Ansipi viimane karje

Tundub nii, et Andrus Ansipi jaoks on kõik lõppenud. Elu on nii halvaks aetud, et mine või hulluks.

Ega siis muidu poleks lehed täis tema hüsteerilisi appikarjeid. Tema lubadust –viia riik ja rahvas viie rikkama hulka – on naeruvääristatud. Ansipi hinnangul ei mõtle valitsus nüüd tulevikule, vaid üritab tasuta asjadega inimeste toetust osta. „Selle asja nimi on vaesus, millesse meie tulevasi põlvkondi juhitakse,” sõnas ta.

Kuna Ansip on olnud meist kaua eemal, siis tuletame meelde, kellega on tegu.

Ansipit on kirjeldatud ka kui ideaalitut pragmatisti ning süüdistatud teda pealekaebamises ja laimamises. Tema valitsusaega peaministrina jäi meenutama Pronkssõduri juhtum.

Siit edasi juba Euroopa Komisjoni asepresidendi amet, kellena ta teatas hiljuti Ärilehes: „Eestis toimunu on unikaalne lollus.” Hakkas reenama tänast valitsust ja ka koalitsioonikõnelusi, halvustades aktsiisitõusu, millele tegeliku aluse pani tema enda Reformierakond.

Ja siis äkki langeb Ansip meeltesegadusse ja hõiskab vastupidist enda poolt öeldule: „Kui kogu aeg tõmmata tähelepanu ainult negatiivsele, sellele, mis riigis on pahasti, tekib tendents, kus inimestele hakkab tunduma, nagu midagi head poleks kunagi olnudki, ja see on väga ohtlik”. ( Delfi 29.03.2019, 20:44).

Seega  Reformierakond üritab ikkagi, hambaid kiristades, võimule saada.  Ansip tõestas värvikalt, et elame ajastul, kus siirust ja ausust on ümberringi vähe ning selle asemel leiab aset totaalne vihaõhutamine eelkõige EKRE vastu. See vihaõhutajate seltskond marutab praegu koalitsiooniläbirääkimiste kallal. Loodetavasti on aasta pärast see välja ravitud ja vaidlused käivad argumentidega, mitte sõimamisega, nagu praegu Reformierakonna juhtimisel.

Kn

23 kommentaari
 1. Olen 2 aastat ago
  Reply

  ainult ühes teisel meelel. Nimelt oli Pronksmehe ärakoristamine tema ainuõige tegu. Keegi pidi Laari Mardi tegematajätmise ära tegema ja juhus oli parajalt soodne. Mul polnud sellest veel aimugi, kui hommikul Ummela Mardile kirjutasin (ei mäleta enam mis saadet ta juhtis), et kui mitte nüüd, siis … . Varsti saingi teada, et Andrus oli selle siiski ära teinud.
  Muus aga olen teiste parastamistega Eesti esikünoloogi kohta küll nõus.

 2. Lihtsalt 2 aastat ago
  Reply

  naljakas on lugeda selliseid pealkirju. Kas tõesti oled see sina ummelas, kes kobrulehes taolisi üllitisi levitab? Heal ummelasel on neid viimaseid karjeid massiliselt olnud, ikka on ju Eestimaa “parim ajakirjanik” edasi(omast arust). Las see seemnesööja teeb ka oma viimase karje ära, ummelasel pole mõtet seepärast paanitseda(tegelikult ummi va mehike kiljub kahjurõõmust vast).

  • Kas 2 aastat ago

   sm Kn on tõesti Mart Ummelas-Kammeljas?

 3. Karjub jah 2 aastat ago
  Reply

  Poliitilised jõud, kellel on oht jääda võimust ilma, püüavad viia rahutused tänavatele, et väärata koalitsiooni sündumist.
  Ansipi karje on vaid isiklik.
  Koerad reetsid teda.

  • Sügavamale, seltsimehed 2 aastat ago

   Juured lähevad rahvussotsialistidega ja kommunistidega samasse puusse kuuluvate sotsialistide (eufemismiga sotsiaaldemokraatide) parteikontoritesse. Sotsiaaldemokraat ja natsionaalsotsialist – mõlemad on sotsialistid.

 4. marxistid 2 aastat ago
  Reply

  Need on kultuurimarxistide poolt ajupestud vasakpoolne lapsemeelne kamp , keda juhib provokaator Silver Meikar . Nende ainuke mõte on jääda pildile . Nad sooviksid provokatsiooni korraldada aga on liiga arad ja kogenematud .

  • ekret hoidke nagu silmatera 2 aastat ago

   Igasugune ekre vastane protest on ju “süüdimatu ja ohtlik mäng tulega”. noh aga küll nüüd ära keelatakse siis saabub meile tõeline vabadus

  • arteuei 2 aastat ago

   Eesti tulevik on vaesus nii kui nii.20 aastat elasime tänu Nōukaaegse vara múúgile. Núüd on jäänud vaid Teletorn ja Sadam müüa. Peale seda ongi lōpp. Elekter kallis küte kallis tööstust pole.
   Ansip tegi.

 5. Andruse 2 aastat ago
  Reply

  karjed on kuulda Eestist ümbe rmaakera isegi Eestisse.

 6. Jane 2 aastat ago
  Reply

  Ansip võiks päris vait olla juba oma kommunistliku mineviku pärast ja selle pärast et ta viis meid viie rikkama riigi asemel viimase viie hulka. Tema valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja mulle ei meenu ühtegi õiget otsust mida on reformistlikud valitsused teinud. Kõige hullem oli arstiabi saamise võimaluse kaotamine kohapeal ja muidugi labane ja vastik keskerakondlaste laimamine mida Ansip vaatas rahulikult pealt. Olles Brüsselis kadus ta nagu vits vette, tolku temast meie riigile polnud mingisugust. Enne valimisi ilmub välja oma rumala jutuga ja võimuihaga. Meie riigi jaoks täiesti mõttetu kuju.

  • to troll jane 2 aastat ago

   Pole sa miski Jane, oled olgino trollivabriku troll. Sinu eesti keele kasutus juba seda väljendab. Hale, äärmiselt hale olete seal trollivabrikus. Pole vaja oti, va sitakoti, ele ega muude nimede all oma rumalusi üllitada(ja siis oma lolle vigu “parandada”), jääte ikka omas rumaluses toladeks.

 7. aljoša haua tagant 2 aastat ago
  Reply

  See pronkspoiss on sama nägu tolle Tartu kommunist Ansipiga.
  Nüüd on nad mõlemad ajaloo prügikastis.
  Mida see Ansip sealt oma tigeda vaatega veel tahab?
  Meil on ometi kord uus elu algamas.

  • vaatame tulevikku 2 aastat ago

   Maailm kaldub konservatismi.
   Aeg meilgi mõelda…

 8. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  See debiil Jane(Ott, Eve jne) võiks anda natuke selgitusi oma arusaamade kohta- nimelt loeme nende alaliste trollide(ka igasugused vaagijad ja maalid) üllitistest, et kommunistid olid ja on halvad, siis järgmiselt realt, et küll oli ikka sovdeepias hea elu. Järgneb kohe, et Suur Savisaar vabastas meid… Millest- heast elust? Ja ikka see soga, kuidas me peame Venemaaga hästi läbi saama ja perset lakkuma… Mitte ei saa aru, mis teie peakestes toimub ja mis siis tegelikult eestlastele hea on!
  Ah jaa, üks vend proovis ka 39 aastal venelastega hästi läbi saada, ja saigi. ise vangi ja rahvas tapamajja.

 9. Rein Mark 2 aastat ago
  Reply

  Ansip nõiub vaesust Eesti ühiskonnale kui jätkame samas vaimus,Mees on aga unustanud, et võimul olles ta ise seda vaesust tootis mille peab nüüd läbi närima algav Valitsus.

 10. ise sai rikkaks 2 aastat ago
  Reply

  Rahva arvelt rikastus. Ise tegi vaid pahandusi.
  Sellisele anti vanasti tussu ortut!
  Nüüd räuskab kõige hea vastu.
  Ratas teeb ometi kord sobiliku valitsuse ja see peab jääma püsima!

  • ülbuse isekeha 2 aastat ago

   Kust tulevad sellised tüübid?
   kes neid meile kaela sünnitas?

 11. On teine elu 2 aastat ago
  Reply

  See ansiip ei taipa elu muutusi.

 12. vastik vastik 2 aastat ago
  Reply

  Vastik, Vastik VASTIK VANAMEES FOOLIUMIS.

 13. ongi aeg lahkuda 2 aastat ago
  Reply

  Ansip on vanavara komude ajast.
  Meil pole sellist vaja.
  Pole ka rehwormlasi vaja.
  Tahame elada vabalt, ei mütsi all.

  • Tollele fooliumikunnile 2 aastat ago

   Vabanda mees aga sinu käitumisest on kõigil juba kõrini. Ole vait ja ela edasi, parem muidugi kui oma silmas palki näeksid aga ei otsiks pindu Eesti rahva silmist!
   Kas kõik said aru?

  • Türamiin 2 aastat ago

   Tegu on looduslikult esineva aminohappega, mis tekib fermenteerimise käigus. Türamiin tõstab vererõhku ning inimestel, kelle organism seda raskesti lõhustab, võib see tekitada migreenihooge. Selline ongi see ansiip tegelikkuses.
   MOTT

  • aitab 2 aastat ago

   Tüütu tegelane ja äkki aitab?
   Kebigu tagasi Tartu poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.