Ministeeriumi tagasiminek võrdunuks halastusseksiga

Marina Kaljurand FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

See pealkirjas välja toodud Marina Kaljuranna avameelne lause Pärnu Postimehes paneb lausa mõtlema. Välisministeerium ja seks?

Moskvas varasemalt väidetavas füüsilises rünnakus meie saatkonnale ja sellest karastatuna pidi ta olema ikka väga solvunud. Ta väitis, et oli Eesti presidendi­valimistel sõnamurdlikult auti mängitud ja kirjeldas:
„Muidugi olin pettunud, sest kandideerides ma küll arvestasin, et võin kaotada, kuid mul ei olnud tagavaravariante. Teistel oli, kuhu tagasi minna. Panin kõik ühele kaardile, astusin tagasi ­välisministri ametikohalt ja presidendivalimiste lõppedes olin töötu. Isiklikust pettumusest saab üle, aga enam pettusin süsteemis. Kui valijamehed ei suuda viie seast üht valida, siis on see süsteem läbi kukkunud. Mina teeks nii, et enne valimiskogu välja ei saa, kui president valitud; nagu paavsti valimisel. See, mis pärast hakkas, meenutas tõsielusarja stiilis “Eesti otsib naist”. Presidendivalimiste tsükkel oli väga ebaõnnestunud. Lootsin, et süsteemi muudetakse, aga seda ei tehtud. Nüüd on sellest taas juttu ehk presidendi otsevalimistest, kuid mina seda ei toeta.”

Sellega varjatud pahameel veel ei piirdunud: „2016. aastal astusin ma tagasi välisministri ametikohalt ja mingisugust kompensatsiooni selle eest ei saanud.” Ja seda meelepaha suunates  riigikogulase Aabi suunal: „Annetage see raha, mille Te ebaseaduslikult saite, heategevusele.”

Halb tulemus viimastel valimistel lõpetas ka Ossinovski juhikarjääri. Kas on viga sotsiaaldemokraatide suhtluses valijatega või ootas rahvas suuremaid muutusi? Igatahes võitis tänane koalitsioon, ja see ei meeldi ei Ossinovskile ega Kaljurannale. Ega muidu poleks koalitsioonikõneluste aegu kutsutud rahvast barrikaadidele! Aga rahvas pole loll ja vaid väikesed grupid veetsid aega plakatitega Stenbocki maja ees.

Marina Kaljurand oli pettunud  Reformierakonnas ja kolis üle sotsiaaldemokraadiks. Nüüd loodab ta sotsiaaldemokraadina saavutada edu Europarlamendi valimistel.

Segadused erakonnas ja seal valitsev võimuvahetus pole praegu just see aeg, kus oleks võimalik suuremat tuge leida. Millist „seksi“ küsib ta siis, kui tabab jälle ebaõnn? Aga eks elu näita.

Kn

18 kommentaari
  1. Sellega 5 aastat ago
    Reply

    näitas Mariina, kuidas ta vihkab seda ministeeriumi ja eestilikku asjaajamist.

    • ühe rahvuse kaks esindajat 5 aastat ago

      Kes valivad Kaljuranna (aga no peab ikka Eestimaad, eestlasi, eesti keelt ikka kõvasti vihkama, kui sellist valida), peavad arvestama sellega, et ka tarand läheb temaga kaasa!
      Kas meil oma rahvusest enam valikuid polegi?

    • valitsus on tugev 5 aastat ago

      Politruk Andrus Ansip saigi vastu nina? Tema reklaam on pettus!
      Praeguse valitsuse toetus (47%) ületab mäekõrguselt opositsiooni (37%) toetust. Enamus Eesti inimesi on õnneks piisavalt taiplikud, et mitte lasta ennast punaste laimukampaaniast ära lollitada.

  2. Udune asjapulk 5 aastat ago
    Reply

    Milleks seda tüsenevat tädi veel suuremale palgale saata? Olevat kunagi sulega palli takka ajanud?
    Las kannib edasi.
    Temast pole kellelegi tolku seal kaugel maal.
    Kommunistlikus eriperekonnas Rajewskina üleskasvanud, NLKP KK poliitiku ja hiljem neegreid ümberkasvatanu kommunistideks isa laps ei taipa tegelikust elust midagi.
    Milleks selline propaganda praegu?
    Kas see ongi Venemaa sekkumine meie asjadesse?

    • Kommunisti kurb minevik 5 aastat ago

      Kõik kelle suguselts on KGB taustaga, võiksid mitte trügida rahvast esindama.
      Eks neid , müüdavaid nahku ja geneetilisi kommareid-riigireetureid võib tõesti umbkaudu 10% jagu olla. Kus kohast siis kõik need Lauristinid, RaiKid, Sutropid, Lobjakad Libedasd jpt ikka välja on kasvanud. Samas võime me isegi õnnelikud olla, et enamik neist, punastest kõrilõikajatest, kunagi kas Vabadussõjas maha löödi või siis Venemaale lidusid, kus neid hiljemalt 1937.-ndal, Stalini käsul, ära koristati. Seda veresauna, mida kõik need Anveltid, Pöögelmannid, Vakmannid, Lauristinid jt. oleks siin peale sõda korraldanud, ei tahaks isegi mitte ette kujutada. Kahtlen, kas me siis rahvana olekski säilinud! Venemaa küljest aga vabanenud poleks kohe kindlasti mitte! Ja tänu sellele, et meil nii madal punaste protsent on, pole me veel langenud Rootsi ja Soome tasemele. Sest vähemalt Rootsiga on küll lähiajal :”Aamen!”, Soome veel ehk mõne aja vingerdab.

  3. uus kodanik ahhaa 5 aastat ago
    Reply

    Kindlasti pole eestlased nii ajupestud, et toetaks kommunistlikku kodust kasvatust saanud Marina Rajevskajat, kelle ema töötas ju nõukogude ajal vastavas kgb asutuses ning kasvatas oma tütart kui tublit ja ustavat pioneeri, tulevast NSVLiidu kodanikku.
    Ja näe, tytar tahab ollagi kodanik?

  4. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Kaljurand räägim oma raadioreklaamis sellest, et ta läheb Europarlamenti Eestit esindama. Peab ikka ajuehitus olema neil valijatel, kes hääletavad kandidaadi poolt, kes ei saa isegi sellest aru, et presidendivalimised on ammu läbi ja EP ei ole Kadrioru loss, kus üks tegelane peab ka esindama meie riiki, aga kipub miskipärast oma nina haiglaselt palju toppima päevapoliitikasse. EP-s on igal saadikul kohustus seista Eesti Vabariigi õiguste, suveräänsuse säilimise, EL seniste direktiivide täitmise eest, jne. Kaljurand läheb sinna ju esindama ja loksuma ja seda viimast sõna pole mina välja mõelnud, vaid see on tema enda sõnavarast pärit. Me ei vaja loksujaid mitte kusagil, ammugi mitte poliitikas.

  5. president vihkab meid eestlasi 5 aastat ago
    Reply

    „Kaljulaid on nähtavalt närvis, et peab uute parempopulistlike rahvaesindajate ja ministrite rassistlike väljaütlemiste pärast vabandama: „Ma vihkan neid selle eest.””
    Vaat, selline ongi meie presodent!
    Kas poleks aeg tänaval rahvast küsitlema hakata?

    • oh kuda kiidab 5 aastat ago

      Ise ennast on see naine üles kütnud!
      Tahan, et ta kaotab ka nüüd!

    • Vaja valitud presidenti 5 aastat ago

      President tegi väga vale sammu kui otsustas päevapoliitikasse sekkuda ja valis selleks EPL, mis on kõige räigem sotside ja reformierakonna propagandatoru üldse. Palun seadustage rahvahääletus ja paneme selle Kadrioru elaniku paika. Sinna saab ikka ja ainult rahvavalikuga, mitte Nestori abil.

  6. ui 5 aastat ago
    Reply

    Ei sellist tädi soovi keegi.
    Isegi halastusseks on liialt tema paksusele.
    Mingu tööle ja võtku ennast bikiinivormi!

  7. naised on hullud! 5 aastat ago
    Reply

    See naine vajab halastust. Teine arutleb seksist robotiga. Ise veel tahab olla riigijuht.
    Ja siis, kui on nagu ülesköetud, on kisa lahti! Kas robot jättis vahekorra pooleli?
    Miks peab Eesti rahvas selliseid taluma?
    Keegi ei julge mainida inimeste vaesumist sest kogu kisa on selle üleskütmise jama küljes kinni.
    Ekre hakkas tööle ja kohe jälle hädakisa.
    Äkki aitab?

  8. neetud eesti jälle süüdi 5 aastat ago
    Reply

    Hispaanias toimunud squashiturniir lõppes piinliku seksismiskandaaliga. Nimelt said parimad naised auhinnaks vibraatori. See ongi Eesti kuvandi järg välismaal.
    Vastutuse võttis enda kanda Oviedo squashiklubi ning pressiteate vahendusel paluti ekrelt vabandust. Uurimist on alustanud ka Hispaania squashi katuseorganisatsioon. „See on seksismi kõrgtase. Meil polnud aimugi, et naistele selliseid kauneid ja vajalikke auhindu jagatakse.

  9. Kuidas saada seksist naine vaid 15 minutiga 5 aastat ago
    Reply

    Naine patogeeni Forte Love kiire efekti
    Forte Love – tähendab kohe suurendada seksuaalse erutuse naiste
    Forte Love – ainulaadne vahend, mida saab kiiresti ja tõhusalt, et äratada naiste sensuaalsuse. Osad ravimi põhjustada naise võimas seksuaalset erutust ja suurendada atraktiivsust mehed. Lisaks sellele tööriist võimaldab teil saada rohkem rõõmu seksi – L-arginiini ja ženšenn stimuleerib mikrotsirkulatsiooni suguelundite piirkonnas ja annab verevoolu neid, mis suurendab meeldivat tunnet ja aitab kaasa orgasmi. Forte Love regulaarselt vastuvõtu suurendab tootmist naissuguhormoonide loomulikult stimuleerib naiste libiido ja võitleb esimesi märke menopausi (tupe kuivus, anorgasmia, “loodetega”.

    • naised, oh naised 5 aastat ago

      Kuidas mõista seda, et riigipea ametis olelev isik paneb kohtus süüdimõistetud raseda naise peksja riigi juubelilavastust tegema ja teise, oletatava, hukkab isiklikult avalikult keskaja kombel, ilma kohtuotsuseta. Lastes ka tema naise ja lapsed läbi hakklihamasina! Küll ma hiljem vabandan. Aga kas vabandan?

  10. küll on kena kelguga 5 aastat ago
    Reply

    Sopp, mitte uuriv ajakirjandus! …nagu meie kallis president ütleb, – Pasarahe…..

  11. president Eesti vastu 5 aastat ago
    Reply

    Kuusiku ametivande andmise ajal lahkus president Kersti Kaljulaid saalist. Kui Eesti vabariigis on president, kes ei tule õnnitlema värskelt ametisse määratud valitsust, siis on president käitunud lihtsalt protokollile mittevastavalt ja peaks tõsiselt järele mõtlema, kas ta ise sobib presidendi ametisse. Nüüd vihkab ta seda valitsust
    ja sõimab ajakirjanduses!
    HÄBI! HÄBI!

  12. Ekre avas suu ja lõpuks ometi! 5 aastat ago
    Reply

    Martin Helme: “Küll aga tunnen ma viimastel kuudel rohkem omaviha. Selle kisakoori juht paistab olevat meie president, kes ütleb välismeedias, et ta vihkab üht oma riigi valitsuse ja parlamendi parteid.“

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.