Natsiretoorikale pole tänavatel kohta

Soditud aknad

Tallinna südalinnas karjuti laupäeval Eesti pearabi suunas natsiloosungeid. Keskerakonna Narva maanteel asuva peakontori akendele soditi  haakriste ja roppusi. See on üheselt hukka mõistetud ning on alustatud uurimisi.

Politsei alustas menetlust Eesti pearabi Shmuel Koti võimaliku verbaalse ründamise uurimiseks. Noormees, kellele munitsipaalpolitsei oli tegemas trahvi piletita sõidu eest, karjus rabile „Heil Hitler!“ ja „Ahju lähed!“. Praeguseks on solvaja kinni peetud. „Alustasime menetlust selle paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenuõhutamist,“ ütles ERR-ile Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit. „Igal inimesel on õigus end Eesti Vabariigis turvaliselt tunda. Lisaks füüsilistele rünnakutele suhtub politsei tõsiselt ka verbaalsetesse rünnetesse ja vaenuõhutamisjuhtumitesse,“ lisas Saarniit.

Munitsipaalpolitsei Ameti avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt teatas, et menetlustoimingu ajal möödus taamal rabi koos lastega, kelle suunas närvilises olekus noormees solvavaid väljendeid kasutas. Mupo patrull sekkus olukorda ja lõpetas noormehe ebaviisaka käitumise, lubades allumatuse korral kohale kutsuda politsei. Noormees lõpetas oma tegevuse, ja intsident sellega ka lõppes,” rääkis Hunt.

Eesti Juudi Kogukond mõistis oma avalduses hukka igasuguse antisemitismi, rassismi, ksenofoobia jm diskrimineerimise ilmingud. Intsident, mille käigus solvati Eesti pearabi, on Eesti Juudi Kogukonna nõukogu hinnangul signaal ühiskonnale. „Me peame selliseid ilminguid vastuvõetamatuks. Oleme pöördunud õiguskaitseorganite poole selle juhtumi uurimiseks, samuti oleme pöördunud Mupo-sse.“

Verbaalse rünnaku mõistis hukka ka EKRE Kristlik Ühendus. Selle esimees Tarmo Hints kirjutas, et ühendus on laupäeval toimunud labasest solvangust äärmiselt häiritud. „Kristlastena peame juudi rahvast eriliselt austust väärivaks ning tunnustame Jumala ilmutust ja imelist plaani selle rahva läbi,“ teatas ühendus.

Soditi Keskerakonna kontori aknaid

Pühapäeval soditi Tallinnas Narva maanteel asuva Keskerakonna kontori välisaknad, kuhu joonistati haakriste ning kirjutati roppusi. Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi sõnul oli tegemist jõhkra vandaalitsemisega, ning erakond pöördus politsei poole. „On väga kahetsusväärne, et meie seas leidub selliseid inimesi, kes selletaolisi ühiskonda lõhestavaid sümboleid avalikku ruumi lisavad,“ lausus Hanimägi. Ta avaldas lootust, et teo toimepanija leitakse ning teda karistatakse.

Kesknädal

3 kommentaari
  1. Ahju 5 aastat ago
    Reply

    pannakse meil paljusid ahju, mingisuguse natslikkusega siin küll segulust ei näe. Kui ka natsid seda kraaksusid, siis olid nad varem näinud kuidas kartohvleid ja liha hautati.
    Mis puutub hail Hitlerisse, siis tähendab see Hitleri elamist, ehkki ta on ammu parardiisis Peetruse juures. meie sinna küll ei satu. Seega see hüüe oli küll ülepaisutatud, pugemisega paradiisi kedagi ei võeta. Selle hüüdja koht on ikka põrgus Jurka, Kata, Mailise ja Edgari juures. Las karjub seal. Meile on kombeks asju üle pingutada, pole siis ime, kui kannatuse köis katki läheb.

  2. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Seda tegid pätid, ebanormaalsed inimesed, alkoholijoobes või narkootikute uimas poisikesed. Lubamatu ja inetu temp. Aga veel hullem on see mida teevad pidevalt reformierakondlased. Nemad ju on peamised vihavaenu õhutajad, teiste inimeste tervise rikkujad, laimajad. See mida nad tegid E.Savisaarele meenutab stalinismi kuritegusid. Muidugi ka EKRE kõnemaneeri ei saa heaks kiita kuid nad pole füüsiliselt kellelegi halba teinud.

  3. Ohoo 5 aastat ago
    Reply

    Mõrtsukad Hitler ja Stalin on kindlasti põrgus ja sinna lähevad ka teiste tervise rikkujad ja laimajad, eriti need kes tegid tapatalguid E.Savisaarele, need kes koostasid tema kohta valestsenaariume ja andsid valetunnistusi. See akna määrija peab saama karistuse aga see ei tapa kedagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.