Aab ja Terik nimetasid kohatuks Helme sõnu TLÜ aadressil

TALLINNA ÜLIKOOL Tallinna Ülikooli kooliaasta avaaktus. Foto MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Keskerakondlased Jaak Aab ja Tiit Terik nimetasid kohatuks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe, siseminister Mart Helme seisukohta, mille kohaselt on Tallinna Ülikool (TLÜ) olematu teadustasemega propagandaasutus.

“Helme mõtlematu lahmimine ei ole ministrile kohane ega oma tegeliku eluga mingit puutumust,” teatasid Aab ja Terik Keskerakonna pressiesindaja vahendusel. “Tallinna Ülikooli vilistlastena taunime siseminister Mart Helme sõnu ülikooli aadressil.”

“EKRE esimehe Mart Helme sõnul kasvatab „olematu teadusega“ Tallinna Ülikool hobusevargaid,” seisab avalduses. “Tallinna Ülikool ning selle praegused ja endised üliõpilased said Helme väljaütlemisest tõsise šoki. Ühtäkki on ühest Eesti haridusasutusest saanud pseudoteaduskeskus, mis koolitab kriminaale. Teadupärast on hobusevargus nagu iga muugi vargus Eesti õiguses kriminaliseeritud.”

“Praegu võib vaid ette kujutada, kui solvatult tunnevad end Tallinna Ülikooli õppejõud, teadlased, üliõpilased ja vilistlased. Selline väljaütlemine mitte lihtsalt ei riiva õppejõude, üliõpilasi ja vilistlasi, vaid on mõnitav ja vastutustundetu,” seisab avalduses.

Aab ja Terik märgivad, et Tallinna Ülikool koolitab ja on ajalooliselt koolitanud suure osa Eesti õpetajatest, haridusjuhtidest, sotsiaaltöötajatest ja mitmete teiste valdkondade ekspertidest. “Kõik need inimesed teevad tänuväärset tööd,” seisab avalduses.

“Eesti keel on rikkalik, pakkudes ilmeka väljendusoskusega inimesele põnevaid võimalusi oma väljenduslaadi rikastada. Keele looval kasutamisega ei saa vabandada oma väljaütlemisi – suurepärase keeleoskusega inimene peab tundma oma keele nüansse, millist väljendusviisi on kohane kasutada avalikkuses ja millist mitte,” seisab avalduses.

“Poliitikutele ja avaliku elu tegelastele on ühiskonnal kõrgemad nõuded kui tavainimesele – nad peavad olema eeskujuks ja nende väited peavad tuginema faktidel,” teatasid Aab ja Terik.

Mart Helme lausus pühapäeval peetud EKRE volikogul muu hulgas, et teadusesse minev lisaraha ei peaks minema “olematu teadusliku tasemega” TLÜ-le “hobusevaraste kasvatamiseks”.

BNS

2 kommentaari
  1. Mis 2 aastat ago
    Reply

    ajuhiiglased on Aava Jaak ja Teriku Tiit? TLÜ-s tuleb enne teha põhjalik audit, mida on seal üldse vaja õpetada, kes ja kuidas õpetab. Kui kolmandikust mölaainetest lahti saame, on samuti samm edasi. Niiviisi aga jätkata rahva raha loopimist igasugustele lällajatele, kes midagi kasulikku teha ei taha, hakkab üle viskama.

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Teadlased võiksid avastusi teha rohkem arstiteaduses sest paljud haigused pole ravitavad ja arstid vaid leevendavad vaevusi. Kasvatades tuevasi arste peaks selgitama et on olemas arsti eetika mis eeldab et Eestis õppinud arst peaks eestimaalasi ravima ja mitte eelistama raha. Arusaamatu on ka mulle kuidas kõrgemast õppeasutusest tulnud ajakirjanikud , loomolikult mitte kõik, valetavad, laimavad ja ei kirjuta sellest mis tegelikult toimub. Me teame vähe teadlastest sest nende tegemistest kirjutatakse vähe ja poliitikud ei võta nende arvamust kuulda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.