Ratase sõnul on Elmar Vaheri juhtum on saanud punkti

Vabariigi valitsuse istung. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratas sõnas, et politsei- ja piirivalveameti juhi Elmar Vaheri juhtum on valitsusjuhi jaoks lõppenud ning koalitsioon läheb edasi.

“On öeldud, et Eestis on üks president korraga. Aga on ka üks peaminister korraga ja ka üks valitsus korraga,” ütles peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.

“See teema, politsei- ja piirivalveameti ja Elmar Vaheri teema, me oleme selle teema läbi rääkinud, nii Mart Helme, Martin Helmega kui ka EKRE-ga,” ütles Ratas. “Meil oli tõsine jutuajamine. Ma arvan, et see oli hea jutuajamine kõigile osapooltele,” ütles Ratas.

“Minu jaoks on see teema saanud punkti. Me läheme edasi, me läheme koostöövaimus edasi,” ütles valitsusjuht.

“Loomulikult me oleme õigusriik ja me jääme õigusriigiks. “See ei ole küsimus,” sõnas Ratas.

Siseminister Mart Helme ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher kinnitasid pärast neljapäevast kohtumist siseministeeriumis, et nende koostöö jätkub.

Helme sõnul rääkis ta Vaheriga väga avatud õhkkonnas lahti möödunud nädalal puhkenud tüli tagamaad ning mõlemad leidsid, et on kohati käitunud liialt emotsionaalselt. “Tõmbasime teemale kriipsu alla,” rääkis Helme ja surus ajakirjanike ees Vaheri kätt.

Vaheri sõnul on politsei jaoks töörahu ja usaldus väga oluline. “Politseinikule on oluline omada julgust olla politseinik,” rõhutas Vaher.

1 Kommentaar
  1. Punkt 5 aastat ago
    Reply

    pannakse ikka siis, kui Vahtra Elmnar on oma kohalt kadunud. Seni aga räägime ainult komast.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.