Haabersti sotsiaalkeskus nimetatakse ümber Haabersti päevakeskuseks

Haabersti sotsiaalkeskus nimetatakse ümber Haabersti päevakeskuseks.

Haabersti linnaosa valitsus taotleb Haabersti sotsiaalkeskusele uue nime andmist seoses vajadusega viia vastavusse asutuse nimi tema tegevusvaldkonnaga ning ühtlustada nimi teiste sarnaste hallatavate asutustega.

Haabersti sotsiaalkeskus alustas tegevust 1998. aastal seoses Haabersti psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni keskuse töö ümberkorraldamisega. Aja vältel on keskuse töökorraldus ning keskuse kasutajate huviteravik liikunud sotsiaalteenuste valdkonnalt pigem huvitegevusele ja üleüldisele sotsialiseerumise vajaduse rahuldamisele. Haabersti sotsiaalkeskuses toimuvad tegevused on valdavalt päevasel ajal. Asutuse praeguses nimes olev sõnaliides „sotsiaal“ tekitab palju segadust ja vääriti mõistmist, viidates pigem sotsiaalhoolekande asutustele ning teenustele, mida Haabersti sotsiaalkeskus ei paku.

Päevakeskuse nimi on kasutusel ka mitmetel teistel sarnaseid teenuseid pakkuvatel Tallinna hallatavatel asutustel või nende struktuuriüksustel, näiteks tegutsevad Mustamäe päevakeskus, Kristiine päevakeskus ja  Nõmme eakate päevakeskus.

Tulenevalt eeltoodust taotleb Haabersti linnaosa valitsus hallatava asutuse uueks nimeks Haabersti päevakeskus.

BNS

1 Kommentaar
  1. Väga 2 aastat ago
    Reply

    õige! Kõik mis kehvasti kõlab, tuleb ümber nimetada. Ootame siis ka keskbande ümbernimetamist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.