Silmakirjalik Ilves ja ülbe Ligi

Jürgen Ligi

Jevgeni Ossinovski kutsus üles barrikaadidele. Asi jäi lahjaks. Vaid käputäied arusaamatuid võtsid neile tehtud plakatid ja käisid Stenbocki maja juures. Kuna oodatud tulemus jäi soiku, siis nüüd otsib Jevgeni  tuge peavoolumeediast. Ega seegi enam nii lihtne pole, sest on hakanud ilmuma ka üsna asjalikke kirjutisi loodava koalitsiooni kohta.

Siiski mängitakse n-ö vastaspoole argumente.

Esimene näide: Jevgeni Ossinovski: „Valitsuse uuel kolmerattalisel sõidukil paistab olevat vaid tühi- ja tagasikäik. Jah, seda näitavad mitme värske ministri sõnavõtud, mis kutsuvad üles piirama naiste õigusi, alandama vähemusi ja ähvardama kohtunikke, ajakirjanikke ja teisi demokraatliku ühiskonna selgrooks olevaid institutsioone ja nende esindajaid.” Kõlab nagu selgeltnägija „Ženja”, ja lisaks veel räägib  uutest ministritest. Kas tõesti on raske mõista, et avaldati vaid kolme erakonna kokkulepe?

Meil praegu ju pole veel uusi ministreid! On kandidaadid. Kõik vanad jätkavad rahumeelselt edasi kuni Kaja Kallasele lubatud ootamatu sooloni.

Rahandusministrikandidaadi Martin Helme nimetamine Jürgen Ligi poolt tõupuhtaks kitsaednikuks  oli aga talle omaselt küüniline ja alatu. Paistab, et Ligi on ikka närvis küll. Ei usugi enam, et Kaja Kallas tahab teha valitsuse. Muidu poleks vaja kedagi halvustada.

Kesknädal ei hakka siinkohal meedias kriitiliste sõnavõttudega esinenud Taavi Rõivasel ja Toomas Hendrik Ilvesel pikemalt peatuma. Märkimisväärne on vaid see, et Ilves võttis loodava koalitsiooni vastu abiks suisa piibliteksti. Paraku pole Ilves kunagi tsiteerinud Piiblit näiteks sundüürnike kaitseks, keda Eestis 1990-ndate alguses kodudest räigelt tänavale aeti. Ometi kubiseb omandireformi käsitlev tekst asjadest, mis Piibliga vastuollu lähevad. Praegu loodava koalitsiooni vastu Pühakirjaga vehkima tulekut Ilvese poolt tuleb pidada kahtlemata häbematuseks.

Kn

27 kommentaari
  1. nüüd panite metsa 5 aastat ago
    Reply

    Ilves ei saa piiblit tsiteerida. Mitte kunagi!
    Tema on valmis vaid TALMUD-ist midagi välja kirjutama.
    Aga see pole piibel!

    • poliitiline laip 5 aastat ago

      Ossinovski läks oma rikka isa jälgi mööda sohu.
      Ometi ostis isa talle selle ametikoha miljonite eest.
      Suure annetusega erakonnale. Poju mängis kõik maha. Läks rahva vastu Barrikadeerima.

    • juudijura 5 aastat ago

      Mis nüüd enam sellest ilvesest.
      Eit on ise asunud asjanaiseks.

  2. Ülbe ülbuse palk 5 aastat ago
    Reply

    Saite vastu vahtimist rahva poolt.
    Pole teil enam valitsuses asja!
    Ülbitsesite rahva kallal, petsite ja varastasite meie tagant.
    On aeg…
    Uue Eesti AEG!

    • isamaal uued ülesanded 5 aastat ago

      Eesti tolleaegne riigivõim (Laar, Meri) pani toime massimõrva. Võimu enesekaitse oli omane nõukogude süsteemile ja meie tolleaegne Reformi maffia-valitsus võttis selle kohe omaks. Seda, et tsiviillaeval veeti relvi, narkootikume, radioaktiivseid aineid, vene kosmosetehnikat, lõhkeainet jm., teadis terve valitsus, volikogu. Laari koos oma kaaskonnaga peaks kohtu alla andma teistele hirmuks, et meie väikeses Eestis kunagi enam ei tomuks selliseid massimõrvu. Uus Isamaa peab sellega igati arvestama.

    • süüdistaja kallas 5 aastat ago

      Kõik on pahad lapsed. Kaja vaid see õnnetu kannataja.

    • Rehvid lähevad prügimäele 5 aastat ago

      Rehvide aeg on läbi. Meie riik neid ei vaja.
      Rikkurid on lihtrahva vaenlased.

  3. kaks reeturit pundis 5 aastat ago
    Reply

    Poleks uskunud, et Isamaal on kaks rotti sees.
    Need tuleks minema peksta.

    • Ettevaatust! 5 aastat ago

      Üks näitleja-tsimblilööja, kelle õige koht on tühjade südamete hulgas; teine ilmselt oma välimusega poliitilist profiiti lõikav Trooja hobune Isamaas.Isamaa peaks probleemiga tõsiselt tegelema.

    • laari laaritus tuli tagasi 5 aastat ago

      Küllap see vana rebane hakkas nüüd takka susima.
      Muidu reeturisi ei poleks tulnud.

  4. simon kalansky 5 aastat ago
    Reply

    Toonane rahandusminister Siim Kallas, kes on 1. ja 2. pensionisamba põhiautor, et rahvalt raha välja petta, kus on minu pensionirahad, mida ma ilmselt pensionile jäädes iial ei näe?
    Kaja ei tea.
    Üks ja ainumas kord võib ka sellel röövlitütrel ometi õigus olla!
    Sai oma punased jooned ! Oli ju jevgenia esimene , kes valimisööl kaja juurde tagakambrisse jooksis .
    Oravad , eesotsas suure omaegse juhi ja aksakalli ansipi isikus välistasid koostää savisaarega , kaja välistas koostöö ekre-ga . Ja mis välja tuli ? Suur -suur si.ta.nikerdis.

    • riid majas 5 aastat ago

      Kaja Kallas saab kodus Siim Kallasse käest sõimata, et miks Jüri või Mardiga läbi rääkida ei suutnud ! Kaja vastab tigedalt: kle isa Jevgeni lubas mulle kümme milli anda.

    • peksutädi 5 aastat ago

      Palju läks maksma ja kuuldes seda vihakõnet, siis kuigi maaslamajat pole ilus lüüa, siis ikkagi, nii rõõmu valmistab see, et see kuri naine valitsust ei moodusta! Ikka nii kibedake teine! Edu õigele koalitsioonile!

    • ei iial 5 aastat ago

      Loodan, et Kajast ei saa ministrit kunagi, sest reformarite käekiri on absoluutselt vastuvõetamatu, Multikulti pooldajatest vargad!

    • Ajakirjanikud veel vanas vees 5 aastat ago

      Reformi põhiidee enne valimisi oli EKRE välistamine ja Keskile vastandumine.See taktika tõigi neile palju toetust,aga mitte piisavalt, lisaks põrusid kõik neile sobivad partnerid: Sotsid,Eesti 200,Vabaerakond,Rohelised ja Elurikkus.
      EKRE sai rahvalt tubli toetuse ja on õigustatult valitsuses ,selles pole kahtluski.
      Reformi toetajad,kes siin varem häälekalt ärplesid, lootsid,et Isamaa ja EKRE ei ületa valimiskünnistki, läks aga hoopis teisiti.Tuleb nii välja,et need tuntud kultuuritegelased ja ajakirjanikud,kes on tänase valitsuse vastu, on siis sisuliselt ka enamus oma publiku vastu… .
      Vainlased!

    • anna tagasi 5 aastat ago

      Kuulge kallased, tagastage mulle ja mu lapsele rahad, mille te varastasite

  5. katjušakeke 5 aastat ago
    Reply

    Mis nüüd küll saab Kaja ei väsi sõnavõttudes mustamast oma vastaseid, iga teine sõna on halvustav, vaadake telekast. Nii noor naine ja nii must hing, mis sellisest vanemas eas saab? Ilmselt vana nõ.id, kes ainult neab.
    MARS REFORMIERAKONDLASED EKRELASTE JA KESKERAKONDLASTE PELDIKUID LÄIKIMA KÜÜRIMA JA JOOKSUGA!

  6. Õpetuseks 5 aastat ago
    Reply

    Kaja sinu üleolev suhtumine,valetamine viisid kahjuks selleni,et teie ei saanud keskerakonnaga moodustada valitsust ,nüüd aga mõtle sellele,et edaspidi vältida neid vigu. Hüsteeria ja hirmuteod on ikka reformi omad!!!!
    Kallas on pirtsakas plika (hõbelusikas suus), kes jäi oma lelust ilma ja hakkab jonnima. Ta ei ole oma olemuses kuidagi tõsiselt võetav. Ta on kole BABE.

    • Millest räägime 5 aastat ago

      Kallas sai küll kõik rahvale välja paisata oma viha ja põlguse.Pole sellist nõmedat kõnet kuulnudki,et kõik teised süüdi ja tema hea ja armas ja kui oleks saanud teha valitsuse,siis alles oleks kõik õide puhkenud ja elaksime hästi,aga miks ma kehva pensioni saan,aga olen 45 aastat tööl käinud?Pole isegi viisada pension.Millest räägime?!

    • kremmeli käpad 5 aastat ago

      Loodame, et Eesti demokraatia elab selle järjekordse kremli rünnaku üle

  7. Veel viimane röökimine 5 aastat ago
    Reply

    Kurvaks teeb ühe elus ebaõnnestunud naise röögatus rahvasaadikute poole.
    Ikka teie ja meie.
    Teie tegite nii, et mina ei saa päämiseks ministrinnaks!
    Te olete nii pahad!
    Jumalale tänu, et rahvas ootab muutusi. Keskerakond koos sotsidega poleks seda iial suutnud. Nüüd, kus Isamaa on muutumas, on see võimalik.
    Ka ekrest saab asja, sest nende retoorika oligi “ärritada” seda tuima rahvast!
    Nüüd on vaja kiiresti lõhkuda nii reformierakonna kui sotside toiduahel.
    Seda püüab veel päästa presidendi asemik, kes ise sotside poolt paika pandi.
    EI LUBA!
    KUI VAJA, ÜTLEME SEDA KÕVEMA HÄÄLEGA!

  8. Veel viimane katse 5 aastat ago
    Reply

    Uus valitsus ei vasta Presidendi soovidele. Kaljulaid pole valitud rahva poolt. Ta Brüsseli taustaga paika määratud bürokraat. Kuna Brüsseli ja globalistide võim Eestis kannataks teeb ta kõik , et jätkata Eesti allutamist globalismile. Nüüd sisuliselt eirab võimude lahususe printsiipi ja omavoliliselt omistab endale peaministrikandidaadi volitused. Hakkab ise otsutama kes sobib ministriks kes mitte. Eirab koalitsiooni kokkulepet.
    Juhul, kui president ületab oma volitusi ja hakkab dikteerima, kes kõlbab ja kes ei kõlba ministrikohale, on see autoritaarne lähenemine, sekkuda riigivalitsemisse emotsioonide ja poolehoiu tasandil. Sel juhul mõjub see katsena, veelkord teha kõik, et seda koalitsiooni ära hoida.

    • Ikka vastuseis 5 aastat ago

      Mõistagi viitas Kaljulaid nii EKRE juhtide erinevatele krõbedatele väljaütlemistele kui ka näiteks maaeluministri kandidaadi Mart Järviku sotsiaalmeedias jagatud skandaalsele postitusele, mille järgi juhtivat Eesti riiki «salajuudid ja sionistid».”
      Kui Ligi solvab otseeetris, kui Reinsalu solvab sotsiaalmeedias, neid näiteid on veelgi, siis ei ole kedagi vaja ministri ametist tagasi kutsuda? Millest selline kahepeelisus?
      Ega siis kellegi “salajuudiks ja sionistiks” nimetamine ei ole solvang.

  9. Laudahaisuga Venemaale külla 5 aastat ago
    Reply

    Viimati oli Kaljulaid oma sõbral, kusagil karjafarmis külas ning uuris lehmade hingeelu, kes on võõrtööjõu hoole all . Siis vahetas jalanõud ja pesi käed ning juba Portugal, Atlandi tuul viib laudalõhnad. Siin, kohapeal, pidasid poliitikud oma klubi, etteplaneeritud kõnega. Sõnum oli sama, mis eelneva kuu aja jooksul, on hirm, lõhestatus ja rahvuskonservatism on stagnatsioon. Kui liberaalsel liidril on juristi haridus ja advokaadibüroo praktika, siis miks see kõne oli nii nadi ja nadilt ette kantud. Eneseteadlik ükskõiksus.
    Nüüd Moskva-tule mulle appi!
    Võtavad vägisi minult võimu ää.

  10. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Olen Ossinovskis väga pettunud. Sotside valimiseelne tegevus oli küll sümpaatne ja rahulik aga nüüd näitavad nad end halvast küljest. Oleks võinud leppida olukorraga, aga paistab et neil on ükskõik kellega liituda peaasi et saab võimule. Arvasin varem et nad oleksid sobiv partner Keskerakonnale aga ma enam pole selles kindel.Ilves on olnud ainult Reformierakonna president ja ei sekkunud nende alatutesse tegudesse, tegelikult täiesti mõttetu president.Samuti oli mõttetu peaminister Rõivas kelle valitsemise ajal vaesus aina ksvas. Ligi on kaval ja võimukas oma erakonnas. Väga ebameeldiv poliitik. Nad on kõik olnud nõus et hääli saab kõige paremini laimu, valesüüdistuste ja vihavaenu õhutamise tõttu ja milleks siis töötulemused. Nad olid rahul sellega et väga paljud meie inimesed elavad allapoole vaesuse piiri.

  11. Nii on 5 aastat ago
    Reply

    Ega see polegi nii hull kui inimesed ütlevad välja oma arvamusi olgu nad siis nii alatud kui tahes. Me oleme reformierakondlaste suust kuulnud juba nii palju et on tekkinud immuunsus, aga hullem on veel vaikne tegevus mis ähvardab rikkuda inimeste tervist. See on valesüüdistuste vorpimine tublide inimeste suhtes, mida teevad veel hullemad inimesed kui kisakõrid. Suur negatiivne pluss on see et peavoolumeedia on Reformierakonna käsutuses ja imelikuna tundub see et kunagi ei saa karistada reformierakondlased oma pahategude eest ja kes tahab süüdistustest pääseda varjub seal.

  12. Jaan 5 aastat ago
    Reply

    Ärgem unustagem et Reformierakonnas on meie suurim kurikael E.N.Kross, aga arusaamatuks jääb tema tegevus mille järgi ta raha saab. Kas ehk laimukampaaniate väljamõtlemise eest. varem ta esines avalikult aga nüüd vaiksemalt aga seda alatumalt. Eks nii mõnedki reformierakondlastele antud hääled on tema teene. Ehk oli ta ka tegevuses E.Savisaare loos koos Savisaare eksnaisega kes nende teenete eest sai isegi Riigikokku. Mul tekib võrdlus Ilvese eksnaisega kes pole oma mehe kohta ühtegi halba sõna öelnud ehkki see pettis teda juba abielu ajal ja käitus temaga igati alatult. Aga proua Toomast laimas oma eksmeest labaselt ja alatult. Ma ei saa aru mis erakond see selline on kus on nii palju alatuid inimesi. No ja milleks siis vaeva näha kui nii ka hääli saab ilma töötulemusteta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.