Ansipi vihakõned

Andrus Ansip on jäänud truuks Reformierakonna koolkonnale. Asudes ennast promoma Euroopa Parlamendi valimisteks, on tal peamine ikka teiste halvustamine. Nii ka seekord.

Ansip teadustab: kui maailma juhtivates suurtes ajalehtedes ja teleuudiste programmides ilmuvad pealkirjad, et Eestist võib saada õpikunäide, kuidas riigi laitmatu imidž visatakse prügikasti, siis eestlased peavad sellest järelduse tegema. Ja jätkab veel värvikamalt: „Siseminister sõimas presidenti ja solvas kõiki Eesti naisi!” See, et niimoodi kirjutatakse, on ju meie endi ajakirjanike interpretatsioon, ja seda paisatakse opositsiooni huvides maailmale teadmiseks.

Siin kodus me teame tõde  ja saame internetist järele vaadata kõiki ütlusi. Tõemeeli kurdab Ansip Eesti maine kahjustamise üle ja on unustanud, et just tema ise on üks selle autoreist.

Värske näide:

17. mail avaldas mõjukas portaal Politico järgmised read: „Endine peaminister Andrus Ansip väitis Politicole antud intervjuus, et Eesti maine progressiivse tehnoloogiariigina on ohus. Ansip kritiseerib EKRE-t ning väljendab pettumust loodud valitsuse suunas.“ Artiklis väidetakse, et kõigist Euroopa Liidu riikidest ei usutud, et just Eestis paremäärmuslik partei valitsusse pääseb.

Nagu näha, pole vaja kaugelt otsida neid, kes meid välismeedias halvustavad. Vihakõne vastu võitlejad on ise need kõige suuremad tigeduse külvajad. Labane, aga kisub ikka tõe poole küll.

Lihtsalt „fooliummüts“ on paljud asjad oma mälust kustutanud. Ja veel paljugi Reformierakonna 17-aastasest valitsemisajast.

21 kommentaari
  1. ansipi uus ajaarvamine 5 aastat ago
    Reply

    Fooliumimütsiga peas, rõveda sõimuga Eesti rahva ja tema valitsuse vastu läheb see molkus üle laipade Roopa poole.
    Et ta sinna sisse kukuks!

  2. Paljude 5 aastat ago
    Reply

    äpude edu igasugustel valimistel on imestustäratav. Kui see juhtub korra, nagu kuningriiklaste puhul, võib veel mõista, kuid nagu olesklevad riigikogust riigikokku ja euromölakogust euromölakokku Eiki Nestor, Mart Nutt, Andrus Ansip, Siim Kallas, Indrek Tarand, Marianne Mikko (nüüd õnneks puhkab) ja kari teisi, kes kohe meeldegi ei tule, siis on rahvas raskesti haige et mitte öelda loll.

  3. kas riigipöördeoht? 5 aastat ago
    Reply

    President Kersti Kaljulaidil oli sel neljapäeval opositsioonilise Reformierakonna esimehe Kaja Kallase ja erakonna auesimehe Siim Kallasega mitteametlik kohtumine.
    Valmitutakse millekski väga SUUREKS?

  4. Eve 5 aastat ago
    Reply

    Ansip on harjunud vihakünesid pidama. Seda ta tegi ka nõuka ajal. Kõik kommunistide vastased said karistada. Ta on julm ja ebaõiglane inimene ja käitub vastikult. Tema n’oilme kui ta peab vihakõnesid keskeakondlaste vastu meenutab tema näoilmet alatu ja võimuahne kommunistina Kes tegi palju halba meie rahvale. Olles Brüsselis ei liigutanud ta lillegi meie rahva heaolu saavutamiseks. Olles peaminister viis meie elatustaseme viimaste hulka, vaesus aina kasvas, kordafi ei tõstnud pensione ega abirahasid, kaotas äraarstiabi saamise võimalused kohapeal, majandus seiskus, põllumajandus oli väljasuremise ohus jne. Mitte ühtegi asja ei meenu mida ta oleks õigesti teinud. Jube inimene. Eks seal erakonnas on teisigi selliseid. Nad on hoolimatud ja saavad hääli vaid mõjutades inimesi valede, laimu ja vihavaenu õhutamisega, töötuöemusi ju pole.

  5. Eve 5 aastat ago
    Reply

    Parandan vead–peab olema vihakõnesid, näoilme, kes, kordagi.

  6. Kai 5 aastat ago
    Reply

    Mingit riigipöördeohtu pole. Ma ei ütle et see on ideaalne võimuliit kuid parim mis praegu on võimalik. Hea et seal pole Reformierakonda ja see on kõige tähtsam.

  7. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Ansipil on kas kaval näoilme või tige. Väga ebameeldiv inimene.

  8. Kaldad 5 aastat ago
    Reply

    ja Kersti niisama ei kohtunud, selge see. Ju nad urgitsesid, kuidas esitada valekaubust mõne konservandist valitsuse liikme kohta. Oleks ju hiilgav, kui saaks toime panna läbiotsimise Mardi või Martini juures ja nende tegevus peatada. Kasvõi väljamõeldud süüdistuse alusel. Nagu nöögiti Edgarit, kel juristide poolt igakülgne kaitse oli loodud, et midagi välja ei imenduks. Mart ja Martin on aga püünel olnud palju lühemat aega ja neil on kindlasti palju komprat tallel. Seda kaldad ja kersti kavandavadki. Valitakse vaid sobivat hetke. Surnud suvi ootab ees, siis tavaliselt midagi ei juhtu, seega tuleb oodata sügiseni, kui taas hakatakse möllama.

  9. homsed valimised võltsitakse 5 aastat ago
    Reply

    See on kindel! Veel viimast korda.
    Kui uus ministrinna viitsib, siis võiks teha kontrollimine?
    Olevat Ekre lubanud?
    Või aavad vahtu?

  10. Ikka tiksub küll 5 aastat ago
    Reply

    Noh inimesed, kas pole veel arusaanud, kes ja mis on reffivargad ja nende pealik vana kommar siimon.See värdjas ütles otse tekstis välja, et matsid jäävad matsideks ja nad peavad veel nn mõisatallis vitsu saama, kui siimoni sugused juudud meid valitsevad rsk.
    Presidendi kohtumine oli appikarje, sest rahvas teda ei salli!
    Kas Siimonid suudavad veel aidata?
    Rahva vaestamise nimel äkki?

    • Viimane röhe 5 aastat ago

      Huvitav, et siis kui Siim pakkus EKRE-e kahekesi koalitsioon teha , oli Eesti rahvas demokraatiaks valmis . Aga siis , kui Jüri Ratas organiseeris koalitsiooni koos Isamaa ja EKRE-a ning ilma Reformierakonnata , lakkas eesti rahva valmidus demokraatiaks ? See veel kord näitab , et Reformierakond peab tegema oma juhtorganites suurpuhastuse !
      Olgu vangla või vanadekodu, sel kommaril ei passi demokraatiast ülepea rääkida. Eks see tütrekese ämber ole ka 80% isa teene – vanemate patud nuheldakse laste kaela 7 põlve. Tõesti, eesti pole veel valmis , et veb fondi vargad ja autorolludekaabakad, karistamatult veel 17 aastat eestit juhiksid…
      Politruk oma reklaamis kisab, et reformilt võeti ebaausalt võim…
      kurat, kui keskerakond mitmeid kordi valimised võitis ja reformi poolt kõrvale lükati. siis oli kõik normaalne.

    • Seelikualuselt 5 aastat ago

      Kaljulaid ongi üks mõistetamatu frukt. Sama ka tema vennakene. Inimestevahelise viha õhutaja, sallimatu, silmakirjalik, topeltmoraaliga ning karjaplika käitumisega olend. Ja kui ülbelt istub ta jalg üle põlve teda võõrustava riigi presidendiga kohtumisel, mis on ühtlasi ka elementaarsete käitumisreeglite eiramine, mittetundmine, kuna kleidis daam ei viska jalga üle teise. Kleidi all paistab ÖÖSÄRK! Vähemalt intelligentne inimene ei mitte. Aga kuna tal on sõna vaba siis ilmselt ka kombed vabad.
      No on ikka ÖÖKOSTÜÜM!

  11. Niisugune vabadus heikub 5 aastat ago
    Reply

    Tilliga või tillita? Naiste seas võib olümpiavõitjaks tulla ka tilliga
    ROK-i reeglite järgi ei pea mehed naiste seas võistlemiseks soovahetusoperatsiooni tegema.
    Järelikult, meie naised on tublid ja las vestlevad kas tilliga või ilma!

  12. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Saa on kindel et Eesti ei kannataks välja veel üht reformistlikku valitsust.

  13. valimisväitlus 5 aastat ago
    Reply

    Siim Kallas just huilgab, et selline esindusdemokraatia on rahva soov kuna valimas käis 565000 inimest ja järelikult on tahvas rahul. Ära mine valima! Valima mitte minemine on demokraatlik eneseväljendus ja iga ühe õigus nõuda redemokratiseerimist! Ära mine enne valima kui pingviinid on kadunud ja meid juhivad haritlased ja teadlased!

  14. Nonoh 5 aastat ago
    Reply

    Lausa lust on kuulata kui kenasti räägib Madison ja õudne on Ansipi jutt. Ansip on nii labane süüdistades teisi ja olles ise paljudes asjades süüdi. Küll on hea et Keskerakond ei ühinenud Reformierakonnaga.

  15. ainult ekre päästab maailma 5 aastat ago
    Reply

    Esiteks peab ta tulema ainuvõimule! Siis ühendama väikeparteid ja astuma vastu jõuliselt reffidele! Täitma pikalt õhus olnud ja nüüd eitatava Keskerakonna pensionilubaduse, aktsiisisid maha võtma ja elektri odavdama.
    See on rahva soov-seega riigivalitseja nõue!

  16. Eda 5 aastat ago
    Reply

    No näe ja valitigi Ansip jälle. Mis inimesed need küll on kes teda valivad. Nõuka ajal oli ta kahjuks küll ebameeldiva kommunistina esireas ja sai veel peaministriks vaatamata sellele ja ka mina ei tea ühtegi õiget tegu mida ta oleks teinud. Üks vale otsus järgnes teisele ja lubatud viie parema riigi hulka sattumis, sattusime hoopis viie viletsama hulka. Mida ta seal Brüsselis head tegi ei tea vist keegi sest enne valimisi tuli ta välja sealt oma ääretult labase jutuga aga muidu polnud temast midagi kuulda. Mida Ansip ja Paet seal teevad võib vaid oletada aga kindlasti mitte meie meie riigi huvidega. Eks peamine on Venemaa-vastane tegevus ja oma nina toppimine teiste riikide siseasjadesse.. Mul on kurb meel et meie inimesed ei vali töötulemuste järgi ja siis satuvadki meie huve kaitsma inimesed kellel n pkskõik kuidas elab meie rahvas.

  17. saite nüüd 5 aastat ago
    Reply

    Valitsus ajas praegused pensionisaajad tülli pensioniks raha kogujatega selle asemel, et pensionärid vaataks valitsuse poole ja küsiks, et miks te pensionit ei tõsta.Et valitsus saeb sellega tulevikuusku ja usaldust riigi vastu, pole vist otsustajatele oluline. Sai alles kaval vimka keeratud ja teiste rahaga pakutud rahastamise allikas leitud justkui jänese kübarast väljatõmbamisega. On see vast alles trikk.

  18. pallu onne! 5 aastat ago
    Reply

    Tartu rajooni täitevkomitee aseesimehed Robert Närska ja Rein Kuku möödusid esimestest Pälsoni tänava pool seisvatest valvuritest. Seal olid tuletõrjeautod ning kilpide, kumminuiade ja koertega miilitsad. Ühiselamute juures oli tänav tõkestatud. Noored jõudsid täitevkomitee majani ning teiselt poolt hakkasid miilitsad koertega neile vastu tulema. Kui demonstrandid olid jõudnud vana meditsiinikooli ette, lasid miilitsad koerad rahva peale. Lapsed hüppasid üle aedade, koerad taga. Täitevkomiteesse naasnud Närska vaatas toimuvat aknast pealt. Siis tuli Ansip tema juurde ja seletas, et miilits ei oska oma tööd teha ega koeri käsutada. Koerad oleks tulnud juba varem lahti lasta. „See, keda koer on korra näksinud, see enam tänavale ei tule!“ Seda lauset ei ole ma siiani unustanud,“ nendib Närska.

  19. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Ansip ju lubas ETV debatil, et ei lase sellel valitsusel kaua tegutseda. Ootame Reformierakonna eriliselt välja mõeldud provokatsioone. Siiani on nad tõepoolest olnud hästi läbi mõeldud jälkused. Ei ole ühtegi institutsiooni, kes pidurdaks Reformierakonda, ju nad on kõik kinni makstud. Kui meenutada nende Kadriorgiat, või Krossi proua seiklusi Pelgurannas. Praegu on iga ekrelase ja keskerakondlase järele pandud nuuskkoerad, kes kontrollivad igat nende sammu. Tuleb kohe meelde, kui enamlased- kelamlased esitasid tolleaegsele valitsusele Rüütlile ja peaminister Savisaarele nõude astuda kohe valitsemiselt tagasi, muidu uputatakse Eesti verre. Kas ka nüüd hakkab veri voolama?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.