Tallinna linnajuhid vahetuvad

Pildil vasakult Mihhail Kõlvart, Tiit Terik. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Keskerakonna juhatus kinnitas eelmisel nädalal Tallinna linnapea kandidaadiks linnavolikogu praeguse esimehe Mihhail Kõlvarti. Senine linnapea Taavi Aas suundus Riigikokku ning on ministrikandidaat loodavas valitsuses. Uueks linnavolikogu esimeheks saab Tiit Terik.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et linnavalitsus saab uue, kuid kogenud juhi, ning Keskerakond jätkab tööd, mis on toonud valimistel tallinlastelt suurima usalduse. „Mihhail Kõlvart on vastutanud hariduse, kultuuri ja spordi valdkonna eest abilinnapeana ning andnud tugeva panuse linna arengusse linnavolikogu esimehena. Tegemist on kahtlemata väga pädeva kandidaadiga, keda kohalike omavalitsuste valimistel usaldas ligi 25 000 pealinlast,“ tõi Ratas välja.

Tallinna meerikandidaadiks kinnitatud Mihhail Kõlvart ütles, et ametiketiga kaasnev vastutus on suur ning esmane eesmärk on hoida pealinna juhtides vähemalt senist taset. „Taavi Aas pole olnud mitte ainult hea linnapea, vaid ka tugev meeskonnajuht. Usun, et meievaheline suurepärane koostöö jätkub ka tulevikus ning et edaspidigi arutame ühiselt, kuidas pealinna inimeste heaolu parandada,“ sõnas Kõlvart.

Tallinna linnavolikogu esimehe kandidaat on Tiit Terik. Jüri Ratas tõstis esile, et Terik on Tallinna linnasüsteemis töötanud pikka aega linnaosavanema ametikohal ning panustanud linna juhtimisse volikoguliikmena, olles seejuures Keskerakonna fraktsiooni asejuht. „Tiit on olnud aktiivne mitte ainult poliitikuna, vaid ka kolmandas sektoris, taaselustades Eestis õpilasmaleva traditsiooni. Tallinna elanikud on nii kohalike omavalitsuste valimistel kui ka Riigikogu valimistel näidanud, et tema tööd linnaosavanemana on hinnatud. Usun, et vähemalt  sama hästi ja linnaelanike huve silmas pidades juhib ta ka linnavolikogu,“ rääkis Ratas.

Tiit Terik ütles, et linnavolikogu esimehe töö suureks osaks on kahtlemata ka opositsiooni saadikute kaasamine ja nendega ühisosa leidmine. „Olen aastate jooksul teinud koostööd väga paljude inimestega ning saanud tuttavaks ja sõbraks erinevate erakondade liikmetega. Usun, et tänaste volinikega välja kujunenud head isiklikud suhted ja minu kogemused Riigikogust ning Tallinnast annavad mulle hea lähtekoha uues ametis tegutsemiseks,“ sõnas Terik.

Senine linnapea Taavi Aas rääkis, et soovib keskenduda rahandus- ja majandusküsimustesse riigi tasandil, lisaks seista omavalitsuste laiemate õiguste eest. „Iga uus ettevõtmine tekitab algul kõhklusi. Kuid poliitiline olukord on veebruarist saadik oluliselt muutunud, ja sellises olukorras on minu meeskonnal vaja, et rakendaksin end just riigi tasandil.“ Oma senise tööga seoses märkis ta, et kultuurikeskuse Kaja uue ja väga stiilse hoone valmimine Mustamäel sai ilusaks punktiks tema ligi poolteise kümnendi pikkusele tööle Tallinna linnasüsteemis.

Aas selgitas, et tal on hea meel võimalusest nii abilinnapeana kui ka linnapeana kaasa aidata väga erinevate linnaobjektide valmimisele, seda alates Vabaduse väljakust kuni Haabersti ristmikuni. „Veel rohkem rõõmustab, et Tallinn läheb laulu- ja tantsupeole vastu Laululava uuenenud laulukaarega ning uuenenud Kalevi staadioniga. Tallinn on ja jääb headesse ning kogenud kätesse,“ kinnitas Aas.

 

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.