Kapioravad ei oska kaotada

Priit Kuusk Foto: Dmitri Kotjuh/ Scanpix

Meedias algas kampaania Keskerakonna, Isamaa ja EKRE võimaliku valitsuse moodustamise vastu.

„Kaotada tuleb osata ja peale kaotusi sünnivad alati võidud,” ütles Jüri Ratas 3. märtsil Saku Suurhallis. Kui 2016. aasta novembris lagunenud Taavi Rõivase valitsuse järel hirmutati vasakpöördega, siis 2,5 aastat hiljem räägitakse paremäärmuslaste ohust, keda võrreldakse kunagiste Saksamaa natsidega.

Eestis oli 3. märtsi Riigikogu valimistel 887 420 hääleõigusega inimest. Neist jättis valimistel oma tahte väljendamata 322 375 inimest. Teada on 565 045 inimese poliitiline valik ja see, et elektrooniliselt tegi seda 247 232 inimest. Just nende viimaste hulgast pärinevad tõenäoliselt need rahulolematud, kellele ei meeldi valimistel kolmanda tulemuse (99 671 häält ja 19 saadikut) saanud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) osalemine uue valitsuse moodustamise kohtumistel. Nüüd ei ole enam raske leida neid inimesi, kes seisavad vastu ilma Reformierakonnata tekkida võivale valitsusele. Välismaal ilmusid juba ära lood, kuidas Kaja Kallas saab esimeseks naispeaministriks.

Meedia kajastab sündmusi tagantjärgi, aga nüüd on mitmed meedia loodud sündmused saanud päriselu nähtusteks. Ühegi varasema valimise kohta ei olnud teater teinud etendust, nüüd sai laupäeval, 16. märtsil Vikerraadios kuulda päevapoliitilist kuuldemängu „Peaministri punane joon”. Likvideeritud teater NO99 ei osanud loobuda.

Pühapäeval sai ETV saates „Aktuaalne kaamera” kuulda murekirju peaminister Jüri Ratasele. Saatejuht Astrid Kannel: „Vastukaaluks neile, kes oma valimistel tehtud valikuga rahul on, tõstsid sel nädalal aga pead ka paljud noored, kellele on moodustatav koalitsioon eetiliselt vastuvõetamatu. Kümned ja kümned noored haarasid kodanikualgatuse korras sule ja kirjutasid murekirju peaminister Jüri Ratasele, kes EKRE ja Isamaaga koalitsiooni läbirääkimisi on pidamas.”

Esmaspäeval said „Aktuaalse kaamera” vaatajad teada, et „valimistel teiseks jäänud Keskerakonna esimees tegi konsultatsioonideks ettepaneku EKRE-le ja Isamaale nädal tagasi. Stenbocki maja ees ootasid läbirääkijaid protestijad, kes lubasid kohal olla igal hommikul, kuni jätkub Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni moodustamine.” Kohal oligi kümmekond inimest.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ei ole valitsuses uustulnuk, sest Rahvaliidu nimega olid nad Juhan Partsi ja Andrus Ansipi valitsuses (2003–2007). Tookord sai maailma parima rahandusministri tiitli Aivar Sõerd, kes nüüd on Reformierakonnas.

Reformierakonnal on meedias töötavate inimeste seas suur toetus, aga kapioravate pingutused on meelsust väljendama toonud tühise osa Reformierakonna poolt hääletanud 162 363 inimestest.

Kesknädal

 

10 kommentaari
  1. Tegelikud 5 aastat ago
    Reply

    kapioravad on Raimond Kaljulaid, Mihhail Kõlvart, Mihhail Korb, Jana Toom, Mihhail Stalnuhhin ja teised eestlusevihkajad. Just need ei soovi, et Eestis võimutseks eestlus ja eesti keel ja meel.

  2. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Oravatel ei tohiks olla võidujoovastust. Valimisõiguslikke kodanikke oli 2019 a.Riigikogu valimistel 958571 inimest.Valimistel ei käinud 37 % valijatest, ehk 354671 inimest, mis tõttu tegelik valijate üldarv on 603900 nendest Reformi valijaid 162363. Seega 441537 valijat ei ole Reformiga seotud, MIS REFORMI VÕIDUST ME RÄÄGIME? E-valimiste problemaatilisusest rääkimata. Reformi retoorika on sellele vaatamata esineda kogu rahva nimel ainuõigusega moodustada Valitsus.Kas ülejäänud valijaskond on siis prügi?

    • Lahingu 5 aastat ago

      võitja pole veel sõja võitja.

  3. uskmatu toomas 5 aastat ago
    Reply

    “Raimond Kaljulaid, Mihhail Kõlvart, Mihhail Korb, Jana Toom, Mihhail Stalnuhhin ja teised” ei ole mitte eestluse vihkajad vaid ei aktsepteeri mitmeid Helmede seisukohti ja väljaütlemisi.Juba ennem valimisi avaldasin arvamust,et kui EKRE teeb hea tulemuse siis tahaks Helmet näha moodustatavas valitsuses kui temast on kõigi nähes saanud Saulusest Paulus ! Paulust aga aktsepteerivad kõik !

    • Kui 5 aastat ago

      helmed (Mart või Martin, vahet pole) astuvad põhimõtetest ja lubadustest tagasi, siis ma PÕLGAN neid ja NEAN ka ära. Et nad ruttu muutuks rahva vihaaluseks ja peagi meie politikaanidest ahnurite taevast kaoks.

  4. Jane 5 aastat ago
    Reply

    Kapioravad pesitsevad Reformi tagatoas kus meisterdakse valestsenaariume tublide inimeste suhtes, urgitsetakse nende eludes laimatakse ja vassitakse. Nad saavad selle eest raha. Kes ees tee peal võimule see materdakse maha. Reformierakondlased käituvad väga alatult ja peavoolumeedia toetab neid. Oma valitsemise ajal ei teinud nad midagi õigesti ja vaesus aina kasvas.

  5. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Kui labaselt kirjutavad siin reformistide pooldajad ja endised EKRE pooldajad. Kurb et meil on nii palju inimesi kes ei oska hinnata tublit tööd ja kiidavad või labaselt näitavad oma poolehoidu reformierakondlastele. Kurb et meie rahva seas on nii paju inimesi kellel on ükskõik et tänu reformistlikule valitsusele meil vaesus aina kasvas, kordagi ei tõstetud pensione, majanduskasv seiskus, arstiabi saamise võimalus kohapeal kaotati ära, linnades tekkisid suured järjekorrad eriarstide juurde jne. Ega midagi õigesti ei tehtudki.

  6. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Kurb on jah ja suur pettumus et Reformierakond sai nii palju hääli.Kas tõesti on nii palju kergeusklikke inimesi kes usuvad nende valesid ja laimu. Eks nad loevad peavoolumeedia väljaandeid kus võimendakse reformistide valesid. Siis on veel meie kaasmaalastest venelaste vihkajad. Need on alaväärtuslikud inimesed kes näitavad vihavaenu välja nagu upitades ennast. Meie paljud venelased on siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks ja käituvad kindlasti paremini kui nende vihkajad, Siis on veel üks kontingent rikkaid kes kardavad et nende kukrust läheb mõni euro vaesemate abistamiseks.

  7. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Ma arvan, et üks põhjus miks Keskerakond sai vähem hääli oli ka selles, et polnud poliitikas häältemagnetit kelleks oli E.Savisaar. Peale rasket haigust ta tahtis tulla tipp-poliitikasse tagasi, aga hirmust tema suure häältesaagi ees hakati talle süüdistusi otsima. See kestis mitu aastat sest ausa inimese suhtes pole kerge süüdistusi leida. Neid kes keeldusid tema vastu süüdistamisest söödi poliitikast välja. Eks teine soov oli oravatel saada pealinn oma võimu alla. Teda piinati nii kaua kuni ta pidi tervislikel põhjustel poliitikast lahkuma. kahju et keskerakondlased ei kaitsnud teda, aga arvatavasti kartes et siis satuvad ise löögi alla.

  8. Ohoo 5 aastat ago
    Reply

    Reformi Tagatuppa karistused ei ulatu, nad võivad teha mida tahavad. Mõnitamine, laim ja vihavaenu õhutamine on seal igapäevased asjad. Ega ole karistatud ka sadama afääri tegelasi ega panga omi.Seal tegutseb paljude kuritegudega silma paistnud E.N.Kross aga ta on seal kaitstud ja mõtleb välja igasuguseid alatusi teiste suhtes aga enam mitte nii avalikult nagu varem. Ta on tark mees kuigi väga alatu ja ehk teab tema rohkem e-valimistest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.