Postimees lõi kirve kivisse

Mõned päevad tagasi üllatas Eesti meediamaastikku taas seda juba korralikult raputanud suurettevõtja Margus Linnamäele kuuluv AS Postimees Grupp. Nimelt teatati möödunud nädalavahetusel avalikkusele, et 2020. aasta algusest võetakse üle reklaamimüük BMA Estonia OÜ telekanalitelt ehk PBK, NTV Baltic Estonia, Ren-TV Baltic Estonia ja DOM Kino. PBK osas kasutati diskreetselt ingliskeelset nime First Baltic Channel.

Mõistagi ei jäänud selline ootamatu otsus tähelepanuta ning pälvis kiiresti Postimehe konkurentide tähelepanu. Kõige enam nauditi tekkinud olukorda Delfi toimetuses, kus ei väsitud meelde tuletamast Postimehe värsket lipukirja – seista eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade – ning sealjuures refereerida juhtkirju, mis nimetasid Venemaa telekanaleid propagandaks, mille eesmärk on avaliku arvamusega manipuleerida. Kriitikat tuli ka kontserni enda seest: avalikult julges sõna võtta Postimehe uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa, kes leidis, et otsus muudab edaspidi rünnatavaks Postimehe vastava teemakajastuse.

Ettevõtte juhtkond tegi sammu tagasi, ning juhatuse esimees Andres Kull teatas kiirelt ajakirjandusele, et toimetuse survel on tehtud ettepanek PBK reklaamide vahendamisest loobuda. Jätkuvalt on aga sõna võtnud näiteks Ilmar Raag ja Oleg Samorodni, kes leiavad, et lepingusse alles jäävad kanalid on sama suurel määral propagandistlikud.

End kõige rahvuslikumaks ajaleheks nimetanud väljaande omanikfirma sidumine Vene telekanalitega on suur ebaõnnestumine. Tegemist pole pelgalt kommunikatsiooniapsuga, vaid iseenda sõnade vastase käitumisega. Igal juhul on Postimehe usaldusväärsus saanud taas tõsise hoobi. Eriti petetuna võivad tunda end selle ajalehe töötajad, kes siiralt soovivad seista eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade.

Kn

1 Kommentaar
  1. Tunnistagem 3 aastat ago
    Reply

    et eestlane on oma loomult R Ä M P S !
    Ükskõik kuidas ta taob vastu rinda, kui suur eestlane või rahvuslane ta on, niipea kui leivakannikat näidatakse, reedab ta kõik oma põhimõtted ja eestluse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.