Putin ja Zelenskõi arutasid Normandia tippkohtumise korraldamist

Vladimir Putin Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT/SCANPIX

MOSKVA, 8. september, AFP-BNS – Venemaa president Vladimir Putin ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on arutanud uute rahukõneluste pidamist. 

Putin ja Zelenskõi pidasid telefonivestluse laupäeva õhtul pärast kauaoodatud vangivahetust, teatasid riigipeade kantseleid.

Mõlemad liidrid “on rahul (vangivahetuse) kokkulepete jõustamise tulemusega”, teatas Ukraina presidendi kantselei. “Kahe riigi presidendid nõustusid ka arutama lähitulevikus uue tippkohtumise pidamist Normandia formaadis”, mis hõlmab ka Prantsusmaad ja Saksamaad, lisas kantselei.

Kremli teatel omab vangide vahetus kahepoolsete suhete parandamisel “suurt tähendust”. Ukraina ja Venemaa lubasid edasi suhelda, lisas Vene presidendi büroo.

Putin on rõhutanud uue tippkohtumise ette valmistamise tähtsust.

Prantsuse president Emmanuel Macron tahaks pidada Normandia tippkohtumise juba sel septembril.

6 kommentaari
 1. Selle 3 aastat ago
  Reply

  kohtumise eesmärk on ette teada: Selenski peab tunnustama Krimmi anastamist ja lubama Donbassi vankadel hääletada end Puutini Voova võimu alla ehk lahutada Ukrainast ka Donbass. Prantsusmaa ja Saksamaa lubavad selle eest aga altkäemakse oma rahva ja EL-i rahva miljardite arvel.

 2. Nojah 3 aastat ago
  Reply

  Eelmine Ukraina president viis oma vihavaenu tõttu oma riigi vaesusesse. Kuigi Ansipi ajal vaesus aina kasvas ei olnud me nii viletsad. Mis puutub Krimmi siis see oligi ju Venemaa osa ja vaid ukrainkasest Venemaavalitseja Nikita kukuruznik kinkis ebaseaduslikult Krimmi Ukrainale. Aga muidugi oleks USA tahtnud Krimmi tuua oma väed ja sõjavarustuse, aga nüüd ei saa.

  • Ära 3 aastat ago

   valeta. Mingit ebaseaduslikkust Nikita läbi ei viinud, kõik käis tollaste seaduste järgi. Niipalju kui siis seadused ise ja NSVL tsaaririigi järglasena seaduslikud olid.

 3. Jah 3 aastat ago
  Reply

  Tegelikult pole see meie asi ja tuleks lõpetada sekkumine teiste riikide siseasjadesse. Õnneks meid ei ohusta keegi. Pealegi on meil omal palju probleeme mida on asunud lahendama praegune valitsus. Lühikese ajaga on palju ära tehtud, kuigi kogu aeg segatakse. laimatakse tegijaid. On vaja parandada need tohutud vead mida tegid eelmised valitsused viies meie elatustaseme viimaste hulka. Nii ukrainlased kui ka venelased kes on põgenenud Venemaale räägivad kui palju parem on elu neil Venemaal kus suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Üks ukrainlanna kes tuli Eestisse rääkis et saab Ukrainast 80 eurot pensioni. Kogu see ebaseaduslik ja verine võimuvahetus toimus ju selleks et murda nende vastupanu kes ei tahtnud minna EL-u aga siiani pole Ukrainat sinna vastu võetud.

 4. Ahahaa 3 aastat ago
  Reply

  Ah et kuhu on raha läinud Ansipi ja Rõivase valitsemiste ajal kus ei tõstetud abirahasid, pensione ja alampalka. eks ikka mujale. Lugesin et Eesti on kolme aasta jooksul aidanud Ukrainat kuue miljoni krooniga. Eks teised riigid on ka saanud.

 5. Maali Maalt 3 aastat ago
  Reply

  Represseerituna viibisin Seli Taastusravi keskuses 2 nädalat ravil. Keskus allub Kaitseministeeriumile ja igas vahetuses on seal represseeritud, sõdurpoisid ja ka meie ,,sõbrad,, haavata saanud võitlejad Ukrainast. Esimest korda nägin ukrainlasi 4 aastat tagasi -mõnel olid haavad seljas või kätes. Juba tookord nendega rääkides, tunnistasid nad, et Ukrainas on kodusõda. Seekord pani mind imestama, et sõdurite asemel olid 5 täissöönud ülbet ametnikku ministeeriumist. Minu küsimusele, et kas nad on haavatud, vastasid, et nad tulid Eestisse puhkusele ja et neile meeldib siin ja võibolla peakski siia elama tulema. Seekord oligi represseeritutele viimane aasta taastusravile tulla, sest rahapuudusel järgmisel aastal seda enm ei võimaldata. Küll aga võimaldatakse sõpradele Ukrainast.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.