Toetame laiapõhjalist koalitsiooni ja ühisosa leidmist

Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Isamaa Erakond seadsid konsultatsioonidel eesmärgiks parandada inimeste heaolu igas Eestimaa piirkonnas. Mitme nädala jooksul on kokku lepitud ühised põhimõtted tervishoiu, hariduse ja kultuuri, välis- ning julgeolekupoliitika, maaelu, regionaalpoliitika ja muudes olulistes valdkondades.

Eesti peab olema kasvava rahvaarvuga, kaitstud, arenev, turvaline ja konkurentsivõimelise majandusega riik, kus on hoitud eesti keel ja kultuur. Demokraatlik õigusriik, kus on tagatud meie ühiskonnas olulised väärtused, inimõigused ja isikuvabadused, kus austatakse kõiki Eestimaal elavaid inimesi, nende vaateid ja arvamusi ning kuhu on oodatud tagasi kõik need, kes on siit lahkunud välismaale.

Kolme erakonna loodav laiapõhjaline koalitsioon hõlmab erinevaid ühiskonnagruppe, et loetletud põhimõtete eest parimal moel seista. Seejuures lähtudes otsedemokraatia põhimõtetest, kaasates otsuste langetamisel senisest tunduvalt enam Eesti inimesi.

Vaatamata erinevatele seisukohtadele mitmetes küsimustes on osapooled otsinud ning leidnud vajalikke kompromisse. See on oluline demokraatia põhimõte ja näitab erakondade võimekust teha koostööd. Kolme erakonna volikogud tunnustavad ühisosa otsimist ja tööd, mida erakondade esimehed ja delegatsioonid käimasolevate kõneluste jooksul on teinud.

Eesti Keskerakonda, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda ja Isamaa Erakonda valisid 2019. aasta riigikogu valimistel üle poole valimas käinutest, kes usaldasid meie kandidaate, vaateid, valimisplatvorme, tahet ja oskust anda enda panus Eesti arengusse. Riigikogu valimistel ei olnud õigeid ja valesid hääli, tähtsaid ja vähemtähtsaid valijaid. On mõistetav, et on nii neid, kes toetavad kolme erakonna kõnelusi kui ka neid, kes seda ei tee. Meie ühine eesmärk on esindada kõiki Eestimaa inimesi – nii neid, kes valimas käisid kui neid, kes erinevatel põhjustel valimistest osa ei võtnud.

Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa Erakonna volikogud toetavad käimasolevaid konsultatsioone ning järgmise Vabariigi Valitsuse moodustamist kolme erakonna poolt.

11 kommentaari
 1. Toetame 3 aastat ago
  Reply

  panustame, soodustame, aitame, loome, anname, möliseme … – ümmargune 0!

  • mnjah 3 aastat ago

   sina muidugi ootasid selliseid sõnu: varastame, varjame, valetame, kahmame endale, skeemitame……

  • Mina 3 aastat ago

   ootasin kindlat tegevuskava, millal mida tehakse, kes ja kuidas vastutab. Nende mula aga ei kohusta mitte kedagi mitte millekski.

 2. Piinlik! 3 aastat ago
  Reply

  Hale! Rohkemaks pole sõnu.

 3. Vaagija 3 aastat ago
  Reply

  Soovime edu tulevasele valitsuskoalitsioonile!

 4. Jeruusalemma_troll 3 aastat ago
  Reply

  Ootan kõige rohkem mandunud väikekodanlase Mardi sõnavõttu. Kuidas ta oma lubadustest loobumise suureks võiduks luulutab.

 5. Maali Maalt 3 aastat ago
  Reply

  Mardil ja Jüril võib ju olla täispakett lubadusi ja peabki olema, sest see on orientiiriks loodavale valitsusele. Kõik paneb aga paika raha. Nüüd aga peaks küsima Rõivaselt, miks ta kõik riigi raha reservid ära kulutas.

 6. Nii on 3 aastat ago
  Reply

  Minu jaoks on kõige tähtsam kõigi eestimaalaste inimväärse elu kindlustamine.

 7. ?! 3 aastat ago
  Reply

  PRAEGUSED PENSIONÄRID – 300 eurosed vared, ÜKSILDASED….???
  KUIDAS PENSIONITE TÕSTMISEGA ON??? KIIRE ON….!!!

  • Sa 3 aastat ago

   ju kuulsid et RAHA PÕLE! Raha läheb kümnetuhandelistele palkadele riigiasutuste juhtidele, kellest midagi ei olene, kui just kehvemaks ei lähe. Mida kallimaks läheb elekter, seda kõrgemaks ka nende palk. Aga maksad sina! Ja vastloodav luige, haugi ja vähja kolmikvärd sinu eest ei hoolitse kindlasti. 3 kuud enne järgmist valimist alles hakkad kuulma, kuidas sust hoolitakse.

 8. to rääkijad 3 aastat ago
  Reply

  KUULSIN JAH RAADIOST, ET ASJAD /mis võimulepääsule ette jäävcad / PIDI “EDASI LÜKATAMA”.
  nii et KUI EAKAS ,KEL AEGA POLE ,LÄHEB ENDALE KA LISA KÜSIMA -meie arvelt te lust ja jõukus ju tuleb, meie osast võet – SIIS SAAB KUULDA, ET EDASIU LÜKATUD ERAKORRALINE PENSIONITÕUS ? ON NII ???
  KUI ÜLDSE VIITSISITE SEDA ARUTADAGI. OMETI ISE TUNNISTATE SEDA VILETSUST, MITTE SUHTELINE VAID LAUSVAESUS ON!!!
  ON NII?! JA KUI NÜÜD IKKA EI LEITUD NEILE KÕIGE VAESEMATELE RAHA, EI PEETUD VAJALIKUKS. KUSJUURES NAD VANADUSPENSIONÄRID, MITTE LUUSERID MINGID, KAS ARVATE, ET SEE 15-18 euri MIS INDEKSEERIMINE ANNAB KATAB VAJADUSED ???
  Rahvaalgatus – misasi see on? KOLHOOSIBRIGADIRIDE KISA. EI LÄHE EAKAD, EGA JAKSAGI, MIDAGI ALGATADA.Ega reformarid paremad pole,muidugi, või roheliste või Elurikkuse lillelapsed,kes tahavad riiki juhtida aint ühe loosungiga,prioreiteediga,probleemiga. Olen väga looduseinimene ja loomakaitsja oma hingelt ,aga nii naiivne ei saa ka olla -tunnelnägemine teil.
  KUI PENSIONE ERAKORRALISELT JA KORRALIKULT TÕSTET POLE JA KIIRESTI, SIIS MINU JAOKS EI OLE TEID OLEMAS EKRISTID JA KESKID, REFORMARID Jt. TEie nagunii ei hoia loodust ega loomi. Milleks mul teid tarvis on?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.