Ratas: digipööre on väikeriikide võimalus

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 21. mai – Peaminister Jüri Ratas võõrustas eile Sagadi mõisas 21 Aafrika, Kariibi mere piirkonna ja Okeaania riigi ÜRO saadikut, kes viibivad Eestis E-riigi Akadeemia ja välisministeeriumi kutsel ning tutvuvad Eesti e-teenuste ja e-riigi korraldusega. Peaminister kinnitas oma tervituskõnes, et väikeriigid peavad kokku hoidma ja leidma võimalusi ühiselt ülemaailmsetele väljakutsetele vastata.

„Maailma mõistes oleme kõik väikesed riigid ja koostöös saame paremini vastata väljakutsetele nagu kliimamuutused ja kestlik majandusareng. Eesti kogemus on näidanud, et üleilmsete murede lahendamisel on meil tihti sarnased huvid ja seepärast on oluline, et leiaksime ühisosa,” ütles Ratas.

„Eesti on oma võimaluse leidnud digiarengus, meil on efektiivne riik, kus digiallkirjad, mobiilimaksed, e-maksuamet, e-valimised või e-tervis ei ole enam tulevikumuusika, vaid tegelikkus,” ütles peaminister oma kõnes. „Peaministrina allkirjastan digitaalselt kümneid dokumente päevas oma mobiiltelefoniga sõltumata sellest, mis riigis ma viibin. Koos suurema osaga Eesti elanikest esitan oma maksudeklaratsiooni elektrooniliselt, isana kasutan pidevalt e-kooli,“ lisas Ratas.

„Digipööre on ka Eesti ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamise kampaania oluline osa ning oleme selle käigus leidnud palju uusi sõpru ja saanud jagada oma teadmisi ja oskusi paljude riikidega üle maailma. Oleme olnud edukad, kui meie partnerid ÜROs meie edust osa saavad.“

Kohtumisel osalesid esindajad Beninist, Botswanast, Burundist, Cabo Verdest, Kesk-Aafrika Vabariigist, Tšaadist, Komooridelt, Kongost, Egiptusest, Eritreast, Gambiast, Grenadast, Jamaikalt, Keeniast, Kiribatilt, Malawist, Malist, Palestiinast, Seišellidelt, Lõuna-Sudaanist ja Tongast.

5 kommentaari
  1. Pildi 5 aastat ago
    Reply

    järgi otsustades väga rassistlik seltskond.

  2. Kui 5 aastat ago
    Reply

    digipööre tähendaks riigipööret, siis isegi hea meelega toetaks.

  3. think about it 5 aastat ago
    Reply

    Sellega lülitatakse eakad elust päris välja.
    1. Eakas ei õpi enam eriti ja tal pole vajagi nupundust jm.mõttetusi õppida. Vanadus on aeg kogunenud nfost kokkuvõtteid teha.Mitte mullikana tormata mõttetult ,tegelt lustist ühest karjamaa servast teise. et rõõmus tuul kõrvus viliseb.
    2.eakatel polegi sagewli arvutit ,hoidku nutikat, kus selle raha ots! ega isegi raha arvutiaja ja vahendite ostmiseks. Samuti USALDUSVÄÄRSEID inimesi,kellelt vajadusel midagi küsida.
    3. Eakad pole enam nii terved, et pidevalt keeta oma ajusid jm.organeid kiirgustes ja erisagedustes.
    Kuigi nad on selleks muidugi sunnitud – kõik kohad energeet. rämpsu ja välju täisa. See plastikprügi polegi ehk nii kole kui energeet.reostus.
    Ja kui see ükskord rivist välja lüüakse on häda globaalne.

    • Seda 5 aastat ago

      võltsvalitsus praegu ootabki, et surmaeelikud ruttu eest ära kaoks, et noored saaks vanemate ülesehitatud väärtustel lällama hakata. Tänane noor juba maja ei ehita, põldu ei hari ega suuda ka riideid õmmelda. Seega paljas perse, tühi kõht ja peagi kohal pole katust.

  4. Ühiskonnas 5 aastat ago
    Reply

    Ühiskonnas, kus teadus ei suuda vaesusele, haigustele, s.h.nakkushaigustele, joomarlusele, sõdimisele ja võidurelvastumisele piiri panna, ei ole võimalik, et arvutiteadus/digiteadus on erand ja võidukäiku teeb. Areneda ju võib aga küsimus on selles, kuipalju ja kas alla- või ülespoole? Vaesematel riikidel soovitaks küll pidevas rahanäljas arvutivärgiga ettevaatlik olla. Tark ei torma. Küsitavad e-valimised, inimeste mäluprobleemid, viirused, häkkimised, nuhkimised, sõnavabaduse piiramine, kiusamised, pealekaebamised, kaudsed maksud, võõrkeeltest mittearusaamine, koondamised ja vastukaaluks küsitavate riiklike töökohtade juurdetegemised ja loodusmõjud on lõppkokkuvõttes ka oht riigi ja rahva julgeolekule ja head ei tõota. Seda enam, et kunagi võib rahvas hakata ka riigimeeste palkasid hääletama…

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.