Ratas: volikogu ette jõuab tugev koalitsioonilepe Eestile ja Keskerakonnale

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas peatus volikogu ees kõneldes nii Riigikogu kui ka Euroopa Parlamendi valimistel ning Keskerakonna, EKRE ja Isamaa konsultatsioonikõnelustel. Samuti võttis erakonna volikogu vastu avalduse, milles tunnustatakse ühisosa leidmist kolme erakonna vahel.

Keskerakonna esimees tänas kandidaate ja kõiki neid, kes erakonna valimistulemusse panustasid. Ta sõnas, et kuigi tehtud töö ja erinevad toetusuuringud andsid alust loota veel paremat tulemust, tegutses erakond ühtse ja tugeva meeskonnana. „Kohtusime valijatega, olime aktiivsed ja sõnastasime Eesti jaoks olulised eesmärgid meie valimisplatvormis. Kampaania keskmes oli inimeste heaolu. Seisame jätkuvalt kõigi nende eest, kellest meie riigi edulugu on aastate jooksul kahjuks mööda läinud,“ rõhutas Ratas.

Keskerakonna esimees tõi välja, et Riigikogu valimisõhtul olid erakonna ees ainult rasked valikud, kuid valik tuli teha. „Opositsioonis on väga raske oma valijatele reaalseid tulemusi pakkuda ja Eesti elu edasi viia. Seadsime eesmärgiks olla edasi valitsuses, sest nii saame seista oma ideede ja valijate eest. Esmased kohtumised ja ka avalikud mõttevahetused näitasid, et saame seda kõige paremini teha kolmikliidus,“ selgitas ta.

Ratas tõdes, et kolmel erakonnal on mitmeid maailmavaatelisi erimeelsusi. Konsultatsioonid on olnud keerulised, kuid osapooltel on tema sõnul tahe leida ühisosa. Ta kutsus erakonnakaaslasi üles andma hinnangut koalitsioonilepingule siis, kui see on valmis. „Ma ei tule volikogu ette koalitsioonileppega, mis läheks vastuollu Keskerakonna maailmavaate ja Eesti huvidega,“ kinnitas Ratas. Oma kõnes tõi Ratas välja, et erakonna järgmine volikogu on plaanis korraldada laupäeval, 6. aprillil.

Keskerakonna esimees sõnas, et järgmiste nädalate ja kuude oluline eesmärk on teha võimalikult tugev tulemus Euroopa Parlamendi valimistel, kus erakonna nimekirjas kandideerivad nii kaks eurosaadikut kui ka Riigikogu liikmed ja omavalitsustegelased. „Tugeva tulemuse tegemiseks on vajalik kogu erakonna töö ja panus. Keskerakond on saavutanud senistel valimistel esimese või teise koha ning 1-2 mandaati. Sama eesmärgiga lähme valimistele ka seekord,“ rõhutas ta.

10 kommentaari
  1. Selles 5 aastat ago
    Reply

    ma ei kahtlegi, et see tuleb KASULIK keskbandele. Puhtalt vihast Kaja bande vastu oli vaja see võltskolmevalitsus ära teha, mis tahes hinnaga. Sellepärast võeti ka isamaareeturitel ja konservantidel munad maha, et nad väga ei piiksuks. leppest saame teada muidugi hiljem, kuid senise põhjal pole raske aimata, et näiteks konservandid oma põhinõudmisi ei saanud, samuti sõnastatakse ümber isamaareeturite lubadused. Jäävad ainult keskbande omad.
    Kaasa aitas sellele ka Kaja ülbus ja endise kliki vihapuhang igast nurgast ja relvast. Juba sellepärast polnud võimalik enam peatuma jääda.
    Nii et juba praegu võib teha kokkuvõtte, et keskbande saab vähemalt 90% soovitust. Isamaareeturid ehk 50% ja konservandid 10%. Viimased löövad küll kõva lärmi, kui palju neil õnnestus välja kerjata, kuid seda usuvad vähesed. Seega väheneb ka selle väikekodanlikuks bandeks manduva kamba populaarsus ja üha enam see kukub. Isegi Brüsselisse rahvast petma üle 1 konservandi ei pääse.
    Nii nagu kõrbesid bezrublikud, rohelised ja ajuvabad, sama teed lähevad ka ahnusest konservandid.

  2. MO 5 aastat ago
    Reply

    Sa petsid meid Jüri Ratas

    • keda meid? 5 aastat ago

      igaüks rääkigu ikka vaid enda eest. Pole veel koalitsioonilepingut näinud ja hinnangu sellele annan peale sellega tutvumist. Kõik kes hädaldavad ette on tegelikult silmakirjalikud algusest saati olnud. Siin maailmas on paraku nii, et kõik ei saagi ega peagi kõigile meeldima ja nii ka koalitsiooni moodustamisel on omad head ja vead. Minule isiklikult meeldib, et reform välja jäeti. Iga vähegi poliitikat jälgiv inimene peaks juba olema aru saanud, milline võim on tegelikult oravate käes ka ilma Stenboki majja saamata. See on hirmuäratav kui kogu meedia kütab üheülbaliselt sellist viha ülesse ja ässitab meid teineteise vastu. Ega muudmoodi polegi võimalik seda ahelat lammutada kui peamine allikas tuleb võimult, ehk siis rahapumbast, eemal hoida.
      Mind pole esialgu küll keegi veel petnud ja pigem rahul selle valikuga mis tehti.

    • Sa 5 aastat ago

      petsid meid, Mart Helme!

  3. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Küll ikka see inimene nimega Selles kirjutab ebameeldivalt. Selline nimene peaks oma arvamused endale jätma või arutama neid oma joomaseltskonnas.

  4. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Kunagi oli võimalik Keskerakonna liit Reformierakonnaga. See oli siis kui peale meie rahva jaoks rasket Laari valitsemisaega kus hinnad tõusid kõrgele eriti korterihinnad, tekkisid kodutud ja prügikastiinimesed sai peaministriks S.Kallas ja kutsus valitsusse keskerakondlasi. Elu läks paremaks igas valdkonnas aga hiljem Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja lubatud viie parema riigi elatustasemele jõudmise asemel sattusime viie viimase hulka. Reformierakondlased on mõjutanud inimesi neile hääli andma laimates paremaid inimesi, koostades valesüüdistusi, õhutades vihavaenu.

  5. Muidugi 5 aastat ago
    Reply

    Ma arvan et Helme pole kedagi petnud sest kui astud teistega liitu siis peab millestki loobuma ja teistega arvestama. loomulikult tuleb koostööd tehes need vihakõned lõpetada ja kindel on see et kõigisse eestimaalastesse peab suhtuma ühtemoodi ja mitte rahvuse järgi vaid selle järgi milline on inimene. Paljud vene rahvusest inimesed on siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestit oma kodumaaks. Eks hääli muidugi saab õhutades vihavaenu alaväärtuslikelt inimestelt. EKRE on siiski parem kui Reformierakond, kuna nad pole keskerakondlasi laimanud ega nende tervist rikkunud nagu reformierakondlased. Küll nende koostöö ka laabub normaalselt.

    • Selles 5 aastat ago

      asi ongi, et kui oled lubanud aga midagi täita ei suuda, siis pole selist liitu ka vaja. Mis vahet sel on, kas onaneerid opositsioonis või valitsuslidus aga naist pole?

    • Mardi 5 aastat ago

      lubadused on samasugused nagu Ansipil, kui lubas meid viia 5 jõukama neegrimeelitaja hulka.

  6. Miks 5 aastat ago
    Reply

    pole kuskilt lugeda, kuidas kiidab uut luige, haugi ja vähja võltsvalitsust keskbande hing ja süda Hillar Kohv? Seltsimees Vaagija ruttas kohe heaks kiitma ja õnnitlema, kuid miks pole oma nokka lahti teinud Hillar? Ega äkki tsensuur tema teel ees seisa?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.