Peaminister Ratas tähistab Riias koos Läti ja Leedu ametikaaslasega Balti keti 30. aastapäeva

Foto: mk.gov.lv

Stenbocki maja, 23. august 2019 – Peaminister Jüri Ratas on täna Riias Balti peaministrite kohtumisel. Eesti, Läti ja Leedu peaminister tähistavad üheskoos Balti keti 30. aastapäeva ja osalevad Balti Ministrite Nõukogu mitteametlikul kokkusaamisel, kus räägitakse riikidevahelisest koostööst ning suurtest ühisprojektidest nagu Rail Baltic ja elektrivõrkude sünkroniseerimine.

„1989. aasta 23. augustil seisid eestlased, leedukad ja lätlased õlg õla kõrval meie kõigi vabaduse eest, et saaksime elada iseseivates, õiglastes ja demokraatlikes riikides. Me alustasime sealt uuesti teed vabade ja arenenud riikide sekka ning asusime üles ehitama kõike seda, millest saame nüüd rõõmu tunda ja mille üle uhked olla. Tänavu pidasime koos juba Euroopa Liitu ja NATOsse kuulumise 15. aastapäeva, mis on andnud Eestile, Lätile ja Leedule palju otsustavust ning kindlust tuleviku ees,“ ütles Ratas. „Balti kett tähistab ühtlasi 80 aasta möödumist Molotov-Ribbentropi sobingust ja oli oluline teetähis kogu Ida-Euroopa vabanemise teel. Just täna õige aeg meenutada 1989. aasta sündmuste ja kõige sellele järgnenu tähendust. Mul on hea meel, et saan seda teha koos ametikaaslastega Lätist ja Leedust.“

Eesti peaminister Jüri Ratas ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis kohtuvad peaminister Krišjānis Kariņši ja Seimi spiikri Ināra Mūrniecega. Seejärel asetavad peaministrid Riias kell 11 lilled vabadussambale ning külastavad Balti keti teemalist näitust.

Järgneb peaministrite töölõuna ja pressikonverents kell 14. Pressikonverentsi otseülekannet saab vaadata siit: https://www.facebook.com/valdibasmaja/. Seejärel toimub pidulik koosviibimine, kus esineb Baltimaade muusikute kammerorkester Kremerata Baltica ning kirjanikud Māris Bērziņš, Hasso Krull ja Vladas Braziūnas esitavad oma loomingut.

Balti Ministrite Nõukogu loodi 1994. aastal kolme riigi valitsustevahelise koostöö järjepidevuse tagamiseks. Sel aastal on nõukogu eesistujaks Läti.

Peaministri videotervitus Balti keti 30. aastapäeva puhul: https://www.facebook.com/watch/?v=3168882899818467 

Täpsem info Riia ürituste kohta: https://www.mk.gov.lv/en/aktualitates/prime-ministers-baltic-states-mark…

„1989. aasta 23. augustil seisid eestlased, leedukad ja lätlased õlg õla kõrval meie kõigi vabaduse eest, et saaksime elada iseseivates, õiglastes ja demokraatlikes riikides. Me alustasime sealt uuesti teed vabade ja arenenud riikide sekka ning asusime üles ehitama kõike seda, millest saame nüüd rõõmu tunda ja mille üle uhked olla. Tänavu pidasime koos juba Euroopa Liitu ja NATOsse kuulumise 15. aastapäeva, mis on andnud Eestile, Lätile ja Leedule palju otsustavust ning kindlust tuleviku ees,“ ütles Ratas. „Balti kett tähistab ühtlasi 80 aasta möödumist Molotov-Ribbentropi sobingust ja oli oluline teetähis kogu Ida-Euroopa vabanemise teel. Just täna õige aeg meenutada 1989. aasta sündmuste ja kõige sellele järgnenu tähendust. Mul on hea meel, et saan seda teha koos ametikaaslastega Lätist ja Leedust.“

Eesti peaminister Jüri Ratas ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis kohtuvad peaminister Krišjānis Kariņši ja Seimi spiikri Ināra Mūrniecega. Seejärel asetavad peaministrid Riias kell 11 lilled vabadussambale ning külastavad Balti keti teemalist näitust.

Järgneb peaministrite töölõuna ja pressikonverents kell 14. Pressikonverentsi otseülekannet saab vaadata siit: https://www.facebook.com/valdibasmaja/. Seejärel toimub pidulik koosviibimine, kus esineb Baltimaade muusikute kammerorkester Kremerata Baltica ning kirjanikud Māris Bērziņš, Hasso Krull ja Vladas Braziūnas esitavad oma loomingut.

Balti Ministrite Nõukogu loodi 1994. aastal kolme riigi valitsustevahelise koostöö järjepidevuse tagamiseks. Sel aastal on nõukogu eesistujaks Läti.

Peaministri videotervitus Balti keti 30. aastapäeva puhul: https://www.facebook.com/watch/?v=3168882899818467 

Täpsem info Riia ürituste kohta: https://www.mk.gov.lv/en/aktualitates/prime-ministers-baltic-states-mark…

1 Kommentaar
  1. maali maalt 3 aastat ago
    Reply

    Kas Savisaar, kui Balti keti mõtte algataja ja läbiviija on ka kutsutud, või on meil juba uued kangelased tribüünile vahetatud. Ajaloo paradoksid!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.