Sotsiaaldemokraatide uus juht EKRE-t enam ei välista

Nädalavahetusel valisid sotsiaaldemokraadid uue juhi. Senise esimehe Jevgeni Ossinovski asemel võitis endine näitleja ja kultuuriminister Indrek Saar, kes võttis kaasa endaga ka uue peasekretäri – Rannar Vassiljevi. Mehe, kes suurest poliitikast oli mõnda aega kadunud.

Esimeheks kandideeris kolm inimest: Lauri Läänemets, Indrek Saar ja Riina Sikkut. Nendest seni kriitilisim erakonna vastu on olnud Lauri Läänemets, kes pidas õigustatuks ka seda, et nimetus „šampanjasotsid“ on erakonnale külge jäänud. „Erakonna tänane juhtkond on sõitnud justkui äriklassis, aga meie valijad on tavalised, mõistlikud inimesed, kes vaatavad seda imestusega,“ kirjutas ta Eesti Päevalehes 25. aprillil. Läänemetsa toetas esimeses voorus 164 delegaati.

Indrek Saar, kes on avalikkusele teadaolevalt olnud samuti Jevgeni Ossinovski juhtimisstiili osas kriitiline, päris 157 inimese toetuse. Riina Sikkuti poolt oli 120 üldkogu delegaati. Teise vooru jõudsid seega Läänemets ja Saar, kellest võitis viimane – Saare 231 häält Läänemetsa 201 hääle vastu.

Samal ajal kui Jevgeni Ossinovski kõne rääkis sellest, kuidas edu jäi tulemata seetõttu, et erakonda vedas läbi aegade parim sotsiaalminister, muutus partei pea vahetusega ka SDE retoorika. Varasemalt EKRE-ga piike murdnud ja poliitilise kaotuse saanud Sotsiaaldemokraatlik Erakond rääkis nüüd läbi esimehe, et alati ei pea EKRE-ga vastanduma ning otsesõnu konservatiividega koostööd enam ei välistatud.

Saar ütles Delfi saates „10 minutit“ küsimusele vastates, et nende väärtustega, mis puudutavad demokraatiaküsimusi, on sotsidel väga raske koostööd teha ning kindlasti loodetakse, et need inimesed ja erakond on valmis muutuma. Eelmise juhi väga kindlast ja välistavast retoorikast on tehtud igal juhul samm tagasi.

Kn

4 kommentaari
  1. Tegemist 5 aastat ago
    Reply

    on valeteabega. Kuna Läänemetsa Lauri käis varem välja, et pedekate peaeesmärk ei saa olla vastandumises konservantidega, siis ei jäänud Indrekul muud üle, kui häälte kindlustamiseks samuti ohje lõdvemaks lasta ja püüda nn kõhklejate hääli. Need ta ka kätte sai ja edasi läheb nagunii vanas assinovskilikus eestluse vihkamises. Kuna midagi ei toimu päevapealt, siis on ka Indrekul aega oma valet seedida ja koostöövõimalus epuudumine teda ka millekski ei sunni.
    Indrek on loomult ikkagi vihamees ja konservante ei salli ta silma otsaski, nii et paljaid sõnu uskuda ei maksa. Ega ka selle põhjal puhast valet levitada.

  2. No nii 5 aastat ago
    Reply

    Ossinovski on tubli mees ja eestlasi ta ei vihka, see on selge laim. Mis puutub konservatiividesse siis kõiges ei saa nendega ühel meelel olla sest eks nemadki püüdsid hääli õhutades vihavaenu venelaste vastu. Nende ütelused olid inetud. Kuid paljus on siiski ekrelastel õigus eriti mis puutub EL-u kuigi neil on erinevad positsioonid keskerakondlastega selles ja mõnes teises küsimuses kuid pamises on neil Keskerakonnaga ühised vaated ning mõlemad erakonnad soovivad tõsta meie kõigi inimeste elatustaset et kõigil oleks inimväärne elu. Reformierakond oskas meie elatustaseme viia viimaste hulka ja on teinud vaid vigu., laimanud, valetanud ja vassinud töötulemuste asemel. EKRE on võrreldes nendega palju parem. Eks sotsid võtavad midagi ette et silma paista ja hääli saada kuid mulle on meelepärane nende tagasihoidlikkus ja töötahe ka viisakus. Reformistide labasuse foonil jätavad nad meeldiva mulje. Iga erakonnga on koostöö võimalik välja arvatud Reformierakond.

  3. Pask 5 aastat ago
    Reply

    No kurat küll tahaks võimu juurde tagasi, küll tahaks.
    See sitane kooliteatri näitleja purustas omal ajal Eino Baskini elu, siis jätkas Eesti riigi lammutamist ja nüüd on soov ikka lammutama tagasi pääseda. Ja koos helmete ja seedritega saaks sellega kiiresti ühele poole!
    Oleme siis jõudnud sinnani, et Eestit juhivad isehakanud “geeniustest mõisahärrad”, Isamaareeturitest närakad ja pooletoobised “rahvaparteilased. Püünele aga trügivad veel Kükametsa harrastusteatri läbipõlenud massistseeninäitlejad?

  4. Elmer Hill 5 aastat ago
    Reply

    Isegi Kesknädal ei saa ilma vihatud sotsilõustade avaldamiseta oma lehes.Need lõustad esindavad kõike halba, mida saab meie maale ja rahvale teha.Miks Kesknädal neid reklaamib?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.