Karilaid: Reformierakond kuulutab silmakirjalikku poliitilist võltsvagadust

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et Reformierakond tõestab igapäevaselt oma silmakirjalikkust, õpetades EKREt käituma, kuid samal ajal elementaarseid viisakusreegleid ise ületamata.

Karilaiu seisukoht tulenes tänasest ERRi veebisaatest „Otse Uudisemajast“, kus keskerakondlase Erki Savisaarega diskuteerinud reformierakondlane Jürgen Ligi eelistas rahuliku argumenteerimise asemel pilduda oponendi suunal ebaviisakalt märkusi. „Muidugi on asju, mida on vahest raske kuulata – näiteks, et alkoholiäri algas piiri ääres juba Taavi Rõivase valitsemise ajal – kuid soovitan kuumal ajal poliitilistel konkurentidel siiski jahtuda ning käia oma veidi enam oma sõnade järgi,“ sõnas Karilaid.

Keskerakondlane tõdes, et Reformierakonna käitumine on silmakirjalik ning samal ajal, mil erakond õpetab EKREt käituma ning on nii-öelda mures poliitikas pead võtva jõulisema retoorika pärast, on endisel peaministrierakonnal endal raskusi ületamaks elementaarseid viisakusreegleid. „Käitu minu sõnade, mitte tegude järgi, tundub olevat erakonna juhtmõte,“ leidis Karilaid.

Ta lisas, et Reformierakonna jaoks on selline käitumine paraku tavaks saanud ning poliitilisest kultuurist rääkides kuulutatakse võltsvagadust, sest enda liikmetelt on õpetussõnad mööda läinud. „Me nägime seda riigikogu valimiste eel nii kogenud poliitikute kui ka Reformierakonna noortekogu puhul, aga näeme seda kahjuks ka täna, mil ühelt poolt räägitakse meie välisest mainest ning teisalt püütakse seda mõnuga hävitada,“ leidis Karilaid, kelle sõnul teab Reformierakond suurepäraselt, et ühelgi erakonnal ei ole soovi ega võimalustki Eestit Euroopa Liidu ja NATO kursilt mujale suunata.

ERRi veebiportaal tõi välja, etsaates „Otse Uudistemajast“ tegi Jürgen Ligi Erki Savisaare pihta mitmeid märkusi: “Miks sa valetad! Ole nüüd vait! Ära targuta! Mõnest veast võiks õppida! Miks, ma pean kannatama selle inimese loba, kes pole päevagi rahandusega tegelenud! Mida sa podised! Kas ta ei saa vait olla natuke? Loll loba!”

4 kommentaari
 1. Jürgen 2 aastat ago
  Reply

  ründab, sest ta ei suuda end asjalikult kaitsta. Oli ta ju ise minister mitmes minnis ja on kogu aeg andnud muutustevihkajatele sitta nõu. Ning see käib temaga kaasas lõpuni. Sageli ei oska teised aga seda ära kasutada, sest kindlate arvude väljatoomise asemel kukutakse samuti üldsõnaliselt lahmima ja selles kraaksub Jürgen vastase üle.

 2. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Ligi on labane, tema käitumine on olnud pidevalt allapoole arvestust.Aga reformierakondlastele on kõik lubatud. Ega Ligi ainuke pole. Vaadake kui labaselt käitub enne valimisi Ansip kes pole lillegi liigutanud selleks et meie inimestel oleks kõigil inimväärne elu. Ta pole ka Brüsselis olles midagi teinud meie riigi heaks, kadus sinna kui vits vette. Reformierakondlased ei pane pahaks ka Ligi ebaviisakusi sest nad on harjunud et nemad saavad hääli mõjutades inimesi valede, laimu ja vihavaenu õhutamisega. Kui palju on nende urgitsemine ja valestsenaariumid rikkunud patimate inimeste elu ja tervist. Reformierakond teeb mis tahab nende käsutuses on ka peavoolumeedia ja mõnes osas ka õigusmõistmine. Teevad mida tahavad ja kurikaelad on kaitstud.

 3. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  EKRE on etem kui Reformierakond, nad tegid küll enne valimisi valju häält et hääli saada aga nii alatult nad pole käitunud kui reformierakondlased.Mulle ei meeldi muidugi vene rahva halvustamine kuna praegused venelased pole meile midagi halba teinud aga muus osas olen ma ekrelastega nõus ja reformierakondlastel pole vaja neid õpetada kuna neil ei ole mitte ühtegi positiivset argumenti neile esitada.

 4. refid ja ka sotsid 2 aastat ago
  Reply

  esindavad meil seda vana, silmad kinni nuiaga vehkimise poliitkultuuri, kus tuleb intensiivselt vehkida, kas tabab märki või mitte, aga vehkima peab kindlasti. Paraku on aeg edasi läinud, elu meie ümber muutunud ja muutumas ja ka poliitika ja selle tegemise viisid muutuvad. Kahjuks ei suuda refid ega sotsid arenguga kaasas käia, siiani arvatakse, et mida tugevamalt sa vastaseid tõrvad ja eemale tõukad, seda tugevam justkui ise oled. No vaatame kuidas EP valimised lähevad, aga kui suur osa valijaskonnast lihtsalt üritatakse nahhaalselt kõrvale lükata, ellimineerida, siis see effekt saab varem või hiljem olema otse vastupidisem. See mis töötas 15 aastat tagasi, ei tööta enam nüüd. Eriti juhmi järjekindlusega hiilgab siin just reformierakond ja ka mõned persoonid, üks neist endine keskerakondlane Kaljulaid. Ma väga loodan, et valija näeb sellised silmakirjateenrid läbi ja ei vali selliseid enam ei siia ega sinna.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.