28% tõenäosusega. Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni tõenäosuseks peavad analüütikud vaid 15%. Poliitikale panustamine ja koalitsiooni koefitsiendid on Betsafe’is üleval 1. juunini.

3 kommentaari
  1. Miks 5 aastat ago
    Reply

    ma arvan, et ka see teave on millegi mõjutamiseks.

  2. Stella 5 aastat ago
    Reply

    Andsin KE-le hääle, lootes et äärmuslased ei saaks võimule. Kui tuevane koalitsioonilepe saab osaks siis nõuan oma häält tagasi! Lubati, et ei tehta äärmuslastega koostööd. Kindlasti on pettunud ka paljud teised KE valijad!

    • Sinu 5 aastat ago

      KE ongi äärmuslik, sest pooldab okupantide edasivõimutsemist. Endiselt on 4,7% meie maa-alast Puutini vägede käes ja ei kavatsegi tagasi anda ruutsentimeetritki. Lisaks tahab keskbande ära annetada ligi 200 ruutkilti veeala idapiiril Soome lahel, Narva veehoidlas ja Peipsil. Kas isamaareeturid ja konservandid peavad ka selle reetmisega nõustuma? Ja kui nõustuvad ahnusest mutukate sissemeelitamislepinguga, siis ruleb juba astuda vastu isamaareeturite ja konservantide vastu, et sellised nahad üldse pildilt kaoks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.