Tallinn alustab arenguprogrammiga korteriomanikele ja -ühistutele

Tallinna abilinnapea Eha Võrk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

TALLINN, 5. september, BNS – Tallinn alustab septembris korteriomanikele ja -ühistutele suunatud arenguprogrammiga.

Programmi käigus saab igas linnaosas toimuvatel seminaridel teadmisi ehitusseadustikust ja erinevatest linna toetusprogrammidest, küsida nõu juriidilistest küsimustes või soovitusi naabritevaheliste erimeelsuste lahendamiseks.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul muutuvad sellised korteriühistute arenguseminarid ja nõustamistunnid spetsialistidega regulaarseks. „Selleks, et korteriühistutes esilekerkivaid igapäevaprobleeme ennetada ning tõsta inimeste teadlikkust oma õigustest ja kohustustest, korraldame linnavaraametiga sel sügisel esimesed kaheksa kokkusaamist, kus sõna saavad ka korteriühistute esindajad. Loodan, et koolitustel tekkivad arutelud aitavad kaasa korteriühistute kogukonna arengule. Kindlasti on kohtumistest kasu ka linna esindajatel, et korteriühistuid omalt poolt veel professionaalsemalt toetada,“ sõnas Võrk.

Arenguseminarid on üks osa sel sügisel alustavast Korteriühistute Kompetentsikeskusest, mis lisaks regulaarsetele arenguseminaridele asub korteriühistuid ja -omanikke nii Linnakantselei teenindussaalis kui ka telefonitsi nõustama, et olla abiks igapäevaprobleemide lahendamisel.

„Tugevad ja tegusad korteriühistud aitavad luua turvalist ja meeldivat elukeskkonda ning Tallinn soovib pakkuda korteriomanikele toetavat ja tarka partnerlust. Selleks alustame lisaks arenguseminaridele 1. oktoobrist korteriühistute ja korteriomanike igapäevase nõustamisega,“ lisas Eha Võrk.

Kaheksast seminarist neli keskenduvad ehitusseadustiku teemadele ning spetsialistid on valmis vastama ka kõigile teistele korteriühistuid puudutavatele küsimustele. Esimene seminar toimub 18. septembril Mustamäel Tallinna kiirabis, järgmised 2. oktoobril Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses, 9. oktoobril Go Hotell Shnellis ning 30. oktoobril Õismäel Tallinna Loomaaia hariduskeskuses.

25. septembril Tallinna Loomaaia hariduskeskuses, 16. oktoobril Lindakivi kultuurikeskuses, 23. oktoobril Go Hotell Shnellis ning 6. novembril Mustamäel Tallinna Kiirabis toimuvatel arenguseminaridel tutvustatakse linna toetusprogrammidest toetuste taotlemist ja räägitakse nii võlglastega toimetulekust kui ka naabritevaheliste erimeelsuste lahendamisest.

Arenguseminarid on tasuta ja eelregistreerimisega veebiaadressil https://www.conference-expert.eu/et/registreerimine/s2/702-tallinna-linnavaraamet-kü-aktuaalsed-küsimused-ja-ehitusseadustik.

Venekeelsed arenguseminarid eri linnaosades algavad 22. oktoobrist.

1 Kommentaar
 1. jälkus 3 aastat ago
  Reply

  õudusunenägu
  pole kodu
  üksteise närve hõõrutakse kui veskikivid ja nõrgemad,vaesemad puruks seal vahel
  ega inimest ,kui tal pole sisemist kultuuri ei muuda KÜ.
  KÜ on lõugajate paradiis.
  Pisiomanikud lähevad lolliks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.