Kultuuriöö matkadel näeb raidkivikunsti ja kohtab kummitusi

Laupäeval, 31. augustil toimub Tallinnas 5. Kultuuriöö festival, mille raames korraldatakse ka mitmeid temaatilisi ekskursioone. Õhtused matkad on tasuta, kuid mõnel juhul on vajalik eelregistreerimine.

Kultuuriöö projektijuhi Marje Jürgensoni sõnul viivad ekskursioonid huvilisi nii Raidkivimuuseumi erinevatesse saalidesse kui ka Vanalinna ja Kalamajja. „Tallinna Linnamuuseum pakub kahte põnevat ekskursiooni, millest esimesel tutvustab Tõnu Pedaru Taani-aegset Tallinna ja teisel näitab Risto Paju huvilistele Tallinna raidkivikunsti meistriteoseid. Mõlemal tuuril on veel saadaval vaid teatav arv kohti; seega soovitan registreerumisega kiirustada,“ lisas Jürgenson.

Viiendat aastat järjest toimuvad Kultuuriööl ajaloolase Jaak Juske menukad öised vanalinnaretked; tänavu täiesti uuel marsruudil. Kell 20 ja 22 algavateks matkadeks kogunemise paik on Paksu Margareeta juures ja eelnevalt registreerida pole vaja.

Sügisel avatav Kalamaja muuseum kutsub kultuuriööl kummitustuurile. Kell 21 algaval matkal saab vastuseid küsimustele, millised on kõige hirmutavamad ja õõvastavamad paigad Kalamajas või millised lood ja legendid pärinevad Kalamajast. Paljud neist lugudest on kogutud eakatelt Kalamaja elanikelt.

Kummitustuur sobib kogu perele. Algus on Kalamaja muuseumi ees, Kotzebue 16.

Kultuuriöö ekskursioonid on tasuta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.