Siim Kallas: kolm valitsusparteid vihkavad Reformierakonda ühiselt

Siim Kallas. FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Reformierakonna auesimees ja parlamendi asespiiker Siim Kallas ütles intervjuus ERR-ile, et kolm valitsusparteid vihkavad Reformierakonda ühiselt.
https://www.err.ee/976479/siim-kallas-kolm-valitsusparteid-vihkavad-reformierakonda-uhiselt

Keskerakonna poliitikud kommenteerisid seda avaldust järgnevalt oma Facebooki lehel:

Kadri Simson:

Siim Kallase avalduse taustal mõtisklesin riigikogu opositsiooni rolli üle. Ma isiklikult arvan, et opositsioonis olek paneb kõrgemalt hindama parlamendi rolli. Reformierakonnas kippus 17-aastase valitsemisaja lõpuks liiga tugevaks minema arusaamine, et täitevvõimu juures on tegijad ja parlament väga ei loe. Tegelikult on just Riigikogul kaalukas roll valitsusest tulevad algatused läbi vaielda ja paremaks muuta, kui võimalik.

Seega, nending, et Reformil tuleb opositsioonis teha, mis võimalik, on arukas. Samas, ma leian, et tänases Eesti poliitikas pole vihkamist. Ka mitte Reformierakonna vastu.

Tõnis Mölder:

Siim Kallas on üks sümpaatsemaid Eesti poliitikuid. Üldiselt tuleb tema arvamusega koalitsiooni tervise kohta nõustuda. Terve!

Koalitsiooniga on ikka nii, et isegi kui armastus üksteise vastu pole suur, siis ühine ”vaenlane” liidab. Võib-olla tasuks siin korra tervel Reformierakonnal peeglisse vaadata ja mõelda, kas igakord on valitsuses olles oma partneritesse lugupidavalt suhtutud. Siin ei tasu süüdistada Kallaseid, probleem ulatub aastate taha nii Ansipi kui ka Rõivase aegsesse Reformierakonda.

Samas on poliitikas kõik võimalik, peab olema piisav ühisosa.

 

3 kommentaari
  1. Siimuke 5 aastat ago
    Reply

    hakkab vist aduma, et vihapursete saatel ei sirenda talle presidendikohake Kadriorus ega ta pliksile peaministritool Steenbokis.

  2. u. 5 aastat ago
    Reply

    Umbusaldajate küsimusi kuulates hakkas vahel piinlik. Ju siis on koalitsioon liiga head tööd teinud, et opositsiooni etteheited hädiseks ja põhiliselt solvumiste tasemele jäid. Paistab, et opositsiooni peamine valu tuleneb EKRE sirgjoonelisest poliitikast mistõttu kardetakse nende populaarsuse tõusu, mis võib tõrjuda REF valimiskünnise alla. Ebamugavat kriitikat ja dissonantse (peenhäälestuse mugavustsoonis) tõlgendatakse vihkamisena.

  3. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Hapud viinamarjad. Minu arvates pole reformierakonnas ajusid juba väga ammu. Oravad ei oska kohaneda uute olukordadega, nad on selles vanas taagas nii kõvasti kinni ja mitte keegi ei tule selle pealegi et midagi peaks muutma. Kallas junior hakkas vigu tegema praktiliselt kohe kui erakonnajuhiks sai. Kohe hakkas vastanduma KE-le, mida aeg edasi läks, seda rohkem vastandus ja vastandus, seda rohkem läks see vastandumine sujuvalt üle Ratase mõnitamiseks ja alavääristamiseks. Juba siis oli selge, et nende kahe vahel mingit Valitsust ei moodustata. Ratas kutsuti esimesena läbirääkimiste laua taha eelkõige Isamaa survestamiseks. Siis tõmmati punased jooned ja oldi valmis Seedrit töötlema. Läks aga teisiti ja jumal tänatud et läks.
    Isand Kallase intervjuu on eelkõige suunatud reformierakondlastele endale, et kuidas te ikkagi võtate Kaja maha ja kes on see kes siis koha üle võtab. Tal ju ikkagi 20 tuhat valijat selja taga. Ongi nüüd huvitav näha, kas ülejäänud erakonnakaaslased lepivad ikka sellega et tuleb opositsioonis sitsida. Ma kaldun arvama, et ei lepita.Kuidas Kajale ära tehakse, seda jääme huviga ootama. Noh muidugi on veel lootus, et peale KOV valimisi võidakse pääseda Tallinnas võimule, aga ei pruugi seegi õnnestuda. Siimul ses mõttes õigus, et enam rapsimine edu ei too, vaid pigem kahju ja huvitaval kombel eksivad sama asja vastu ka sotsid. Kohe vastanduma kui vähegi võimalust on. Miks mitte keegi ei proovi juba valimiskampaania ajal leida teiste erakondadega ühisosa. Ainult vastandutakse ja välistatakse. Ja veel, arvan et kui oleks Pevkur erakonna esimehena jätkanud, mine tea ehk oleks meil täna KE+RE valitsus.Liiga palju vigu ja mitte ühtegi HEAD IDEED, see on läbiv joon ja kui siin muutusi ei tule, siis kestab see Valitsus veel õige pikalt. Sotsid mängivad oma niigi ahtakese toetuse ka maha kui käivad oravate jälgedes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.