Karilaid: Kaljulaid lahkub Keskerakonna häältega Reformierakonda rõõmustama

Jaanus Karilaid Foto: Scanpix

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et Raimond Kaljulaidi lahkumine erakonnast ja fraktsioonist ei tulnud kellelegi üllatusena, kuid selle sammuga on ta petnud nii oma valijaid, endist koduerakonda kui ka iseennast.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et Kaljulaid peaks arvestama sellega, et ta oli ringkonna esinumber Keskerakonna kandidaadina, kelle kampaaniasse panustas erakond nii raha kui ka aega. „Kuigi ta seda kaldub arvama, olid väga paljud tema hääled toetusavaldus erakonnale ja meie eesmärkidele, mitte temale ainuisikuliselt. Lahkumine päev pärast riigikogu koosseisu tööle asumist näitab kahjuks väga selgelt, et viimaste nädalate jutud põhimõttekindlusest ja eetilisusest on olnud vaid fassaad oma poliitiliste ambitsioonide elluviimiseks,“ leidis Karilaid. Ta tõdes, et kuigi seda ei juhtu, tuleks Kaljulaidil üles näidata, et retoorika taga on ka ausad teod ja lahkuda riigikogust.

Ta sõnas, et on kummastav, et Kaljulaid tegi otsuse lahkuda enne, kui on avalikustatud koalitsioonilepe. „Sisuliselt ütles Kaljulaid tänase otsusega, et teda ei huvita, kas ja mil moel saab Keskerakond jätkata peaministrierakonnana tasakaalustatud regionaalarengu, inimeste heaolu kasvu, põllumajanduse arengu või kvaliteetse tervishoiusüsteemi eest seismist. Keskerakonna häältega akna alla minek toob rõõmu vaid Reformierakonnale,“ ütles Keskerakonna aseesimees. „Tänase sammuga on ta petnud nii oma valijaid, endist koduerakonda kui ka iseennast,“ lõpetas Karilaid.

Keskerakonna ridades riigikogu XIV koosseisu valitud Raimond Kaljulaid teatas täna, et lahkub erakonnast ning fraktsioonist.

6 kommentaari
 1. Eks 2 aastat ago
  Reply

  Раймондо ole ju samasugune petis nagu tema õde võltspresident Kersti. Loodan et need nimed kaovad peagi meie eest ajaloo prügikasti.

 2. Kutt 2 aastat ago
  Reply

  Kes küll hakkaks valima
  reeturit europarlamenti? Seal.. põhimõttelagedaid. EESTLMAA mahamüüjaid nupuvajutajaid jagub

  • See 2 aastat ago

   küll takistus pole. Eestis on sadu tuhandeid reetureid, vaata või näiteks meie bandesid. Alles reetis oma põhimõtted EKRE, teised juba varem. Muidugi ei hääleta kremli-Raimondo poolt nemad, kuid kui palju on meil ajudeta hääleõiguslikke!

 3. Ah soo 2 aastat ago
  Reply

  Poleks uskunudki et ta võiks Keskerakonda reeta, aga ometi ta tegi seda.Ei tea kas läheb Reformierakonda või, sellesse erakonda mille liikmed on kogu aeg laimanud keskerakondlasi, valetanud ja vassinud töötulemuste asemel.

  • Reetureid 2 aastat ago

   leidub alati ja igas bandes. Me ei kujuta praegu ettegi, millega keegi võib hakkama saada. Раймондо valik olla vanka või tibla on tema õigus. Eks ta kujutanud oma vaimusilmas ette, et saab liidus kajaga ka ministrikohakese, kuid puhus palli liiga täis ja see läks plärtsuga lõhki. Siis olid juba teised süüdi ja debiilikul ei jäänudki muud üle. Kuid keegi peab ka kloun olema.

 4. Heli 2 aastat ago
  Reply

  Raimondi õige otsus oleks uus töökoht otsida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.