Tallinn võeti ametlikult maailma turismilinnade võrgustiku liikmeks

Stenbocki maja ILVEST/SCANPIX

Teisipäeval Helsingis alanud Maailma Turismilinnade Föderatsiooni (WTCF) aastakonverentsil võeti Tallinn piduliku tseremooniaga organisatsiooni ametlikuks liikmeks.

Uute liikmeslinnade nimel esines konverentsi avapaneelis sõnavõtuga Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Maailma turismilinnade föderatsioon kui üks kiiremini kasvavaid ja tegusemaid rahvusvahelisi turismiorganisatsioone on liikmete jaoks suurepärane koostöö-, info ja kogemuste vahetamise platvorm. Tahaksin esile tõsta organisatsiooni tunnuslauset “Turism teeb  linna paremaks”. See tähendab, et turismi tuleb arendada viisil, et oleks kaitstud meie ajaloo- ja kultuuripärand ning turismist võidaksid just linna elanikud. Tallinn tahab olla linn, kus turism kasvab jätkusuutlikult ja turistidele pakutav ehe elamus ja linlaste heaolu on tasakaalus. Olen veendunud, et see on kõigi organisatsiooni liikmete eesmärk,” ütles Kõlvart oma sõnavõtus.

Konverents tõi Helsingisse  ligi 500 reiskorraldajat, linnajuhti ja ajakirjanikku  organisatsiooni 145-st  liikmeslinnast üle kogu maailma. “Mul on väga hea meel, et 40 konverentsil osalevat Hiina ajakirjanikku ja turismikorraldajat külastasid eile ka Tallinna, see aitab kindlasti tõsta meie linna tuntust turismi sihtkohana Hiinas – maailma ühel suurimal ning kõige kiiremini kasvaval turismiturul,” sõnas Kõlvart.

Konverentsil arutletakse kuidas targalt ja jätkusuutlikult turismi arendada ning kaasata selleks innovaatilisi lahendusi.  Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonna töötajad osalevad konverentsi raames  Hiina reisikorraldajatele mõeldud  töötoas, et tutvustada Tallinna kui reisisihti.

WTCF-ile panid  2012. aastal aluse 58 turismilinna ja –institutsiooni Pekingi linna eestvedamisel. Täna on organisatsioonil 218  liiget, sealhulgas 145 linna ja 73 turismiga otseselt või kaudselt seotud institutsiooni (reisikorraldajad, lennufirmad, meediaorganisatsioonid). Meie lähipiirkonnast on WTCF-i liikmed Helsingi, Riia, Kopenhaagen ja Peterburi.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.