Juhtkiri: Keskerakond on jätkuvalt parim valik

Mihhail Korb,  Keskerakonna peasekretär, Riigikogu liige

26. mail valisime Eesti saadikuid Euroopa Parlamenti. Mõistan, et äsjased Riigikogu valimised nõudsid tohutult energiat ja aega, mistõttu oli see kampaania tavapärasemast veelgi keerukam, sest jõuvarud olid tublisti vähenenud. Vaatamata sellele saime igal juhul tublilt hakkama ning meid esindab Euroopas ka järgmisel viiel aastal oma tööga Brüsselis silma paistnud saadik Yana Toom.

Kahtlemata tuleb meil enam pingutada, et jõuda oma eesmärkide tutvustamisel Eestimaa inimesteni ning näidata, miks Keskerakond on jätkuvalt parim valik nii Brüsselis ja Tallinnas kui ka kogu Eesti poliitmaastikul. Euroopa Parlamendi valimistel on Keskerakond alati saanud 1–2 kohta ning sel korral saavutati samuti üks koht, kuid raskusi oli seejuures mitmeid.

Ühelt poolt on praegune koalitsioon EKRE ja Isamaaga tekitanud segadust ning foon avalikkuses ei aita sellele paraku kuidagi kaasa. Kinnitan siinkohal veelkord: koalitsiooni moodustasime justnimelt selleks, et maksimaalselt kaitsta meie valijate huve ning ellu viia vastutustundlikku ja sotsiaalsemat poliitikat.

Mul on hea meel, et keerulises eelarveolukorras suutsime kokku leppida pensionide maksuvabastuse tõusu 50 euro võrra, et keskmine pension oleks jätkuvalt maksuvaba. See on olnud Keskerakonna kindel nõue ning soov, mille täitsime. Seisame ka kindlasti edasi erakorralise pensionitõusu eest ning otsime selle teostamiseks aktiivselt võimalusi. Samuti tõstis valitsus teadus- ja arendustegevuse rahastust enam kui 150 miljoni euro võrra. Muudame Kose–Mäo teelõigu neljarealiseks, et see teelõik saaks turvalisemaks ning kiiremaks. Need on vaid mõned näited, miks meie seisukohad on valitsuses vajalikud.

Keskmõte: Võime olla Euroopa Parlamendi valimiste tulemustega rahul, kuid meil tuleb kindlasti jätkuvalt pingutada selle nimel, et meie toetust veelgi tõsta.

Teisalt oli Euroopa Parlamendi valimiste kampaania eelarve sel korral tavapärasest tunduvalt väiksem. Selle olid tinginud hiljutine valimiskampaania ning minevikus tehtud sammud, mis on põhjustanud erakonnale rahalisi väljaminekuid. Euroopa Parlamendi kampaaniale kulus tunduvalt vähem kui meedias välja toodud 100 000 eurot. Tuleb tõdeda, et nii konkurendid kui ka nii mõnigi üksikkandidaat oli valimisreklaamidel esindatud meist enam.

Niisamuti ei kandideerinud sel korral meie peaminister või teisedki varasemad häältemagnetid. See oli teadlik otsus, et keskenduda justnimelt tööle valitsuses ning sisepoliitiliste murekohtade lahendamisel. Meie kandidaadid olid aga tublid ning suutsid saavutada Keskerakonnale ühtekokku 47 799 häält, millega olime Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna järel kolmandad. Nii mõnigi arvas, et Reformierakond saab tänu tugevale valitsusevastasele kriitikale lausa kolm kohta ja Keskerakond jääb kohata. Tegemist oli hirmutamise ja soovunelmatega, mis ei realiseerunud.

Samuti ei tulnud oodatud opositsiooni seljavõitu tänaste valitsuserakondade üle. Tõsi, opositsioonierakonnad said ühtekokku enam hääli, kuid seda on juhtunud ka varasemalt. 2009. aastal ei küsinud keegi, kas peaministrina peaks ikka jätkama reformierakondlane Andrus Ansip, kelle juhitud koalitsioon Isamaaga sai vähem hääli kui opositsioon.

Võttes kõik need punktid arvesse, võime Euroopa Parlamendi valimistulemustega rahul olla, kuid meil tuleb kindlasti jätkuvalt pingutada selle nimel, et meie toetust veelgi tõsta. Seejuures ei tohi unustada, et just Keskerakond on suurim, vanim ja kogenuim erakond, keda usaldatakse kogu Eestis. Oleme peaministrierakond juba teises valitsuses pärast seda, kui olime pikki aastaid opositsioonis. Juhime Tallinna ning oleme koalitsioonis mitmekümnes omavalitsuses pärast seda, kui võitsime kohalike omavalitsuste valimised terves Eestis. Meil on, mille üle uhkust tunda!

 

 

7 kommentaari
  1. ... 5 aastat ago
    Reply

    Palav ilm on tekitanud mõnedes isikutes vaimuhälbed

  2. Ah soo 5 aastat ago
    Reply

    Vaimuhälbed on kogu aeg olnud Reformi tagatoa tegelastel kes mõtlevad väla süüdistusi, intriige, laimu, halvustamist ja segavad teiste tööd ja seda ka külma ilmaga.

  3. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Selles pole kahtlustki et Keskerakond on parim eriti Reformierakonna viletsa ja alatu tegevuse taustal.

  4. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Arvan et kui kogu aeg oleks olnud Keskerakond võimul poleks me nii vaene riik kus väga paljud inimesed elavad alla vaesuse piiri kus Reformierakonna tegevuseks on laimamine, skandaalide esile kutsumine, valesüüdistuste koostamine, teiste töö segamine, jne. aga sedasi saab ka hääli ilma töötulemusteta mõjutades inimesi. Keskerakondlased on töökad ja nende peamine eesmärk on tästa meie elatustaset mille eelmised valitsused viisid viimaste hulka. Keskerakondlased on aga liiga viisakad ja ei kaitse end nede alatute süüdistuste eest mida mõtlevad välja vastased.Ma ei saa aru kuidas on võimalik nii alatult käituda nagu seda teevad reformierakondlased ja veel karistamatult. Alati on süüdi teised mitte need kes laimavad ja valetavad. Reformierakonna tiiva all ollakse kaitstud ja see paneb imestama. Nemad võivad teha mida tahavad. Keskerakondlastel on palju tööd aga neid segatakse pidevalt. Ansipi ja rõivase valitsused ongi süüdi et nii paljusid nende poolt tehtud vigu peab parandama aga nad veel segavad ka. Kui palju parem oleks meie elu ilma Reformierakonnata.

  5. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Parandan vead–peab olema tõstma ja Rõivas suure algustähega.

  6. See 5 aastat ago
    Reply

    kuulub valdkonda: kes on vähem sitt?

  7. Keskerakond on tõesti õige. 5 aastat ago
    Reply

    Meil aga muud hädad. Kohe kuidagi ei vea presidendiga. Delfis oli lugu kui halvasti käitus Trump kuningannaga. Etikett. Meie aga ei teinud numbrit kui meie president Ilves seisis kõrvuti kuningannaga ja mälus nätsu ning hoidis käed taskus. Riietus ei olnud korrektne. Nüüd aga meie president oma ovatsiooniga ületas kõik piirid ja näitas ennast tõelise seenelisena.
    Kui järgmine president pukki pannakse, saatke kuhugile kombeid omandama. Tõest häbi ja välismaal naerdakse. Meie vanasti rääkisime pilamisi tsuksidest ja nüüd soomlased räägivad meist. On ikka põhjust ka.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.