Koalitsioon sündis tänu ühistele pingutustele

Tallinna abilinnapea Eha Võrk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Keskerakonna Mustamäe piirkonna liikmed võtsid hiljutisel kogunemisel vastu avalduse, mida toetas piirkonna igakuine üldkoosolek. Avalduses toetatakse konsultatsioonidel ühisosa otsimist EKRE ja Isamaaga. Esmaspäeval allkirjastatigi kõnealune kokkulepe. Tutvustatud on ka uue koalitsioonilepingu alusel ametisse astuvaid ministreid. Jääb loota, et meie kaaserakondlastest ministrikandidaadid saavad peagi tööle asuda.

Poliitika ongi kompromisside kunst, ning seda on läbirääkimistel kõik osapooled demonstreerinud. Demokraatia aluseks on dialoog ja kompromisside otsimine ühiskonnas, sealhulgas eriti nendega, kellega on esmapilgul mitmeid erimeelsusi. Hiljuti kogunesid Mustamäe piirkonna liikmed igakuisele nn üldkogukoosolekule, kus arutleti käimasolevate läbirääkimiste ja üldiselt poliitiliste küsimuste üle. Tõdeti, et soov teha koostööd ja poliitikas ühisosa otsida on igal juhul oluline, sõltumata sellest, kas koalitsioon sünnib või mitte. Praeguseks on teada, et pingutused viisid sihile. Mustamäe piirkonna liikmed tunnevad kindlasti rõõmu, et nii peaministrikandidaat kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministri kandidaat on Mustamäe piirkonnaga tugevalt seotud.

Üldkogul esinesid sõnavõttudega lisaks piirkonna juhile ka aseesimehed Lauri Laats ja Enn Eesmaa ning Tallinna linnapea Taavi Aas.

Keskerakonna tugevus on alati olnud võime tuua erinevad inimesed ja arusaamad ühise laua taha. Tänu ühistele pingutustele on sündimas laiapõhjaline koalitsioon, kus on esindatud erinevad vaated ja ühiskonnagrupid. Koalitsiooni eesmärk on esindada kõiki Eestimaa inimesi, kasvatades inimeste heaolu ja turvatunnet, tugevalt panustades muu hulgas sotsiaalvaldkonda, haridusse, tervishoidu ja tasakaalustatud regionaalarengusse.

Vaid valitsuses olles saab võimalikuks seista meie valimislubaduste ja valijate huvide eest, seista Keskerakonnale oluliste väärtuste ja põhimõtete eest. Meie erakonna esimehe Jüri Ratase sõnul seati üheks oluliseks eesmärgiks pensionitõus. Samuti jätkub tasuta ühistranspordi võimaldamine, senisest enam kaasatakse Eesti inimesi otsustusprotsessidesse, vähendatakse bürokraatiat, tugevdatakse solidaarset tervishoidu ning panustatakse veelgi rohkem enam eesti keele õppesse, luues sealjuures Riigikogu juurde eesti keele õppe probleemkomisjoni. Saavutati ka mitu olulist kokkulepet, mis muudavad Eestimaa elanike jaoks Eesti kodakondsuse saamise lihtsamaks.

Kahjuks on avalikkuses olnud vastumeelsust võimaliku koalitsiooni suhtes veel enne, kui koalitsioonileping sõlmitud ning kokkulepitud põhimõtted teada. Mõistagi üheks põhjuseks on nii valimiste eel kui ka järel retoorika, mis tekitas mitmeid küsimusi, kuid hirmude külvamise asemel tuleb kõigil pingutada selle nimel, et üksteist enam mõista.

Eha Võrk, Tallinna abilinnapea (Keskerakond)

1 Kommentaar
  1. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Reformierakondlased koos peavoolumeediaga jätkavad oma tavalist tegevust laimates, halvustades, valetades, süüdistades. Sedasi nad mõjutavad inimesi. Ja näe imet uskujaid leidub ja hääli tuleb ehkki nende valitsemise ajal vaesus aina kasvas,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.