Priit Kuuse krokodillipisarad

Priit Kuusk

Viimastel päevadel on kõneaineks saanud Priit Kuuse intervjuu „Aktuaalses Kaameras“ peaminister Jüri Ratasega. Valitsusjuht nimelt ei vastanud saatejuhi küsimustele niimoodi nagu too soovis ja ERR toimetus nõudis. 3. aprilli Eesti Ekspress kirjutas sellest, kui tore ja südamlik ajakirjanik Priit Kuusk ikkagi on. Kuusk ise ka kiitis ennast, rääkides kui õigesti ta kõike on teinud. Peamine PR-sõnum, mis jäi kõlama, oli selline: vaat kui tubli mees, aasta ringi sõidab iga päev Pääskülast tööle jalgrattaga… (Selle eest kiitus ka Kesknädala poolt.)

Aga ikkagi, miks Jüri Ratas jättis Priit Kuusele vastamata? Asi on lihtsamast lihtsam: nendele küsimustele puudusid antud hetkel vastused, ja neid kaamera ees „tuletada“ või n-ö lambist välja mõelda poleks peaministri-kohane. Intelligentne ja erapooletu saatejuht pidanuks sellest aru saama.

Olukord, kus ülekuulataval puuduvad ülekuulajale sobivad vastused, pole ajaloos sugugi uus ja erakordne. Meenutagem keskaega, kus vastuste väljapinnimiseks oli kasutada terve piinariistade arsenal – poolsada kõhedusttekitavat vahendit, mida kasutati ülestunnistamise kiirendamiseks. Priit Kuusk ja Toomas Sildam võiksid käia muuseumis nendega tutvumas! Ehk saaks midagi kaasa laenata?! AK saaks siis kohe kätte soovitud vastused, ja vaatajanumbrid kerkiks taevasse! NKVD ja Gestaapo kui XX sajandi inkvisiitorid suutsid ülekuulatavailt alati kätte saada 100% sobivaid vastuseid „tehnilisi vahendeid“ praktiliselt kasutamata, sest õnnetud „tunnistasid“ üles mida tahes, lootuses, et nad ilma piinamata kohe maha lastakse. AK toimetusel peaks olema niipalju intelligentsust, et mitte pruukida kurjast minevikust pärit meetodeid.

Kui tänapäevasel intervjueeritaval on vastused olemas, siis ta vastab ka ilma pinnimisteta. Kui vastust pole, siis seda ei tulegi, pinni palju tahes! Niisama lihtne see ongi!

Kuido Säde

6 kommentaari
  1. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    Minu arvates on Priit Kuusk kerge intellektipuudega sotsiopaat. Ei pane üldse imestama tema suhtlemisstiil. Imestama paneb et AK juhtkond sellist hälbelist käitumist tolereerib.

  2. Pask 5 aastat ago
    Reply

    Vaadates lähemalt ühte noorsandi nimega Ruuben Kaalep, tekib küsimus- miks juut juute vihkab? Kas on tegemist nn idajuudiga? Ruuben ju puhas juudi nimi! No aga eks pooljuut Adolf miskipärast vihkas rahvuskaaslasi…

  3. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Peavoolumeedia ajakirjanikud on Reformierakonna käepikendused ja küllap Priit Kuuse peremees ja reformierakondlased ütlesid talle kuidas peab pinnima, urgitsema et neile sobivaid vastuseid saada. Jüri Ratas on tubl, rahulik, tark ja viisakas. Selline peabki olema peaminister.

    • to ott va s...t kott 5 aastat ago

      Soovitan vaadata TTV-d, mis on kõige ausam ja erapooletum meedia kogu universumis. Eriti kõrge vaadatavus ottidel-janedel-eledel ja kogu teadlikute isendite massidel on ülihea saade “meedia p..punkt st. kesine punkt. Seda vaatame maalide ja vaakujatega pidevalt ning mitu korda söögi alla.

  4. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Kuidas võis küll juhtuda et kogu peavoolumeedia on Reformierakonna käpa all. Inimesed kes neid loevad ja kuulavad ei saagi tõtt teada. Postimehe mõned ausad ajakirjanikud ju kirjutasid et neile öeldakse ette mida nad peavad kirjutama ja keda laimama. Muidugi kaotasid nad oma töökohad. Reformierakonnal on palju võimalusi hääli saada ja inimesi mõjutada neid andma. On seatud sisse tagatuba kus vorbitakse valesüüdistusi tublide inimeste suhtes, laimataks , rikutakse nende tervist selleks et kõrvaldada neid teelt võimule. Ja seda tehakse karistamatult ja maksumaksja raha eest. Terve seltskond saab selle eest raha. Kindlasti on toeks häälte saamisel ka e-valimised, muidugi ka vihavaenu õhutamine venelase vastu. Seda viimast harrastavad ka mõned teised erakonnad kuigi teavad et Venemaa ei kavatse meid rünnata ja meie kaasmaalastest vene rahvusest inimesed on enamus siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks. Enamus valdab ka eesti keelt. Aga näe imet selline mõjutamine toob hääli ja midagi ei loe et Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas, majandus seiskus, isegi ravisaamise võimalus kaotati ära kohapeal jne. ega midagi õieti ei tehtudki. Raha raisati mujale, kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid, väga paljud said imeväikest palka jne. Aga sellele vaatamata said reformierakondklased palju hääli. Kas tõesti on nii suur jõud rahva mõjutamisel valede ja laimuga. Keskerakondlased saavad hääli tubli töö eest, nad ei laima kedagi käituvad nii nagu on sobiv poliitikule. On alati asjalikud ja viisakad.

  5. Aivar 5 aastat ago
    Reply

    ele jah ott eve- reformierakonna aeg vaesus aina kasvas ja kasvas, Savisaare aegne üüratu rikkus lagastati ära, algul Laari poolt, siis reformierakonna poolt. ja kuna savisaar jälle jumalaks ei saanud, olemegi jäänud maailma vaesemaks riigiks. Jura Koleso püüab meid uuesti rikkaks teha ja arvatavasti õnnestubki, sest tulumaksuseadus andis eesti inimestele tagasi 64 eurot aastas, see on juba esimene tubli samm suure ja enneolematu rikkuse poole. Meie tulevik on helge

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.