Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi kooliaasta alguse tervitus

Mailis Reps

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps soovib kooliaasta alguse puhul, et iga kool Eestimaal oleks turvaline, sõbralik ja toetav ning uus aasta tooks kaasa palju uusi ja huvitavaid teadmisi. Vaata ministri videotervitust siit.

Minister Mailis Repsi tervituse täistekst:

Head õpilased, õpetajad ja lapsevanemad, armas haridusrahvas!

1. septembri tähistamine tarkusepäevana on kena traditsioon, mis toob alati kaasa erilise meeleolu ja palju uut. Algab uus kooliaasta ja ees ootavad uued teadmised.

Soovin teile, et see aasta tooks teile palju uusi ja huvitavaid teadmisi ning põnevaid ettevõtmisi. 

Hea on teada, et õpilased, lapsevanemad ja laiem ühiskond on Eesti haridusega rahul. Meie edu tunnustatakse ka rahvusvaheliselt. Me ei ole ju enam ainult õpilased vaid Eesti on saanud teistele teenäitajaks ja õpetajaks. Samas teame, et alati saab midagi teha paremini.

Soovin uue kooliaasta alguses, et iga kool Eestimaal oleks turvaline, sõbralik ja toetav. Kool on koht, kuhu nii õpilane kui ka õpetaja tuleb rõõmsalt ja kindlustundega, teades et neist hoolitakse, neid märgatakse,  tunnustatakse ja väärtustatakse.

Soovin, et õhin, millega lapsed lähevad täna kooli esimesse klassi, jääks püsima võimalikult kauaks. Nii pisikesed koolijütsid kui ka abituriendid tunneksid koolirõõmu teadmisest, et „ma saan hakkama, mul on hea olla ja mul on head kaaslased“.

Õpime läbi kogu elu ja teame, et tarkus tuleb tasapisi. Küllap ta tulebki ning seepärast soovin tarka ja tegusat uut kooliaastat!

3 kommentaari
 1. Aga 2 aastat ago
  Reply

  kuhu jäi Mailise pöördumises soovitus, et lapsi tuleb edaspidi Brüsseli käskude järgi pedestada ja muidu mõnitada? Brüssel ei saa sellest kindlasti aru!

 2. Seltsimees 2 aastat ago
  Reply

  Aaviksoo ees ja seltsinaine Reps taga. Üks jagab 1 punni eest lastele keskatunnistusi, teine ei nõua sedagi et põhikas lõpetada. Mailisele ja Jaagule alluvates ülikates juba tunnistusi ja kraade müüakse.

 3. Peaks 2 aastat ago
  Reply

  samuti Tartu ülikooli lõpudiplomi välja nõudma. Side ülikooliga on mul olemas – kunagi sai mitu korda seal peldikus kusel käidud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.