Võimuliidu moodustajad arutavad majandusteemasid

Ülenurme tööstuspark. Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Võimuliidu moodustamise üle kõnelusi pidavate erakondade esindajad arutavad esmaspäeval majandusküsimusi.

Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa esindajad arutavad esmaspäeva hommikul algaval kohtumisel majandusega seotud küsimusi, sealhulgas ka maksukeskkonnaga seonduvat.

Välis- ja julgeolekupoliitika plokist sai valija möödunud teisipäeval kinnituse, et Eesti jääb Euroopa Liitu ja NATO-sse. Päev hiljem saavutati maaelu plokis konsensus toetada mesilasperesid ja põllumehi.

Hariduse plokis arutas koalitsioon möödunud neljapäeval kaks tundi, kuidas teha Eestist Islandiga sarnanevat jalgpalliriiki. Reedesel poliitikute püstijalapressikonverentsil selgus aga tõsiasi, et ülikeerukas tervishoiu plokis polnud peamiseks otsuseks mitte haigekassa rahastust või haiglavõrgu tulevikku puudutav, vaid pisidetail, et EKRE-l ei õnnestunud läbi suruda abortide rahastamise lõpetamist.

Laupäeval arutasid läbirääkijad siseturvalisuse teemasid. Olulist tähelepanu pöörati piiri tugevdamisele ning kohalike korrakaitseüksuste ja vabatahtlike suuremale kaasamisele siseturvalisuse tagamiseks. Piirivalveküsimustes lepiti kokku selles, et luuakse eraldi eelarvega piirivalve struktuuriüksus politsei- ja piirivalveametis, samuti tõhustatakse piirivalvuri õppesuunda sisekaitseakadeemias.

2 kommentaari
  1. Mis 5 aastat ago
    Reply

    puudutab sündimata laste mõrvamisse, siis seda tuleks rahastama hakata siis, lapsi sünnib nais ekohta üle 1,9. Sest meie rahvastikku on vaja vähendada 3…4 korda. Kuid korrapäraselt, et ei tekiks suuri lõhesid rahvastikupüramiidi ehk earühmade suhtesse. Seega oleks tulnud loodete mõrvamise rahastamine siduda sündide arvuga naise kohta. Selle peale jobud ei tulnud.
    Kena on, et Eesti tuleb 2022.a ilmameistriks jalkas. Paneme vähemalt Islandile ära!
    Miks ei lepitud kokku, et siseakadeemia viiakse üle Kirde-Eestisse? Seal on kuritegevuse pesa ja kõik peab olema käepärane kohapeal. Kui palju inimesi on lahkunud Narvast, Sillamäest, Jõhvist, Kohtla-Järvest, Kiviõlist, sinna saaks kenasti paigutada õppekohad, harjutuskohad ja kadettide ja õppejõudude elukohad. Tunduvalt kenam kant kui vastik Tallinn.
    Majanduses aga murtakse kellegi hambad. Ei saa jätkata sotsialsimi ehitamist nagu kirjutab Katale ette Marks, Leenin ja Staalin. Igal asjal on oma hind ja praegusele rahva laostamisele tuleb öõpp teha! Kõigepealt tuleb töötajatele kätte anda kohe kogu palk, seega tõuseks palk kohe topelt. maksud ühitada üheks ühtse määraga tarbimismaksuks. Seda ei maksta ainult esmakords epalgaülekande pealt, edaspidi aga peavad maksu tasuma ka röövpangad välismaalt, kui siit vene miljardäride raha sõbralikesse vennasvabariikidesse läbi pesevad.

  2. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Nad arutavad vajalikke teemasid mis peaksid meie elatustaseme tõstma mille reformistlikud valitsused viisid viimaste hulka. Aga reformistid jätkavad oma laimukampaaniat milles nad on osavad. Ega paljud seda pahaks ei pane olles andnud oma hääled Reformierakonnale. Nad on nõus et inimestela võib süüdistusi külge kleepida, nende tervist rikkuda vaid selleks et kõrvaldada nad teelt võimule, et paljudes kohtades likvideeriti ära arstiabi saamise võimalus kohapeal, et kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid et vaesus aina kasvas. EKRE on neist etem ja koos Keskerakonnaga nad kindlasti tõstavad meie elatustaset. EKRE-l on see viga et nad suhtuvad halvasti meie vene rahvusest kaasmaalastesse aga kindlasti see muutub ja ma arvan et see oli lihtsalt trikk häälte püüdmiseks. See on neil ühine Reformierakonnaga aga muud pole. Edu kolnmikliidule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.