Rae riigigümnaasiumi leping saab allkirjad

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Rae vallavanem Mart Võrklaev allkirjastavad täna, 15. augustil kell 14 Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna esinduses (Tõnismägi 11) Rae riigigümnaasiumi rajamise lepingu. Lepingu järgselt peaks 360-le õpilasele mõeldud koolis õppetöö algama hiljemalt esimesel septembril 2023. Ajakirjanikud on allkirjastamisüritusele oodatud!

Lepingule eelnenud ühiste kavatsuste kokkulepe Rae valda riigigümnaasiumi rajamiseks sõlmiti ministeeriumiga juba 2016. aastal. Vahepealse aja jooksul on Rae valla poolt kindlal sammul kokkuleppe suunas edasi liigutud ja 2018 oktoobris kehtestatud detailplaneering annab võimaluse lepingu allkirjastamise järgselt kohe alustada uue kooli arhitektuurikonkursi ja seejärel projekteerimisega.

Minister Mailis Repsi sõnul tähistab tänane leping seda, et  koolivõrgu programmiga kavandatud nelja Harjumaa riigigümnaasiumi asutamises on kindlas kõneviisis kokku lepitud. „Mitmekesiste valikutega riigigümnaasiumide rajamine Harjumaal annab noortele veelgi suurema kindluse, et kvaliteetse gümnaasiumihariduse saamise võimalused kodupiirkonnas on tagatud. Rõõmu teeb üha tugevamaks muutuv riigigümnaasiumide võrgustik, mis on väärtuslik osa meie haridussüsteemist,“ lisas minister.

Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul on lepingu allkirjastamine Rae valla jaoks väga oluline ja oodatud sündmus. „Valla elanikkonna kasv on ulatunud viimastel aastatel 6-7 protsendini, mis sunnib meid pidevalt laiendama oma haridustaristust. Jüri Gümnaasiumi viimane juurdeehitus valmis 2014, kuid juba täna seisame taas silmitsi ruumipuudusega,“ rääkis vallavanem, kelle sõnul peaks ka uue kooli puhul nägema ette võimaluse selle laiendamiseks tulevikus.

„Kvaliteetset gümnaasiumiharidust on Jüris antud aga juba ligi 40 aastat ja riigigümnaasiumi tulekuga saab see uue ja veelgi akadeemilisema suuna, mille üle minul kui kooli vilistlasel ja vallavanemal saab olla ainult hea meel,“ lisas Võrklaev.

Lisaks kiiresti kasvavale Rae valla elanikonnale on Jüri asukoha ja juurdepääsetavuse poolest sobilik ning hinnatud paik, et pakkuda kvaliteetset gümnaasiumiharidust ka ümbruses asuvate Kiili, Raasiku ja Kose valla õpilastele. Uueks õppeaastaks kandideeris juba tänavu Jüri Gümnaasiumi pakutavale 96-le kohale 181 õpilast, kellest 46 omandasid põhihariduse väljaspool Rae valda. Rae riigigümnaasium hakkab paiknema Jüri aleviku südames, tänase Jüri Gümnaasiumi vahetus läheduses aadressil Aruküla tee 22.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.