Reps: Kaja Kallase kõnes puudusid kriitika kõrval Eestit edasi viivad ideed

Keskerakonna aseesimees Mailis Reps sõnas, et Kaja Kallase kõne sisu oli eelkõige opositsioonierakonna juhi, mitte peaministrikandidaadi oma. Paremate ideede ja pikaajalise visiooni asemel oli Repsi sõnul soov luua Eestist võimalikult negatiivne tulevikunägemus.

Reps ütles, et kindlasti ei ole Eestis nii murettekitav ja halb elada kui Kaja Kallase kõnest võis tunduda. Ta lisas, et meie riiki tuleb ehitada kõikidel erakondadel koos, mistõttu oodanuks ta Kallaselt kui peaministrikandidaadilt riigikogus kriitika kõrval enam sisulisi ja edasi viivaid ideid. „Positiivse programmi asemel kinnitati vaid, et järgmine valitsuskoalitsioon ei paku kellelegi midagi head. Tuleb tõdeda, et peaministrikandidaadi kõne oli minu jaoks pettumus ega polnud selline, mis teinuks Eestit paremaks,“ leidis Reps.

Ta lisas, et vaatamata viitele, et Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valijate tehtud valikuid tuleks justkui mõista, kõlasid selgelt eelkõige teie-meie pooled ning mõistmatus, miks ja kuidas on Eestis neid inimesi, kes ei pea 17 aastat valitsenud Reformierakonna jätkamist vajalikuks. „Mõistan, et on inimesi, kelle jaoks ei ole loodav valitsuskoalitsioon parim ning kes on seda ka väljendanud. Samamoodi on oma pahameelt näidanud varasematel aastatel ka põllumehed, arstid või ACTA-vastased. See ongi demokraatia tugevus ja meil kõigil tuleb panustada enam, et vastandumise asemel leiaksime ühisosa ja mõistaksime teineteist enam,“ sõnas Keskerakonna aseesimees.

Konsultatsioonidel osalenud Reps sõnas, et Kaja Kallase kõnes oli tema jaoks paraku ka mitmeid negatiivseid hetki, kus kasutatud kujundid ja väited ei kõnetanud kuidagi loodava koalitsiooni tegelikke põhimõtteid ega tema enda põhimõtteid. „Jutt naistest kui sünnitusmasinatest või sellest, et ees ootab seisak, vihkamine ja naistevastane ühiskond, olid minu arvates enam kui kummalised. Võin konsultatsioonidel laua taga istunud inimesena öelda, et kõnes oli ebavajalikku hirmutamist ja väiteid, mis tõele vastama kunagi ei hakka,“ lõpetas Reps.

2 kommentaari
 1. Issanda vits 3 aastat ago
  Reply

  Jumala nuhtlus tuli reformarite peale, sest ISEGI NÜÜD EI TAIBANUD NAD HOOLIDA PENSKARITEST !!!
  KEDA JUMALAD TAHAVAD KARISTADA ,SELLE MUUDAVAD NAD SÕGEDAKS aint Issanda veskid jahvatavad aeglaselt -tervelt 17 aastat!!!
  Piiblis seisab : AUSTA OMA ISA JA EMA = tegelt tähendab see KOGU VANEMA PÕLVKONNA AUSTAMIST.
  Reformarid seda ei teinud mitte. VAADAKE, ET TEIEGA SAMA EI SÜNNI…

 2. Nojah 3 aastat ago
  Reply

  Reformierakondlased oskavadki kõige paremini laimata, halvustada, süüdi mõista. Aga tegelikult kõik mis meil on halvasti on nende süü. Hääli peab ikka saama tubli töö eest aga mitte teisi laimates. Vaesus ju aina kasvas reformistlike valitsuste ajal. Seda mis oli valesti tehtud ei ole võimalik siin kirja panna sest seda oli nii palju. Ega Kallas ei saanudki midagi normaalset lubada sest tekib küsimus miks siiani pole nende poolt midagi kasulikku tehtud. Taevas tule appi nad viisid meie elatustaseme lubatus esimese viie hulgast viimase viie hulka õigemini tagantpoolt kolmandaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.