Austatud klubikaaslased!

Rein Järlik

Ülo Nugis, kui ta veel viimaseid kuid meie hulgas oli, palus mul videolindilt, millele Arvo Haug oli oma kaameraga jäädvustanud 2. veebruaril 1990. aastal Tartu rahu aastapäeval Tallinna Linnahallis toimunud kõigi tasandite rahvasaadikute täiskogu istungi, DVD-plaadile kokku panna umbes tunnise videoloo. Kahjuks ei jõudnud ma enne Ülo lahkumist selle tööga algustki teha.

Aastad läksid, kuid möödunud aasta veebruaris sain lõpuks siiski kokku loo “Deklaratsioon Eesti riikliku iseseisvuse küsimuses”, mille pikkus on 50 minutit. Saatsin selle siis kohe Vaike Nugisele ja Arvo Haugile, lõppeval nädalal ka president Arnold Rüütlile ja tema kantseleile.

Lugu on mp4-formaadis, seega mängitav nii arvutis kui ka teleris (mälupulgalt), samuti DVD-mängijas.

Meie klubiliikmetest käisid tol ajaloolisel päeval ka kõnetoolis mitu inimest. Hoopis rohkem oli neid istungisaalis, kahjuks ma ei tea, kes just.

Kui neist või üldse teist kellelgi on soovi seda lugu endale saada, palun teatage mulle 25. juuliks. See ei lähe kellelegi midagi maksma. Soovijatele saadan tolle video avamiseks lingi, millele klikkides lugu avaneb. Seda saate salvestada arvutisse, kopeerida plaadile või mälupulgale.

Ilusat suve!

Lugupidamisega

Rein Järlik, 20. Augusti Klubi liige

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.