Tallinna Linnavolikogu esimehe kandidaat on Tiit Terik

Tiit Terik. Foto autor Erik Peinar, Riigikogu kantselei

Keskerakonna juhatus kinnitas täna lisaks linnapeakandidaadile ka Tallinna Linnavolikogu esimehe kandidatuuri. Linnavolikogu esimeheks võib saada endine Pirita ja Nõmme linnaosavanem ning Riigikogu XIII koosseisu liige Tiit Terik.

Ettepaneku teinud Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tõi välja, et Terik on töötanud Tallinna linnasüsteemis pikka aega linnaosavanema ametikohal ning panustanud linna juhtimisse volikogu liikmena, olles seejuures Keskerakonna fraktsiooni asejuht. „Tiit on olnud aktiivne mitte ainult poliitikuna, vaid ka kolmandas sektoris, taaselustades õpilasmaleva traditsiooni Eestis. Tallinna elanikud on nii kohalike omavalitsuste valimistel kui ka riigikogu valimistel näidanud, et tema tööd linnaosa vanemana on hinnatud. Usun, et vähemalt  sama hästi ja linnaelanike huve silmas pidades juhib ta ka linnavolikogu,“ rääkis Ratas.

Terik tänas erakonna esimeest ja juhatust usalduse ning senist linnavolikogu esimeest Mihhail Kõlvartit tema töö eest linnavolikogu ja keskfraktsiooni esimehena. „Olen Tallinna linna teenistuses olnud ligi 15 aastat, sellest 10 aastat olen töötanud linnaosavanemana Pirital ja Nõmmel ning enne seda vedanud linnale kuuluvat sihtasutust Õpilasmalev. Linnavolikogu esimehe töö suureks osaks on kahtlemata kaasamine ja ühisosa leidmine ka opositsiooni saadikutega. Olen aastate jooksul teinud väga paljude inimestega koostööd ja saanud tuttavaks ning sõbraks erinevate erakondade liikmetega. Usun, et tänaste volinikega väljakujunenud head isiklikud suhted ja minu kogemused riigikogust ning Tallinnast annavad mulle hea lähtekoha selleks ametiks,“ sõnas Terik.

Terik on valitud kolmel korral Tallinna Linnavolikogu liikmeks. Ta on SA Õpilasmalev nõukogu esimees ning kaitseliitlane Harju malevas. Ta on Keskerakonna Nõmme piirkonna esimees ning olnud varasemalt Keskerakonna Noortekogu esimees.

2 kommentaari
  1. Mingil 2 aastat ago
    Reply

    määral üllatus,s est ise poleks 10 seast teda pakkunud. Seniste esinemiste alusel teda aga teravaks pliiatsiks ei pea. Pigem tavalist mittemidagiütlevat loba ajav hall kuju. Ehk järgnevad lollused seda kinnita.

    • Mets 2 aastat ago

      Eks tee siis parem pakkumine. Sul ju neid lausa 10.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.