Haridus- ja teadusminister toetab Eesti esindusvõistkonda ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills

Minister Mailis Reps viibib koos ministeeriumi ja SA Innove delegatsiooniga tänasest laupäevani Kaasanis, Venemaal, kus 22. – 27. augustil toimuvad ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 2019.

Mailis Repsi sõnul on oluline, et meie andekad noored saaksid võimaluse näidata ennast maailmatasemel meistrivõistlustel. “Wordskills on kutsehariduse olümpiamängud, kus andekad noored üle maailma tulevad kohale, et endast parim anda, vastasvõistlejatelt õppida ning uusi sõpru saada,” ütles Reps. “Ühiskonnas kōik ei oska seostada kutseharidust põnevate ja võimalusterohkete tegevustega, kuid tegelikult pakub kaasaaegne kutseharidus lisaks praktiliste oskuste omandamisele ka tohutult perspektiive eneseteostuseks. Olen väga uhke meie noorte üle ning soovin neile edu võistlemisel!” sõnas minister.

Minister Mailis Reps ja ministeeriumi esindajad kohtuvad täna Eesti võistlejatega ning osalevad ürituse avatseremoonial. Samaaegaselt võistlustega korraldatakse alates 2013. aastast ka WorldSkills konverentsi, milles osalevad riikide, haridusvaldkonna, ettevõtluse ning rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad, et jagada kogemusi ning arutada ülemaailmseid trende ja väljakutseid, mis on seotud ametialaste oskuste omandamise ja arendamisega. Minister Reps võtab osa konverentsi paneelidiskussioonist.

Visiidi raames osaleb haridus- ja teadusminister ministrite tippkohtumisel, külastab Kaasani Ülikooli ning kohtub Venemaa haridusminister Olga Vassiljevaga. Kohtumisel plaanitakse arutada Eesti ja Venemaa koostöövõimalusi haridusvaldkonnas, eriti keskendutakse koostööle üld- ja keskhariduses, samuti venekeelsete logopeedide koolitamisvõimalustele Venemaa kõrgkoolide toel.

Haridus- ja teadusminister viibib Kaasanis laupäevani. Kutsemeistrivõistluste lõputseremoonial, mis toimub 27. augustil, osaleb ministeeriumi kantsler Mart Laidmets.

45. ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills toimuvad tänavu Venemaal Kaasanis. Võistlustel osaleb 1400 noort 63 riigist ja regioonist, kokku toimub 56 erinevat võistlust. Eesti esindusvõistkonda kuuluvad 13 noort, kes võistlevad 12 alal.

Eesti on osalenud Worldskillsil alates 2007. aastast ning eelmistel, Abu Dhabis toimunud võistlustel WorldSkills 2017 sai Eesti võistkond pronksmedali maastikuehituses.

1 Kommentaar
  1. Uudis 5 aastat ago
    Reply

    oliks see olnud siis, kui Mailis poleks seda toetanud. Kuid näib, et kellegi iga hinna eest pildile sokutamiseks kõlbab ka mitteuudis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.