Tallinnas tuleb kolmas Kirjandustänava festival

14. septembril muutub Koidula tänav Kadriorus taas Kirjandustänavaks! Eesti keele ja laulupeo aastal on rõõm tähistada eriliselt sõnatundlike luuletajate Juhan Liivi ja Heiti Talviku tähtpäevi. Festivalil ilmub Heiti Talvik vaatajate ette Luigetiigil, Juhan Liivile on aga pühendatud luuleaktsioon „Lähme luulele!“, mis toob kaasa nii mõnegi üllatuse.

Kirjandustänava festivali korraldab Tallinna Kirjanduskeskus.

“Loodame, et põnevust pakub ka Mati Undi pop-up-muuseum, mille oleme festivali ajaks erandkorras kokku pannud,“ teatab festivali üks peakorraldajaid, Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. „Unt oleks tänavu saanud 75, ning sel puhul oleme loonud ajarännaku formaadis nn Undi salongi – ruumi, mis meenutab Mati Undi ja Kersti Kreismanni 1970. aastate kodu Mustamäel. See eesti kultuuriloos väga tähenduslik paik ning eriline loojanatuur Mati Unt panevad meid taas küsima: miks ei võiks tänapäevalgi kirjanikele muuseume rajada?“

Lisaks Mati Undi muuseumile ja erinevatele kirjandusaktsioonidele on Kirjandustänava festivali kavas hulk raamatuesitlusi ja vestlusi, muusikat ja ettelugemisi. Lugejatega kohtuvad või kirjanduse üle arutlevad Lauri Sommer, Indrek Hargla, Doris Kareva, Jaak Jõerüüt, Rein Veidemann, Toomas Kiho, Andrus Kivirähk, Asko Künnap, Veronika Kivisilla, Joonas Hellerma, Martin Ehala jpt. Aset leiavad avalikud salvestused ja jalutuskäigud Kadriorus. Ohtralt tuleb põnevaid tegevusi lastele.

Õhtupoolikul toimub luulepiknik A. H. Tammsaare muuseumi aias, kus seekord astuvad koos kooriga „Vox Populi“ üles luuletajad Doris Kareva ja Asko Künnap.

Festivalile paneb punkti uutmoodi heli- ja valgusinstallatsioon Eduard Vilde muuseumi fassaadil.

Kirjandusfestivali raames jätkub kirjandusliku linnaruumi tähistamine. 13. septembril avatakse mälestustahvel Juhan Jaigi kunagise kodu, Kunderi 10 oleva maja seinal. Maarja Vaino teatel peaks tahvli avamisele Prantsusmaalt tulema Juhan Jaigi tütar Ilo Jaik-Riedberg, kellel on tollasest kodust ilusaid mälestusi.

Veel täienemisel olev programm on leitav aadressil https://kirjanduskeskus.ee/kirjandustanavafestival/

Pressiteatest

NB! Foto eelmisest kirjandusfestivalist

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.