Karilaid: ühtegi edasi viivat ideed täna riigikogu puldist Kallaselt ei kuule

Jaanus Karilaid Foto: Scanpix

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et nädalavahetusel avaldatud Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aluspõhimõtted näitasid, et Kaja Kallase kõne ei tule täna riigikogus mingilgi moel Eestit edasi viiv ega tänast poliitilist olukorda muutev.

Karilaid tõdes, et nädalavahetusel avaldatud viie leheküljeline dokument näitas, et tõsiselt ei võta valitsusvastutuse võimalust Reformierakond ega sotsiaaldemokraadid. „Kui kiiruga tehtud dokumendi kehv vormistus oli veel maitseasi, siis uute mõtete puudus näitas selgelt, et Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni on kritiseerinud nad vaid kritiseerimise pärast, mitte selle sisu tõttu,“ selgitas Karilaid.

Tema sõnul ei ole seetõttu täna oodata ka erilisi üllatusi riigikogus, kus reformierakondlaste juht Kaja Kallas püüab saadikuid veenda tema poolt hääletama. „Kahe opositsiooni jääva erakonna aluspõhimõtteid ja motivatsiooni hinnates võib päris kindel olla, et ühtegi suurepärast ideed täna riigikogu puldist Kallaselt ei kuule, mis paneks kedagi Eestis mõtlema, et jäime suurepärasest võimalikust valitsusjuhist ilma,“ leidis Karilaid.

Karilaid sõnas, et riigikogu esimehe valimine näitas selgelt, et loodava koalitsiooni hääled peavad ning soov viia Eesti elu edasi on kolmikliidul tugev. „Ühtegi üllatust pole viimased päevad toonud. Vastupidi, ka Raimond Kaljulaidi lubadus anda oma hääl Kaja Kallasele näitab, et kõik läheb täpselt eelseatud rada mööda,“ tõdes keskerakondlane.

8 kommentaari
 1. mmm 5 aastat ago
  Reply

  Naljatilk – Keskerakonna koalitsioonilepe on sama sisutühi.
  Ja mis enam tuleb välja, et isegi koalitsioonipartnerid ei tea, millele nad alla, kirjutasid – ilmekalt näha aktsiiside teemal. Üks ütleb, et peab langetama, teine et ei saa langetada. Millest seal koalitsioonikõnelustel siis räägiti? Patsutati üskteisele õlgadele, et näe saame valitsusse – sisuline pool, et mis seal teha on ununenud täiesti.

  • Vaagija 5 aastat ago

   Võid ju Keskerakonna koalitsioonilepet nimetada kuitahes sisutühjaks, maitse asi, aga fakt on see, et Jüri Ratase kogu 1,3 miljoni Eesti rahvast kaasav koalitsioonilepe on meid edasiviiva jõuga, Kaja Kallase vaid killukese rahvast „edukate ja ilusate“ eestseismine on aga kokkuvõttes tagasiviiv, ei enamat.

 2. Maali Maalt 5 aastat ago
  Reply

  Kummaline, et meie meedia lipulaevad PL ja ÕL mõlemad tegid Kallase ja sotside dokumendi maha ja nimetasid seda hambutuks. Eile Vare kommenteeris EIK kokkulepet ETV+ kanalis ja kiitis seda.

 3. oeh 5 aastat ago
  Reply

  Tänane kõne Riigikogu puldist paneb küsima, kas ühel peaminstrikandidaadil on ikka õigus ja kohane pidada maha selline süüdistustkõne ja ei sõnakestki sellest, mida konkreetselt nemad siis teisiti teeksid. Terve pika nädala jooksul ei suutnud nad ossinovskiga midagi muud teha kui oma taskumeediast märksõnu otsida, mida keegi kuskil öelnud on ja et siis selle ümber kõne koostada. Kallasele anti võimalus esitada oma nägemus või siis konkreetne koalitsioonilepe sotsidega, aga täna nägime ja kuulsime kuidas kibestunud valges kleidis näitsik valetas, lahmis ja süüdistas valitsust mis pole isegi veel moodustatud, aga tema juba teab et seisakuvalitsust ja mida kõike veel. Kogu kõne oli üles ehitatud ainult negatiivsele. Mulle meeldis kui Ladõnskaja küsis kallase käest, et kes on need kõhklejad ja kahtlejad kolmikliidus nimeliselt ja mil moel te nendega suhelnud olete. Kallas hakkas kokutama ja ei osanud midagi vastata, pomises seal midagi Seederist, mis oli ilmselge vale. Jumal tänatud et saadikutel oli ikka südametunnistus olemas ja sellist inimest peaministritoolile ei lasknud. Ptüi, pole tükil ajal nii nõmedat kõne kuulnudki, tahab vist Helmeid üle trumbata oma negatiivsuse ja vastuseisuga.Aga siinkohal peab tunnustama EKRE-t kui väga kindlat partnerit, kelle peale saab siiski Riigikogus kindel olla. Nemad juba võbelema ei hakka hääletustel.

 4. Jüri Eintalu 5 aastat ago
  Reply

  Kaja Kallas kuulutas oma kõnes ju sisuliselt kodusõja välja. Ta sisuliselt ähvardas torpedeerida koalitsiooni kõiki ettevõtmisi olenemata sellest, kas need Eestile kasulikud on.

 5. Ott 5 aastat ago
  Reply

  Eesti ei kannataks välja veel ühte reformistlikku valitsust. Ansipi ja Rõivase valitsemiste ajal viidi meie elatustase viimaste hulka. Ei tea ühtegi õiget asja mida nad oleks teinud. Keskerakondlik valitsus on püüdnud neid vigu parandada ja arvan et läheb veel aega selleks et rahasajad korda saada selleks et kõik eestimaalased saaksid elada inimväärset elu.See on kõige tähtsam. Reformistlikud valitsused pole seda suutnud kindlustada ja vaesus aina kasvas. Mida nad saavadki lubada.

 6. Jane 5 aastat ago
  Reply

  Kuidas saaksidki reformierakondlased midagi konkreetset lubada sest ega neid ei saaks uskuda. Neil oli pika valitsemise ajal võimalus kõike teha, aga midagi head ei tehtud ju. Kuidas nad saaksid lubada näiteks midagi positiivset meditsiini vallas kui kaotasid oma valitsemise ajal ära isegi ravisaamise võimaluse kohapeal ja tekkisid linnades suured järjekorrad. Mida nad saaksid lubada pensionäridele kui oma pika valitsemise ajal ei tõstnud kordagi pensione ega ka abirahasid. Raha läks mujale, Väga paljud inimesed elavad vaeselt ja läheb aega enne kui see muutub paremuse poole. Majandus seiskus reformistliku valitsuse ajal ja see oleks pikk jutt mida on valesti tehtud. Ega Keskerakonnal pole kerge seda kõike heastada ja kui nad oleksid olnud kogu aeg võimul oleks me elu palju parem.

 7. Nojah 5 aastat ago
  Reply

  Peab arvestama ka seda et Keskerakond pole üksi valitsuses. Tal on kaaslased kellega on ta moodustanud valitsusliidu. Isamaalastel on nüüd tubli esimees ja nad ei tegutse enam nagu varem laimates ja otsides süüdistusi nagu teevad seda pidevalt reformierakondlased ka praegu mõjutades nii inimesi end valima. Nüüd tahavad ka isamaalased inimeste elu paremaks muuta töötulemuste järgi aga endiselt on neile tähtis riigikaitse mis oleks positiivne kui keegi tahaks meid rünnata ja sinna ei läheks nii palju raha. NATO kohalolek häirib mind ja leian et sellest poleks isegi siis kasu kui keegi ründaks meid. Venemaa tahab meiega hästi läbi saada ja meie vene rahvusest kaasmaalased on paljud siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks. Kõigisse eestimaalastesse tuleb ühtemoodi suhtuda. EKRE peaks ka seda teadma. Olen kindel et ekrelaste vihavaen on vaid trikk et hääli saada. Kahju et meil on nii palju inimesi kes on mõjutatavad ja ei hooli töötulemustest. Aga need erakonnad on kindlasti paremad liitlased kui oleksid olnud reformierakondlased. Mulle on olnud sümpaatsed sotsid, kuid nüüd olen pettunud, paisteb et neil on ükskõik kellega liituda peaasi kui saab võimule. Mulle meeldis nende valimiseelne tegevus mis oli rahulik ja viisakas. Kõige rohkem ei meeldi mulle kui poliitikud kes ei hooli meie riigist ja ei tee midagi meie heaks ilmuvad välja enne valimisi ja hakkavad käratsema. Selline on näiteks Ansip reformierakonnast, Mikko SDE-st ja on teisigi. Parim erakond on Keskerakond kes saab hääli tubli töö eest. Jätkem siis nende laimamine ja laskem neil rahus tööd teha.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.