Ratas: Eesti ja Läti majandussuhted ning kaitsekoostöö on üha tihedamad

Riia, Läti, 15. mai 2019 – Peaminister Jüri Ratas on täna visiidil Lätis, kus arutas peaminister Krišjānis Kariņšiga majandus- ja kaitsealast koostööd. Kahe peaministri kohtumisel olid kõne all ka suured regionaalsed ühisprojektid nagu Rail Baltic ning Eesti ja Läti ühised huvid Euroopa Liidus ning NATOs.

„Eesti ja Läti teevad tihedat kaitsekoostööd. Meie piirkonnale on väga oluline samm näiteks NATO Põhjadiviisi staabi käivitumine Ādažis. Eesti jaoks on Läti oluline strateegiline partner, kellega üheskoos tegutsemine aitab meie julgeolekut veelgi tugevdada,“ ütles Ratas.

Kariņš ja Ratas rääkisid ka Euroopa Liidu tulevikustrateegiast, mille arutelud algasid Rumeenias toimunud mitteametlikul ülemkogul. „Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletus algab Eestis juba homme. Euroopa Liidu tuleviku väljakutseks on kõigi kodanike heaolu parandamine, sest pärast valimisi seisavad meie ees olulised strateegilised valikud. Väikestele avatud majandusega riikidele nagu Eesti ja Läti on tähtis siseturu süvendamine, mis tagaks võrdsed võimalused ning samuti head regionaalsed ühendused, ühtne välispoliitika ja meie piirkonnale väga oluline idapartnerlus.“

Majanduskoostööst kõneledes puudutasid Ratas ja Kariņš nii kahe riigi piiriülest koostööd kui piirkondlikke suurprojekte. „Läti ja Eesti on lähedased riigid, kelle majanduskoostöö on väga tihe, oleme üksteisele olulised ekspordipartnerid ja investeeringute sihtriigid,“ ütles peaminister Ratas kohtumisel. „Meil on käsil kogu Põhja- ja Baltimaade regioonile olulised suurprojektid nagu Rail Baltic, elektrivõrkude desünkroniseerimine Venemaast ning energiaturu avanemine. Need kõik saavad heas tempos edasi liikuda vaid siis, kui tegutseme üksmeeles ja astume ühte sammu.“

Kohtumise järel külastab peaminister Ratas Riias NATO strateegilise kommunikatsiooni oivakeskust, kus kohtub keskuse asejuhi kolonel Peeter Taliga, kes tutvustab keskuse tööd võitluses desinformatsiooni ja valimiste mõjutamisega.

1 Kommentaar
  1. Igati 5 aastat ago
    Reply

    kena lugeda, et nüüd tulevad lätakate lumehelbekesed meile appi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.