Juncker soostus Simsoniga kohtuma

Euroopa Parlamendi istung. Foto AIVAR AOTÄHT/SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, kes üritas Eesti ja Rumeenia vahevolinike saatmist takistada, võtab nii Kadri Simsoni kui Bukarestist esitatud Ioan Mircea Pașcu vastu neljapäeva ennelõunal, kirjutab Postimees.

Nii Eesti kui Rumeenia pakkusid vahevolinikud välja pärast seda, kui nende senised esindajad Euroopa Komisjonis – Andrus Ansip ja Corina Crețu – otsustasid suunduda 1. juulist europarlamenti.

Juncker püüdis vahevolinike läkitamist takistada, väites, et on nii Ansipi kui Crețu töö juba nende kolleegide vahel ära jaganud, mistap enne hilissügist, kui ametisse asub uus Euroopa Komisjon, uusi volinikke vaja pole.

Valitsused nii Tallinnas kui Bukarestis jäid aga endale kindlaks. Sel esmaspäeval said nad ka tuge sotsiaalministrite tasemel Brüsselisse kogunenud liidunõukogust (Eestit esindas seal Simsoni ja peaminister Jüri Ratase parteikaaslane Tanel Kiik), kes kinnitas, et liikmesriikidel on õigus olla komisjonis esindatud kogu aeg.

Postimehega rääkinud Brüsseli allika sõnul võib see, et Juncker otsustas mõlemad kandidaadid juba sel nädalal vastu võtta, näidata, et ta on vastupanust loobunud ega ürita venitamistaktikat.

Kui Junckeri kohtumine Simsoni ja Pașcuga korda läheb, võivad nad omakorda juba tuleval nädalal jõuda kuulamiseni Euroopa Parlamendis, kes koguneb täiskogule Strasbourgis.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.